İBN-İ SİNA'NIN CİNSEL GÜCÜ ARTIRMAK İÇİN ÖNERİSİ Yemekten önce bir miktar spor yapın. Öncesinde ve sonrasında dinlenin. Yemekten sonra hareket etmeyin. Tek cins yemek ile yetinilmemeli, farklı yemekler yenmeli.
BEYİN DOSTU ZENCEFİL
İbn-i Sina El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında geçen zencefil hafızanızın ilacı haline gelecek. Zencefil beyin hücrelerinin yaşlanmasına ve ölmesine neden olan oksidatif stresi azaltabilir. İster yemeklerinize ekleyin isterseniz mis kokulu çayını demleyerek unutmak ne demek unutacaksınız.
Yalnız doğuda değil, ortaçağ Avrupa'sında da en büyük tıp bilgini sayılan İranlı Müslüman bir bilgin ve düşünürdür. Olağanüstü bir zekâ sahibi olduğu için daha 10 yaşındayken Kur'an-ı Kerim'i ezberledi.
Kalp ve damar sistemlerinin temelini küçük ve büyük kan dolaşımını birbirinden ayırarak oluşturmuştur. Büyük Üstat, Avicenna olarak adlandırılan İbn-i Sina'nın yazdığı “Tıbbın Kanunu ve İyileşme” adlı eseri 17. Asrın ortalarına kadar Avrupa üniversitelerinde tıp bilimin temel eseri olarak eğitim sürecinde okutulmuştur.
Göz ağrılarında; bir miktar ayı yağı ile yumurta sarısı karıştırılmakta ve pomat şeklinde göze sürülmektedir. İbn-i Sînâ göz kapağı içindeki doluluk ve arpacık için gül yağı, anzorot ve hiltit kullanılmasını önerir. Bu 3 malzemeyi karıştırıp gözünüze pansuman yapabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
tik devrin ve eski İslâm hekimlerinin şeker hastalığının tedâvisi için hasta lara kabak suyu, ekşi nar suyu, reybas (mayhoş bir bitki) şerbeti, erik, üzüm koruğu ekstresi, inek sütünden kaymağı alınarak yapılan ekşi ayran verilmesini tavsiye ettiklerini belirtmektedir.
Ağız kokusunu gidermek için: 105 gram kabuğu soyulmuş limon, 3,5 gram karanfil, 3,5 gram hindistan cevizi, 3,5 gram sivri biber, 3,5 gram kakule, 3,5 gram tarçın, 3,5 gram havlican, 3,5 gram kuru zencefil ve 700 gram misk. Tüm bu malzemeler balla karıştırılarak macun haline getirilip tüketiliyor.
Celal Şengör'ün dediğine göre İbn-i Sina da kendi gibi dışkısını tatmış.
İslâm Meşşâî okulunun en büyük sistemci filozofu, Ortaçağ tıbbının önde gelen temsilcisi. İslâm toplumunda Aristo sistemini temel alan felsefî hareketlere verilen ad. İbn Sînâ'nın (ö. 428/1037) ansiklopedik ve sistematik tıbbî eseri.
Değişik konular üzerine, 240'ı günümüze kadar gelen 450 kadar makale yazdı. Elimizdeki yazılarının 150 tanesi felsefe, 40 tanesi de tıp üzerinedir. Eserlerinin en ünlüleri, felsefe ve fen konularını içeren çok geniş bir çalışma olan Kitabü'ş-Şifa (İyileşme Kitabı) ile El-Kanun fi't-Tıb'dır (Tıbbın Kanunu).
İbn Sina müslüman mı? Kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle müslüman değildi ancak deist olduğunu söyleyebiliriz. Kaynak olarak kendi yazdığı kitaplar örnek gösterilebilir, ayrıca Gazali, İbni Sina ve Farabi'nin dini yorumları nedeniyle müslüman olmadıklarını söylemektedir.
İbn Sînâ'nın asıl adı “Hüseyin”dir. “Ebû Ali” künyesiyle de bilinir. "En bü- yük otorite" demek olan eş-Şeyhü'r-reîs unvanıyla daha çok anılmaktadır. Ba- tı'da ise Avicenna olarak bilinmekte ve filozofların prensi diye nitelenmektedir.
"İbn-i Sina, bilgiyi keşfetmenin peşinde koşan, kabına sığmayan, çağının ötesinde bir zekaya sahip meraklı bir çocuktur. Aristoteles'in Metafizik kitabını kavrayabilmek için defalarca okur, yaşıtları gibi oyun oynamak yerine araştırmalar yapar ve çoğunlukla en yakın arkadaşı keçi Sokrates ile dertleşir."
Kırmızı meyveler, E ve D vitamini, ananas, havuç, yeşil çay, bitter çikolata, kırmızı ve beyaz et, ceviz ve balık tüketimi hafızanızı güçlendirmeye yetiyor. Sıralanan besinlerin tüketiminin yanı sıra; ilgili besinleri tüketme sıklığınız ve tüketim miktarınız da büyük önem taşıyor.
B ve D vitamini takviyesi alın
Bilinen 13 vitaminden biri olan D vitamininin eksikliğinde de unutkanlık görülebilmektedir. Eğer vücutta yeterli miktarda B12 vitamini olmazsa, nöronların sağlıklı çalışmasının önüne geçer, bu da fiziksel ve zihinsel performansı düşürürken ayrıca unutkanlık problemi meydana gelir.
İçerdiği bileşenler sayesinde hafızayı da güçlendiren yeşil çay mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Son derecede lezzetli ve unutkanlık şikayetlerinizi geçirebileceğiniz bir bitki çayıdır. Eğer sürekli olarak unutkanlık şikayeti yaşıyorsanız nar suyu tüketebilirsiniz. Nar suyu da oldukça şifalı bir sudur.
Farabi: Ünlü Türk filozofu ve bilgini (870-950). Türkistan'da Farab bölgesinde doğan Farabî'nin asıl adı Ebu Nasr Muhammet'tir. Doğum yerinden dolayı Farabî adıyla anılır.
Yemek yedikten sonra da bir yudum soğuk su iç. Bunda fayda vardır. Yemekte hoş olmayan çeşide gelince; kızartma ile haşlama, kırmızı et ile balık, kurutma ile taze, et ile süt, yumurta ile et, baklagiller ile balık bir arada yemek doğru olmayan karışımlardır. Su içmek yemek üzerine susuzluğu giderir.
İbn-i Sina, uykusuzluk problemi çekenler için limon kabuklarını öneriyor. Kabukların içerisindeki asidik oranı etinden fazlaca olan limon kabukları, çevreye esans kokusu yayarlar. Bunun sonucunda ise İbn-i Sina, uyku uyunan yere limon kabuklarının koyulmasını öneriyor.
Bu bitkiyi tüketmek vücutta var olan iltihabı söker atar ve tekrar oluşmasının da önüne geçer. Zehirli bir bitki olduğu için çay olarak tüketilemez ve eldivenle toplanması gerekmektedir. Gölgede kurutulup toz haline getirilerek suyla birlikte tüketilmelidir.
Mide ve sindirim sistemi kaynaklı ağız kokularında karakter genelde çürük yumurta kokusu gibidir. Bunun nedeniyse midede oluşan aşırı asitten dolayı ortaya çıkan sülfürdür. Özellikle helikobakter pilori, hem gastrit hem ülser hem de bunun oluşmasını tetikler.
Sulu yiyeceklerle beslenin, bol bol su için
İbni Sina karasevda reçetesinde aşktan uykusuzluk, hüzün, sayıklama meydana geldiğinde kişinin aklını kaybetme tehlikesi olduğunu, bu yüzden çorba ve benzeri sulu yiyeceklerle bedenin nemlendirilmesini tavsiye ediyor.
Düzenli ve Yeterli Diş Fırçalamak
Dişleri fırçalamak en temel ağız bakım rutinlerindendir. Düzenli ve yeterli diş fırçalamak sabah yaşanan ağız kokusu sorunlarını önler. Her gün mutlaka en az 2 kez diş fırçalanması diş hekimleri tarafından tavsiye edilir.
Özellikle brokoli, limon, çilek, lahana ve karalahana, portakal ve ıspanak gibi sebze ile meyveler şeker hastalığı için oldukça etkilidir. Bitki çayları içerisinde isek yeşilçay, normal çay içerisine katılacak tarçın ve kekik çayı önemli bir yer taşımaktadır.
ŞEKER HASTALIĞI'NIN ( DİYABETES MELLİTUS Tip2 ) KALICI %100 yakın başarı oranları ile BİLİNEN TEK KALICI TEDAVİSİ " METABOLİK CERRAHİ " dediğimiz ameliyatlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri