İç parazit tedavisi beslenme, ortamdaki parazit durumuna göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Dış parazit tedavisi kullanılan ilaç, ortamdaki parazit durumu ve mevsime göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır.
Köpeklerde iç dış parazit aşısı 3 ayda bir düzenli olarak yaptırılmalıdır. Etken maddeler, ömür boyu bir koruyuculuk sağlamaz. Bu nedenle iç ve dış parazitlerden korunmak, periyodik uygulamalarla mümkün hale gelir.
Köpeklerimizde iç dış parazit aşı uygulaması ilk kez 7 haftalıkken vurulmaktadır.İlk vurulan aşının ardından yaşı farketmeksizin 2-3 ayda bir yeni parazit aşısı vurdurmanız gerekmektedir. Aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri bu tedaviyi ilaç olarak da alabilir.
İç Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.)
İç ve dış parazit aşıları yapılmaması durumunda kedi veya köpeğinizle birlikte sizde parazitlere karşı savunmasız kalırsınız. İç parazitler özellikle mide, bağırsak ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlarda tutunduğu için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
İç parazit tedavisi beslenme, ortamdaki parazit durumuna göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Dış parazit tedavisi kullanılan ilaçlar, ortamdaki parazit durumu ve mevsime göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Kuduz aşısı 3 aylıktan küçük kedilere uygulanmamalıdır.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Günümüzde kullanılan çoğu dış parazit ilaçları kene için 1 ay, pire için 2 ay süre koruyucu özellik taşımaktadır. Havaların sıcak olduğu ve pire, kene problemlerinin sık yaşandığı mevsimlerde dış parazit ilaçları ayda bir tekrarlanması gerekmektedir.
Dış parazit uygulaması ile pire ve kenelere karşı aktif koruma amaçlanmaktadır. Dış parazit ilaç uygulamaları ile pirelere karşı 3 ay kenelere karşı ise 1 aylık bir koruma sağlanabilir. İlaç piyasasında farklı formüllerde ilaçlar bulunsa bile geneli bu şekilde çalışmaktadır.
Uygulanan anti paraziter ilaçlar, Pire, Uyuz ve Kenelere karşı etkilidir. Hastanemizde Minnaklara yapılan ilk doz uygulamayı takiben (riskli ve şüpheli durumlarda tekrar sayısı 2 olabilir) 3 ayda 1 kez tekrarını önermekteyiz.
İç ve Dış Parazit aşısı: 6-8 hafta arasında, Karma Aşı: 8 - 10 hafta, Lösemi aşısı: 9-11 hafta. Karma aşı tekrarı: 10-12 hafta.
Yavru köpeğiniz 16-20 haftalık olana kadar üç haftada bir hatırlatma dozuyla yapılan aşıların tamamlanmasının ardından 2 hafta geçmesiyle birlikte köpeğinizi dışarıya çıkarabilirsiniz.
Yavru köpekler 1-1,5 aylık olduklarında ilk aşılarına başlanabilir. Bu aşılara Parvo-Distemper köpek aşısı ya da karma köpek aşısı ile başlanmalıdır. 3 hafta geçtikten sonra karma köpek aşısının 2.dozu yapılmalıdır. Bu aşılardan sonra yavru köpeğinizin bağışıklık sistemi istenilen seviyeye ulaşacaktır.
İnsanlar, bu tür bir tenya ile enfekte olmak için enfekte bir pire yutmalıdır. Dipylidium türleri köpeklerde en yaygın tenyalar olmasına rağmen , diğer yaygın tenyalar bazı bölgelerde önemlidir ve insanlara bulaşabilir.
Köpekler İçin. Evde İç Dış Parazit Uygulaması
Rutin iç ve dış antiparaziter uygulamalarında ense damlası kullanılmaktadır. Parazit şüphesi varsa veteriner hekimler parazit tipine uygun hap veya enjeksiyon tercih edebilirler. Rutin iç ve dış antiparaziterin 2 ayda bir uygulanması önerilir.
Aşı programındaki farklı birkaç aşı aynı anda yapılabilir mi? Evet. Aşı uygulanan hayvan sağlıklı olduğu sürece aynı anda çok sayıda aşı yapılabilir. Her bir aşının farklı lenf yumruları tarafından drene edilen enjeksiyon bölgelerine yapılması gerekir.
3.İç Parazitlerin Belirtileri Nelerdir? Köpeklerde iç parazit enfeksiyonlarının belirtileri parazitin türüne, enfeksiyonun şiddetine ve köpeğin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. En yaygın görülen belirtilerin arasında ishal, kusma, kilo kaybı, anemi, göbekli görünüm, öksürme ve kaşınma yer alır.
Kedime dış parazit aşısı yaptırmazsam ne olur? Yavru ya da yetişkin olmaları hiç fark etmez. Çünkü tüm evcil kediler dış parazit aşısı olmalıdır. Oldukça bulaşıcı olan dış parazitlerin önüne geçmek için aşılarının yapılması gereklidir.
Köpeklere aşı yaptırılması her ne kadar zorunlu bir şey olmasa da aşı, sevimli dostlarınızın tehlikeli hastalıklara karşı antikor oluşturmasını sağlar. Oluşan antikor sayesinde köpeğiniz tehlikeli bir hastalığa yakalansa dahi bu hastalığı aşısız bir köpekten çok daha rahat atlatacaktır.
Kedi karma aşısı yavruluk döneminde 2 kere yetişkinlik döneminde ise her sene tekrar edilmek üzere yapılmalıdır.
Karma aşı 2 doz uygulanan bir aşıdır. 15'er gün arayla yapılmaktadır.
Dışarı çıktığı zaman çok zorlanan kediler için evde uygulanabilecek iç parazit aşıları da bulunmaktadır. Bu aşıların mutlaka veteriner hekim önerisi doğrudan veteriner kliniklerinden temin edilmesi gerekir. Toz, sıvı ya da tablet formunda olan iç parazit aşılarının kedi tarafından yenmesi çok önemlidir.
damla sadece yüzeyseldir, dış parazitler (pire,kene vs.) için kullanılır. hap ise kedinizin iç organlarında yaşayan (karaciğer,bağırsak vs.) iç parazitler için kullanılır, iç organlarda yaşayan parazitlerin döngülerini kırarak dışkı yolu ile dışarı atmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri