Kara gün dostu DEYİMİ AÇIKLAMASI Yalnız iyi günlerde değil sıkıntılı, üzücü, düşkünlük günlerinde de insanın yardımına koşan, dostunu yalnız bırakmayan kimse.
Kara gün dostu TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,mecaz Sıkıntılı günlerde de dostluğunu sürdüren ve yardımcı olan kimse.
KARA KIŞ KELİMESİNİN ANLAMI
Çok sıkıntılı durum veya zaman anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle karakış şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kara kış şeklinde olmalıdır.
Tanıdıklar anlamına gelen eş dost, bitişik yazılarak hata yapılır ancak bu ikileme ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle eşdost şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eş dost şeklinde olmalıdır.
Bireyin kendi kişilik yüceltmek ve kötü durumlara düşmemek için içinde barındırdığı karakter yapısı özsaygı olarak bilinir. Aynı zamanda bu kelimenin yazılışı en çok merak edilen konular arasında bulunur. Türkçe üzerinden doğru yazılış hali ise 'öz saygı' olarak ayrı biçimde öne çıkmasıdır.
İlgili 24 soru bulundu
9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.
İngilizce aşkım nasıl yazılır sorunuzun cevabını ve örnek kullanımlarını aşağıda bulabilirsiniz. İngilizce aşkım kelimesinin doğru yazılışı my love şeklindedir.
Bu kelime genellikle kara ciğer şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karaciğer şeklinde olmalıdır.
Bu kelime genellikle kara gül şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karagül şeklinde olmalıdır.
Karatavuk ya da kara bakal (erkek) ve boz bakal (dişi) (Turdus merula), karatavukgiller (Turdidae) familyasından tüyleri kara, meyve ve böceklerle beslenen ötücü bir kuş türü.
Bu kelime pek çok yazılı mecrada karşımıza “karagün” şeklinde bitişik yazılmış haliyle çıkmaktadır. Türk Dil Kurumunun yazım kılavuzu internet sitesine göre ise bu kelimenin her zaman ayrı kullanılması gerektiği bilgisi yer alır. Yani bu sözcüğün bitişik yerine “kara gün” şeklinde ayrı yazılıp kullanılması doğrudur.
Bu kelime genellikle kara basan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karabasan şeklinde olmalıdır.
KARAKAÇAN KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle kara kaçan şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karakaçan şeklinde olmalıdır.
Karayemiş (Prunus laurocerasus), gülgiller (Rosaceae) familyasından küçük beyaz renkli çiçekler açan, daha çok rutubetli ve gölgeli yerlerde yetişen 5–15 m boyunda, yaprak dökmeyen bir ağaç türü.
Bu kelime genellikle kara ciğer şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karaciğer şeklinde olmalıdır.
Bitkiye ülkemizde değişik yöresel adlar verilir. Bunlar arasında en yaygın olarak kullanılan "Taflan"dır. Laurocerasus officinalis'e "taflan" dışında, özellikle Ordu'nun doğusunda "gürcü kirazı", "karayemiş", "Laz kirazı", "Laz üzümü", "Laz yemişi", Giresun'da "Tanal", Artvin'de "tçkoo" gibi yöresel adlar verilir.
Karatavuk ya da kara bakal (erkek) ve boz bakal (dişi) (Turdus merula), karatavukgiller (Turdidae) familyasından tüyleri kara, meyve ve böceklerle beslenen ötücü bir kuş türü.
Bu kelime genellikle kara kaş şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karakaş şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre kara yolu kelimesinin doğru yazılışı "kara yolu"dur.
Karaçam (Pinus nigra), çamgiller (Pinaceae) familyasından bir çam türü.
KARA KALEM KELİMESİNİN ANLAMI
Resim yapmada kullanılan kömür kalem. Bu kalemle yapılan (resim) anlamına gelir. Bu kelime genellikle karakalem şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı kara kalem şeklinde olmalıdır.
Karabiber (Piper nigrum), çiçekli bitkilerden Piperaceae familyasına ait bitkilerin meyvelerinin kurutulup, baharat şeklinde kullanılmasıyla elde edilen toz şeklidir.
Ayrı ya da birleşik yazılıp yazılmadığı en merak edilen kelimeler içerisinde önyargı sözcüğü geliyor. Türk Dil Kurumu üzerinden alınan bilgiler doğrultusunda bu Kelimenin doğru yazılışı, 'Ön yargı' biçiminde ayrı olmasıdır.
Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Dicle Irmağı vb. Bu yazı 21 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri