Stresten kaynaklı baş ağrısı sorunu, strese iyi gelen bitkiler ile çözülebilmektedir. Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Uzmanlara göre şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır.
İbni Sina'nın yorgunlukla ilgili tavsiyeleri yüzyıllar önce yazdığı sağlık reçetelerinde yer almaktadır. İbn Sina, kendini sık sık yorgun hissedenlere demirli su tavsiye etti ve bu, yorgunlukla mücadele eden birçok kişinin enerji bulmasına yardımcı oldu.
İbni-i Sina'nın önerdiği zerdeçal, zencefil, hardal ve safran baharatları hafıza bozukluklarına iyi gelir ve zihinsel fonksiyonları güçlendirir.
Örnek olarak bazılarını zikredersek şunları sayabiliriz: Elma, ayva, erik, semizotu, ebegümeci, şalgam, turp, kereviz, enginar, hatmi çiçeği, pelin otu, nergis, yasemin, andız otu, baldırıkara, böğürtlen, burçak, ceviz, badem, menengiç, defne, mersin, çemen, demirhindi, dereotu, fesleğen, hardal, havlıncan, ısırgan otu ...
İbn-i Sina döneminde yaşayanlar daha şanslıydı çünkü ne yapılacağı belliydi: Yumurta sarısı, hindiba ve sirke. Çünkü vücuttaki pis kanın atılarak kanın temizlenmesi gerekir.
İlgili 35 soru bulundu
Celal Şengör'ün dediğine göre İbn-i Sina da kendi gibi dışkısını tatmış.
Sosyalleşin: İbn-i Sina melankolik hastalarını avcılık ve en sevdiği dostlarıyla bir araya getirerek tedavi edermiş. Sevdiğimiz dostlarla, aile bireyleriyle bir araya gelmek, sohbet etmek depresyonun verdiği ruhsal acıyı dindiren, kişiyi teselli eden ve ruhuna ferahlık veren bir sosyal rehabilitasyon yöntemidir.
İbni Sina, "Gece uykudan uyanınca susamış olunsa bile su içmek çok zararlıdır. Vücut ısısı düşeceğinden akçigere kan hücüm eder. Sinirlere zarar verir ve bedene titreme verir." diyerek gece su içmenin doğru olmadığını yıllar öncesinden söyleyerek uyarmıştır. Şurada Paylaş!
Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Uzmanlara göre şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil de öne çıkmaktadır.
İbn Sina, akciğerleri temizlemek ve böylece damarlara oksijen iletmek için ısırgan otunun kullanılmasını tavsiye etti. Isırgan otu değerli bir yeşil yapraklı sebzedir ve yapraklarından tozuna kadar her şeyi vücuda faydalıdır. İbn Sina ısırgan otu yaprağının akciğerlerde kullanılmasını tavsiye etti.
İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için hardalı öneriyor. Fakat hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor...
İbn Bînâ, kendisi gibi Türk asıllı Fârâbî (m. 870-950) doğrultu sunda filozof olmuş, (—zaten o da, Meşşâiler Okulu'na, mensuptur—) ve yine Türk asıllı bügin-filozof Bîrûnî (m. 973-1051) ile ilmî tar tışmalar yaparak, bilgin hüviyetini kazanmıştır.
Demir, B12 vitamini ve folat eksikliği gibi durumlarda doktorunuzun tavsiye ettiği takviyeleri kullanmak, halsizliğin sebebini giderir.
rabb'imizin 99 esmasından. ya kabi-i üyametin. celle celalüh zikrine. günde 130 defa devam ederseniz Allah'ın izniyle. vücudunuzdaki halsizlik yorgunluk. bitkinlik hepsi kalkar bu denenmiştir.
Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: 'Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresi'nin sonunu – Lev enzelnâ'dan itibaren oku.
Eski zamanlarda Arap/Yunan tıbbında çörek otu tohumları ve yağı; sağlığı iyileştirmede, yüksek ateşi düşürmede, soğuk algınlığında, baş ağrısını gidermede, romatizmal ve çeşitli mikrobik enfeksiyonlarda, bağırsak parazitlerini düşürmede ve kadın hastalıklarında kullanılmıştır.
Zencefil, çörek otu yağı ve ateş çiçeği gibi bitkisel takviyeler, migren semptomlarını azaltmada kullanılabilir.
Aç karnına su içmek, kilo kontrolü, sindirim sağlığı ve vücuttaki toksinlerin atılması açısından önemli bir rol oynar. Aç karnına su içmenin faydaları olarak bunlardan bahsedebiliriz ancak, her bireyin vücut ihtiyaçları farklı olduğundan, aç karnına su içme alışkanlığına geçmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
İBN-İ SİNA'DAN 9 KURAL
Uzun sürede zayıflayanlar ise uzun sürede şişmanlar. * 2 öğün yemek sağlık, 3 öğün yemek hastalıktır. * Yemek hazmedilmeden üstüne yeniden bir şey yenilmemelidir. * Tek çeşit değil, farklı çeşit yemekler yenilmeli.
Yemek yedikten sonra, 2 saat boyunca çok fazla su içmekten kaçınmak en iyisidir, çünkü su sindirim asitlerini sulandırır ve midede bir yiyecek ve su havuzu oluşturur. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için, esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.
Yürüttükleri çalışmada OKB'si olanlarda kontrollere göre B12 eksikliğinin daha sık gözlendiğini göstermişlerdir (Hermesh, 1988).
Reboksetin ve MAO inhibitörleri son tercih olarak kullanılırlar. Psikotik özelliği olan ağır depresyon tedavisinde ise altın tedavi antidepresan ilaçların olanzapin, aripiprazol, ketiyapin ve risperidon gibi bir antipsikotik ilaç ile birlikte kullanılmasıdır. Antipsikotik kullanımı ortalama 6-12 hafta sürdürülür.
Depresyon bulgularını katkıda bulunabilen eksiklikler arasında folik asit, B12 vitamini, D vitamini, magnezyum, selenyum, demir ve çinko sayılabilir. Depresyon hastalarının çoğunda D vitamini düzeyleri 20 ng/ml altındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri