Doğal antimikrobik özellikleri nedeniyle sarımsak ve soğan boğaz ağrısını hafifletebiliyor. Dolayısıyla bu besinleri salatalarınız ile yemeklerinizde kullanmaya özen gösterin.
Soğan suyu zengin besin içeriği ile antioksidan, antiviral, antienflamatuar ve antikarsinojik (kanser oluşumunu engelleyen) özellik gösterir. İnflamasyonu (iltihaplanma) önlemede etkilidir.
Ayrıca potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt, iyot ve fosfor mineralleri açısından da zengindir. Yapısındaki kükürt içeren ropanthial-S-oksit içeriği nedeniyle gözyaşına neden olan kuru soğan doğal bir antibiyotik ve doğal ağrı kesici özelliklere sahiptir.
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
İlgili 41 soru bulundu
Bol Miktarda Sıvı Tüketme: Sıvı tüketmek vücuttaki su dengesini korur ve boğazın nemli kalmasını sağlar. Sıcak çay, su, bitki çayları ve taze meyve sularının tüketilmesi fayda sağlayabilir. Tuzlu Su Gargara: Tuzlu suyla gargara yapmak, boğazdaki iltihabı hafifletebilir.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir. - Göğüs içerisinde biriken iltihap mukusları tıkar. Bu da şiddetli göğüs ağrılarına ve öksürüğe neden olur.
Çiğ soğan tüketimi iltihabi ve enfeksiyonal hastalıkların tümüne karşı etkilidir. Bu bağlamda çiğ soğan tüketmek özellikle idrar yolu iltihabına yakalanma riskini düşürmektedir. Hastalığın oluştuğu dönemdeyse iyileşme sürecini kısaltmaya yönelik rol üstlenmektedir.
İçeriğindeki sulfosid ve allisin sayesinde doğal antibiyotik görevi görür. Nezle ve soğuk algınlığı ile boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı birer savaşçı edasıyla mücadele eder.
Ilık içecekler, yutkunmayı kolaylaştırmanın en basit ve etkili yollarından biridir. Örneğin, ılık su ve bal karışımı boğazın yumuşamasını sağlar. Bununla birlikte, yutkunmayı daha da zorlaştıracak asit oranı yüksek meyve ve içecekler, baharatlar, alkol, kahve ve atıştırmalık kuru gıdalardan uzak durulmalıdır.
Boğaz İltihabı İbrahim Saraçoğlu Kürü Tarifi
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır.
Doğal bir antibiyotik olan soğan suyu vücutta ki kronik inflamatuarı azaltmakla birlikte vücudu hücresel hasarlara karşı korur, kan şekerini düzenlenir, kalp sağlığını destekler ve vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu soğan kürü ile maksimum faydayı sağlamak için kürü her defasında taze hazırlayıp tüketmeniz önerilmektedir. Boş mideye öğleden önce ve sonra olmak üzere günde 2 kez ılıktan hafif sıcak içmeniz önerilir.
Güçlü antioksidan ve antibakteriyel özellikler içeren soğan suyu özellikle kış hastalıkları açısından adeta doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor. Burun tıkanıklıklarına çözüm oluyor, balgam sökmeye yarıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.
Kuru soğanın iyi geldiği hastalıklar arasında bronşit, grip ve nezle yer alır. Kuru soğanda yer alan bu antioksidanlar hastalık sırasında ya da öncesinde koruma sağlar. Bunun yanı sıra vücuda direnç kazandırır. Gün içerisinde cilt zararlı ışınlara maruz kalır.
Doğal antimikrobik özellikleri nedeniyle sarımsak ve soğan boğaz ağrısını hafifletebiliyor. Dolayısıyla bu besinleri salatalarınız ile yemeklerinizde kullanmaya özen gösterin.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin. İçerisine bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Evde boğaz ağrısını hafifletmek için bol su içmek, sıcak sıvılar tüketmek, tuzlu gargara yapmak, nemli hava sağlamak, dinlenmek ve boğazı korumak önemlidir. Ayrıca bahsedilen bitkisel çözümleri de deneyebilirsiniz.
Bademcik iltihabı hafif vakalarda kendiliğinden geçebilir. Özellikle hafif viral enfeksiyonlarda belirtiler 3-4 gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. Daha uzun süren enfeksiyon durumlarında ise doktora başvurmak gerekir. Enfeksiyonun bakteriyel olması durumunda antibiyotik tedavisine başlanması da söz konusu olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri