10 CEVAP. Bizim veterinerimiz iç parazit için iğne vuruyor daha etkili diye, dış parazitte de damla olarak stronghold markası.
Köpeklerimizde iç dış parazit aşı uygulaması ilk kez 7 haftalıkken vurulmaktadır.İlk vurulan aşının ardından yaşı farketmeksizin 2-3 ayda bir yeni parazit aşısı vurdurmanız gerekmektedir. Aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri bu tedaviyi ilaç olarak da alabilir.
1.5 aylıktan itibaren her Minnak kediye, mutlaka iç parazitlere karşı ilaç uygulanması gerekir.
Kedilerde parazit aşısı enjeksiyon olarak yapılabileceği gibi oral ya da tropikal yolla da uygulanabilir. Kedilerde dış parazit aşısı yaygın olarak enseden damlatılarak uygulanır. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken uygulama bölgesinin kedinin ulaşamayacağı bir nokta olmasıdır.
Kedi pire damlası, kedilerin ense kısımlarına, iki kulak arasının biraz aşağı kısmına, kıllar aralanarak direkt deriye temas edecek şekilde damlatılmalıdır. Pire damlaları genellikle kilograma göre dozajlanmış şekilde üretilmektedir. Kedinizin kilosuna uygun pire damlasının kullanılması önemlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Kedilerin ense dibine yapılan pire damlaları, kana karışarak kedinizi ısıran pireleri öldürüyor. Ayrıca yavru kediler için de kullanılan pire damlaları da bulunmaktadır.
Dış parazit damlası kesin çözüm. Ensesinden damlatiliyor. Derinin altına yayılıyor. Pire , bit kene ne varsa öldürüyor.
İç parazit ilaçlarının uygulanma yoluna göre fiyatları; Enjektabl yöntemiyle uygulanan aşı ücretleri kediler için: 60 ile 80 TL arasında. Oral yolla uygulanan iç parazit ilaçları ücretleri: 50 ile 70 TL arasında.
Pire damlası genel olarak 24 saat içerisinde pireleri yok eder.
Kedilerde, yetişkin pireleri, pire yumurtaları, pire larvaları, keneler, kalp kurdu larvaları, kancalı kurtlar, yuvarlak kurtlar, akciğer kurtları, mesane kurtları ve tenyalar dahil olmak üzere en geniş iç ve dış parazit yelpazesine karşı korur.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Yapılmasını tavsiye ettiğimiz kedi aşıları: İç Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.)
İç dış parazit aşısı ile iç organlara veya deri üzerine tutunarak canlıya zarar vere parazitlerin hayat boyu önüne geçilmesi mümkündür. Ancak bunun için belirlenen aşı programına uyulması hayati önem taşır. İç ve parazit belirtileri görülmeden önce önlem almak olası bir sağlık sorunun tetiklenmesini de engelleyecektir.
İç dış parazit aşısı, özellikle tüylü dostlarınızın sağlığını korumak için gereklidir. Dış parazit aşısı, deri altına veya tüylere yerleşen kene, pire vb. parazitlere karşı koruma sağlarken iç parazit aşısı iç organlara yerleşen tenya, kurt vb. parazitler için etkilidir.
Yani evet, kedinizin damlayı direkt yalaması toksik etki göstermesine sebep olur ancak aradan 1-2 saat gibi bir süre geçtiyse ve damlayı direkt yalamıyorsa öyle korkmaya değer bir zararı olmaz, merak etmeyin.
Dış parazit için damlatılan ense damlaları yağlı bir preperat olup deri tarafından hemen emilmez. Bu süre 2-6 saat aralığında değişir.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Östrustaki (kızgınlıkta olan) kedilere aşı uygulanmamalı, dönemi bitinceye kadar aşıları ertelenmelidir. İster yavru, ister yetişkin olsun aşılamadan 3 gün önce ve 3 gün sonrasında yıkama yapılmamalıdır.
Bizim veterinerimiz iç parazit için iğne vuruyor daha etkili diye, dış parazitte de damla olarak stronghold markası.
Evcil kedilerin kuduz aşısı olmaları hem gerekli hem de zorunludur. Kuduz olma riskleri ne kadar düşük olursa olsun, olası virüslere karşı korunmaları için aşılarının tam zamanında yapılması gereklidir. Salgınların ne zaman başlayacağı ya da çoğalacağı belli olmaz.
Ancak ilk vurulan iç dış parazit aşısı sonrasında yaş fark etmeksizin her 2 ya da 3 ayda 1 defa bu aşının tekrarlanması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde bu periyot devam ettirilmelidir. Köpeğine aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri ise bu tedaviyi ilaç şeklinde de devam ettirebilmektedir.
Kedi pire damlası hem mevcut pire istilasının tedavi edilmesi hem de gelecek istilaların önlenmesi için oldukça etkilidir. Pire tasması gibi başka yöntemler olsa da bu yöntemler tek başına yetersiz kalmaktadır. Damlanın etkisi ise birkaç saat içerisinde kendini gösterir.
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri