10. SALATALIK. Salatalık çok az kaloriye sahip oldukları için özellikle diyet yapan köpekler güvenlidir. Salatalık ayrıca köpeğiniz için C vitamini, K vitamini ve magnezyum gibi besinler sağlar.
Köpeklerin domates yemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Eğer ona domates vermek isterseniz az miktar verdiğinizden emin olmalısınız. Domates insanlar için olduğu gibi köpekler için de oldukça lezzetli bir yiyecektir.
Evet! Salatalık, hem köpekler hem kediler hem de atlar için zararsız sebzeler arasında yer alır.
Marul, ıspanak, pazı ve lahana köpekler için uygundur. A, C ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum açısından zengin olmasının yanı sıra, yapraklı yeşillikler ayrıca iyi bir lif kaynağıdır. İnsanlar gibi, köpekler de sebzeler pişmediğinde en fazla besini alırlar.
Köpeklerin severek tükettiği et ürünleri tavuk eti, kuzu eti, sığır eti, hindi eti başta olmak üzere, en çok sevdikleri bitkisel ürünleri brokoli, salatalık, patates ve balkabağı olarak sıralayabiliriz. Köpekler mama tüketmelerinin dışında birçok sebze, meyve, süt ve süt ürünlerini de severek tüketmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Soğuk yoğurt köpeklerde sindirim ve boşaltım sistemini bozarak ishale neden olabilir. Bazı köpekler süt ve süt ürünlerine karşı hassas olabilirler. Eğer köpeğiniz bu ürünleri yedikten sonra ishal vb. hastalıklar geçiriyorsa köpeğinize bu ürünleri vermemelisiniz.
Köpekler tehlike anında, mutlu olduklarında, bir duruma kızdıklarında ya da duygusal hissettiklerinde çıkardıkları çeşitli sesler aracılığıyla aslında kendilerini ifade etmeye çalışmaktadırlar. Yani ulumaları da anlam aranması gereken köpek davranışlarından bir tanesidir.
Süt, krema ve peynir
Köpekler yetişkin olduklarında, gereken enzimlerden yoksun oldukları için süt ürünlerini sindirememeye başlarlar. Bu; evcil hayvanınızın süt, krema veya peynir yemesi durumunda kusma, ishal ve mide fesadı gibi laktoz intoleransı belirtileri gösterebileceği anlamına gelir.
İster inanın, ister inanmayın; köpekler yumurta yiyebilir! Yumurtanın protein içeriği yüksektir ve birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içerir. Pişirildiğinde veya haşlandığında lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olur. Yumurtalar, bazı köpek mamalarında da önemli bir protein kaynağıdır.
Köpeklerin yiyebileceği meyveler arasında muz da yer alır. Ölçülü verildiği takdirde köpekler için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir ikram olarak değerlendirilebilen muz içerisinde potasyum, lif, bakır ve çeşitli vitaminler bulunur. Şeker oranı fazla olduğu için dikkatli verilmesinde fayda vardır.
Karpuz, köpekler için güvenli ve besleyicidir ancak çok fazla tüketilmesi durumunda midelerini rahatsız eder. Karpuzdaki şeker oranı yüksek olsa da içerdiği yüksek su miktarı sayesinde kan şekerinin sağlıksız bir şekilde artışına neden olmaz.
Havuç neredeyse hiç yağ içermez, bu da hem yaşlı hem de kilolu köpekler için ideal bir seçim olduğu anlamına gelir. Tüm ikramlar ve tamamlayıcı gıdalarda olduğu gibi havuçlar da ölçülü olarak ve veterinerinizin onayı ile evcil hayvanınıza sunulmalıdır.
8. Tuz. Çok fazla tuz tüketmek köpeklerde tuz zehirlenmesine veya dehidrasyona neden olabilir. Kusma, ishal, depresyon, titreme ve nöbet geçirme gibi semptomlarla ortaya çıkabilen rahatsızlıklar ne yazık ki ölümle sonuçlanabilir.
İnsan yiyeceklerinin büyük çoğunluğunun köpekler için zararlı olduğu bilinmektedir. Baharatlı, tuzlu, salçalı yemekler köpeklerin sağlığını tehdit edebilir niteliklere sahiptir. Bu nedenle imkan olduğu takdirde sokak köpekleri nasıl beslenmeli sorusunun yanıtı kuru mamalar olacaktır.
Kedi-köpek gibi etobur olan memeli hayvanların beslenmesinde yoğun tuz ve buna bağlı toksik maddeler içerdiğinden turşu kesinlikle tavsiye edilmez.
En az insan vücudu kadar sevimli dostlarımızın da karbonhidrata ihtiyacı var. Bunun için çözüm aslında o kadar basit ki. Öncelikle evde kalan makarna, pilav gibi yemekleri değerlendirebiliriz.
Evet, köpekler patates yiyebilir ancak yalnızca pişirildiğinde. Köpeğinizin çiğ patates yemesi iyi bir fikir değildir. Patates, köpekler için sorunlara neden olan solanin adı verilen bir madde içerir. Sebze bahçesine sahipsinz, köpeğinizin patates bitkilerinden uzak durmasını sağlamanız gerekmektedir.
Köpeğe sarımsaklı yoğurt verilmez. Sarımsak içeren hiçbir besini köpeğinize vermemelisiniz. Bu nedenle köpeğinizle mama dışında bir besin paylaşıyorsanız öncelikle köpekler için uygun olup olmadığına bakmalısınız.
Köpeklere pişmiş kemik verilmesi güvenli değildir. Pişmiş kemik daha sert ve kırılgandır. Çiğ vermek gerekir. Öte yandan , çiğ kemikler de , uzun süre dışarıda bırakılırsa, Salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler ile kontamine olabilir.
Kısa cevap; evet. Haşlanmış veya pişirilmiş olsun, yumurtalar köpeğiniz için harika bir yiyecektir veya onun için faydalı besin takviyeleri barındırır.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır. Köpek beslenmesinde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de çikolata ve şeker içerikli besinlerden kaçınılması gerektiğidir.
Hele ki o köpek karşı cinsten bir köpek ise,pek çokköpek sahibi evcil hayvanının hoşlandığını, aşık olduğunu düşünebilir. Hayvanların aşık olup olmadığı kanıtlanamaz olsa da, onlarında sevgileri diğer hayvanlara ve insanlara gösterdiği hattaçoğunluklabununson dereceyoğun yaşandığını söyleyebiliriz.
İnsanlar gibi köpeklerde geceleri duydukları seslerden ürkerler. Bir köpek geceleri korkarsa, duydukları her şeye havlamaya başlarlar. Ayrıca, duydukları sesler sonrası sizi de uyarmak için havlayabilirler. Yalnızlık, köpeklerdeki gece havlamalarının en büyük tetikleyicilerinden biridir.
Havlama ve hırlama gibi, ağlama veya sızlanma da köpeklerin iletişim kurma yöntemlerinden biridir. Köpeğiniz sayısız nedenden dolayı ağlayarak size bir şeyler anlatmaya çalışabilir. Ağlama sesi sırf bir şey istediğinden, bir yeri acıdığından veya stresli hissettiğinden dolayı duyulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri