Bununla birlikte çay ve kahvenin içinde bulunan kafein maddesi teobromin gibi köpeğinizin kalp, damar ve merkezi sinir sistemine ciddi zararlar verir. Az miktarda bile olsa bu gıdaları köpeğinize vermekten kaçının.
Çikolatanın içinde bulunan teobromin, çay ve kahvenin içinde bulunan kafein köpeklerin kalp, damar ve sinir sistemlerine ciddi zararlar verir. Bu tür gıdaları az miktarda bile olsa köpeğinize vermeyin.
Köpeğiniz çok miktarda kahve içtiyse, veterineriniz kusmaya neden olabilir (arada bir fincanınızdan birkaç kez içmek ona zarar vermez). Köpeğiniz ciddi bir kafein toksisitesinden muzdaripse, veterineriniz kan basıncını düşürmek ve / veya nöbet önleyici ilaçlar vermek için ilaç kullanabilir.
Kafein. Kafein köpekler için zehirli olmasa da, köpekler üzerinde insana yaptığı etkinin benzerine sahiptir ve bu etkilere karşı daha hassas olan köpekler için çok nahoş ve rahatsız edici olabilir. Köpeğiniz çok az miktarda kafein bile tüketse, hiperaktif hale gelebilir veya titremeye başlar.
Bunların dışında köpeklere hangi yiyecekler verilmez diye sorarsanız; tuz, xylitol, alkol, çay, kahve, kafein, yağ ve kemikler, işlenmiş et, kedi mamaları, ekmek, mayalı hamur, koçanlı mısır, mantar, cennet hurması, şeftali, erik ve macadamia fındığı da köpekler için zararlı yiyecekler arasında yer alıyor, vermekten ...
İlgili 26 soru bulundu
Köpeklerin yiyebileceği meyveler arasında muz da yer alır. Ölçülü verildiği takdirde köpekler için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir ikram olarak değerlendirilebilen muz içerisinde potasyum, lif, bakır ve çeşitli vitaminler bulunur. Şeker oranı fazla olduğu için dikkatli verilmesinde fayda vardır.
Evet, köpekler yoğurt yiyebilir. Yoğurt peynir, süt ve süt ürünleri köpeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan süt ve süt ürünleri köpekler için oldukça sağlıklıdır. Bu ürünleri fazla olmamak şartıyla köpeğinize yedirebilirsiniz.
Limon, Portakal, Mandalina Kokuları
Ama koku hücreleri bizden çok daha fazla olan köpekler için bu kokular çok rahatsız edicidir. Turunçgillerin kokusu köpeklerin solunum yollarına zarar verebilir.
Köpekler Alkolle Başa Çıkamaz
Birincisi, köpekler bizden çok daha küçüktür, bu yüzden alkole toleransları çok daha düşüktür ve alkol zehirlenmesini daha kolay hale getirebilirler. Köpeklere alkol içeren herhangi bir içecek vermemenin yanı sıra, alkolle pişirilmiş yiyecekleri de alamayacaklarını unutmayın.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Gıda Hijyeni Yönetmeliği'nce mağazalarımızın iç kısmına evcil dostlarımızla girmemenizi rica ederiz. Mağazalarımızda sadece dış cafe alanında evcil hayvan kabul edebiliyoruz.
İşlenmiş et (sucuk, sosis, salam, pastırma vb); İçerdiği yüksek miktarda baharat, tuz, fosfat, nitrit, protein, yağ, kanserojen ve işlenme prosedürlerinden dolayı köpeklere yedirilmesi sakıncalıdır.
Köpekler Neden Kusmaya Çalışır? Yabancı bir cisim sindirim sistemine kaçtığı zaman köpekler refleks olarak kusma dürtüsünü ortaya çıkarır. Böylece gitmiş olduğu maddeyi dışarı atar. Özellikle bu maddeler tıkanma durumu yaratmış ise, yemek ve su akabinde ciddi anlamda kusma meydana gelebilir.
Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin (Endonezce: luwak) yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Çikolatanın içerisinde bulunan alkoloit ve teobramin köpeklere kafein etkisi bırakmaktadır. Köpekler için kimyasal olan bu madde zehirleyicidir. İlk olarak küçük miktarda bu madde tüketen köpeklerde yalnızca kusma ve ishal görülürken daha yüksek dozda tüketen köpeklerde zehirlenme yaşanır.
Köpekler yiyecekleri dilleriyle tatmazlar; yemekleri koklarlar ve beğenirlerse – zaman kaybetmeden – çiğnemeden mideye indirirler. Ancak köpekler beş temel kokuyu ayırt edebilir: Önce şekerli, lezzetli ve tatlı, sonra da acı ve ekşi.
8. Tuz. Çok fazla tuz tüketmek köpeklerde tuz zehirlenmesine veya dehidrasyona neden olabilir. Kusma, ishal, depresyon, titreme ve nöbet geçirme gibi semptomlarla ortaya çıkabilen rahatsızlıklar ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir.
Köpeköldüren, ucuz ama alkol etkisi hızlı olan alkollü içkiler ve özellikle şaraplar için genelde kullanılan bir isim olmakla birlikte, özel olarak Marmara Bölgesi'nde Güzel Marmara şarabına Ege Bölgesi'nde de Efes Güneşi şarabına verilen isimdir.
Sirke İnsanlar genelde evlerini temizlerken sirkeyi kullanmaktadır. Ancak evcil hayvanınız varsa sirkeyi sıklıkla kullanmamanızı öneriyoruz. Çünkü sirke her ne kadar dostlarımıza zarar vermese de köpekler sirkenin kokusunu sevmez.
Bazı köpekler için, önemli olan sadece ilgi ve sevgi miktarı değil, ilgi ve sevginin kalitesidir. Köpekler onlarla en çok ilgilenen kişiler yerine pozitif şeylerle ilişkilendirdikleri kişileri favori olarak seçerler. Başka bir deyişle, bir kişi iyi şeylerin kaynağı olduğunda, köpek onunla bir bağ oluşturur.
Köpeğinizin herhangi bir saldırganlığı olmayıp normal, sakin bir yaşam sürüyor olsa dahi bir gün onun tarafından ısırılma olasılığınız vardır. Senelerce sahibi ile uyum içersinde yaşamış köpeklerin ilerleyen yaşlarında sahiplerini ısırdıklarına şahit olmuşumdur.
En az insan vücudu kadar sevimli dostlarımızın da karbonhidrata ihtiyacı var. Bunun için çözüm aslında o kadar basit ki. Öncelikle evde kalan makarna, pilav gibi yemekleri değerlendirebiliriz.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Dişi köpeklerin üremeye hazır oldukları anlamına gelen regl, ilk kez köpeklerin 6 ila 18 aylık oldukları dönemde gerçekleşmekle birlikte; bu dönemler genellikle bahar aylarına denk gelmektedir. 21 gün boyunca devam eden regl dönemi, her yıl iki kez tekrarlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri