🔊 כן, בסדר!
İbranice “Yeuda” ismi יהודה şeklinde yazılır. Annesi Lea, Yeuda'ya bu ismi verdiği zaman, “A-Şem'e teşekkür edeceğim” (Bereşit 29:35) demiştir. Bu isim Leodot yani “teşekkür etmek” fiilinden geldiği gibi, aynı zamanda Tanrı'nın Dört Harfli İsmi'nin tüm harflerini de içerir.
Şalom (İbranice: שָׁלוֹם), İbranicede 'barış, uyum, bütünlük, refah, ve huzur' anlamlarına gelen bir sözcüktür. İbranice konuşanlar (İsrail'de ve diasporada) arasında selamlaşmada veya bazen vedalaşmada kullanılmaktadır.
İbranice'de iyi günler.
Bilimsel isminin ikinci kısmı olan leo, Latince ve Grekçede yer alan aslan manasındaki leo ve λέων (leon) kelimelerine dayanmaktadır. Leo kelimesi ve türevleri, pek çok Avrupa dili ile muhtemelen İbranicede (לָבִיא; lavi) aslanları tanımlamak için kullanılan bir isimdir.
İlgili 37 soru bulundu
Yafes veya Yafet (İbranice: יֶפֶת Yép̄eṯ; Yunanca: Ἰάφεθ Iápheth; Latince: Iafeth, Iapheth, Iaphethus veya Iapetus), Yaratılış Kitabı'nda Nuh'un üç oğlundan biridir. Tufan'dan sonra Ege Denizi, Anadolu ve başka yerlerdeki halkların atası olduğuna inanılır.
Etimoloji ve tarihî kullanım. Allah, aslen Arapça bir kelimedir. Bazıları İbranicedeki “İyl” veya Süryanice ve Kildancadaki “İlaha” kelimelerinden türediğini ileri sürmüşlerdir.
"Kan" (İbranice: כאן, Türkçe: Burada), 1991 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'in temsilcisi Duo Datz tarafından seslendirilen İbranice şarkıdır.
יֶלֶד שֶׁל אַבָּא / Yeled Shel Aba - Moki.
Şalom aleihem (İbranice: שָׁלוֹם עֲלֵיכֶם, romanize: Şālóm ʻalêiḥem), Yahudiler'in kendi aralarında kullandıkları ve İbranicede "barış seninle olsun" anlamına gelen sözlü selamlamadır.
Arapçadaki bu kök, "dumansı" ve "mat" gibi anlamlara sahip olan İbranice k-h-h (כהה) köküyle de kökteştir>. Ayrıca kahve kelimesinin etimolojisi, Etiyopya'daki Kaffa (ከፋ) bölgesi ile ilişkilendirilmektedir.
Akadca ve Modern İbranice akraba diller olup köken bakımından her ikisi de Hami-Sami Dil Ailesi'ne dahildirler, Akadca Doğu Sami Dilleri'nin bir koludur. İbranice ise Batı Sami Dilleri'nin Merkezi Sami kolunun Kuzey-Batı koluna ait bir dildir.
s.47 “İbranicede לחכ mavi demektir.
İbrani alfabesi (İbranice: אָלֶף־בֵּית עִבְרִי, romanize: Alefbet ivri), Sami dilleri grubuna bağlı ve İsrail'in resmî dili olan İbranicenin ve Aşkenaz Yahudilerinin konuştuğu bir Cermen dili olan Yidiş (Yahudi Almancası) ile Sefarad Yahudilerinin dili olan Ladino (Yahudi İspanyolcası) gibi diğer Yahudi dillerinin ...
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
“rica ederim”, “bir şey değil” sözleriyle kurulmaya çalışılan anlam babında, önemli bir farkı da yoktur.
Rab (Arapça: رَبٌّ, İbrânice: Rabi רב, İngilizce: Lord) "Efendi" veya "kral" anlamına gelen İbranice kökenli bir sözcük. Bir diğer anlamı da öğretmen veya usta'dır.
Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.
Biri karşı tarafa teşekkür ettiği vakit, o teşekküre karşılık olarak dile getirilir ve kibarlık yapılır. İkinci anlama üzerinden ise rica etmek bir sitem anlamı taşır.
Farsça 'Sühr', Arapça 'Ahmer' ve 'Kırmız', Fransızca 'Cramoisi', Almanca 'Karmesin-rot', İngilizce 'Crimson', İspanyolca 'Carmesi' ve İtalyanca 'Chermisi' olarak köklenen kırmızının çok eski ola- rak da Sanskritçe 'kirmidja' olduğu görülmektedir. Ayrıca kırmızı, Türkçe'de 'Adem', İbranice'de 'Adam' demektir.
İsrailoğulları, İbrani din büyüğü ve atası, İbrahim'in torunu ve İshak'ın oğlu, Yakup'un oniki oğlunun soyundan gelenlere verilen isimdir. İbrahimi dinlerde Yakub'a Tanrı tarafından İsrail ismi verildiğine inanılır. Yakub'un on iki oğlunun soyundan gelenler On iki İsrail Kabilesi'ni oluşturmuşlardır.
İbranice, Orta ve Doğu Avrupa'da yaşamış Aşkenazi Yahudilerinin Roma sürgünüyle Yahudiye'den çıktıkları zamanlardan beri unutmaması nedeniyle günümüzde hâlâ konuşulan tek Kenan dili olma özelliğine sahiptir. İsrail'in resmî dili olmakla beraber İsrail dışında yaşayan Yahudi azınlıklar tarafından da konuşulur.
İbranicede Elohim sözcüğünün karşılığı tanrılar olarak verilebilir. Ancak bu tam doğru bir karşılık değildir. Bu sözcüğün mastarı "el" dir ve güç anlamına gelir; "el-oha" ise güçlü ya da güçlü olan (kişi) anlamındadır. RAB YHVH için kullanıldığında saygı ifadesi olarak Eloha'ın çoğulu olan Elohim kullanılmıştır.
„Tanrın Yehova'nın (יהוה [YHVH]) adını boş yere ağza almayacaksın. “ Çünkü Yahveh onun adını boş yere ağza alan kişiyi cezasız bırakmayacaktır. (Çıkış 20:7)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri