İçim kefir çeşitleri, katkı maddesi, renklendirici veya koruyucu içermez. Fonksiyonel gıda olarak da adlandırılan kefir, sütten üretilse de laktoz oranı düşüktür. Bundan dolayı laktoz içeren ürünleri tercih etmeyen kişiler tarafından da tüketilebileceği ifade edilir.
İçim Laktozsuz kefir, süt şekerini (laktoz) sindirmekte zorlanan kişilerde görülen midede şişkinlik, gaz ve bulantı şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. İçim Laktozsuz kefir içerdiği besin değerleri bakımından (protein, kalsiyum, vitaminler) sade kefir ile aynıdır.
Sindirime yardımcı olan bakteriler içerdiğinden özellikle sindirim problemi yaşayan kişiler tarafından düzenli olarak tüketilebilir. Süte göre kıyaslandığında laktoz miktarı çok daha az olan kefir, laktoz intoleransı olan kişiler tarafından da doktora danışıldıktan sonra tüketilebilir.
Mağaza stoklarıyla sınırlıdır. Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Altınkılıç Laktozsuz Kefir yararlı probiyotiklerle dolu içeriği, herkese hitap edebilsin diye laktozsuz olarak sunuyor.
Kefir laktozsuz bir süt ürünüdür. Bazı süt ürünlerinin tüketiminden sonra gaz, şişkinlik, bulantı gibi laktoz intoleransı belirtileri yaşanırken; kefir aksine bu şikayetlere iyi geldiği bilinmektedir. Laktoz intoleransı olanlar kefir içebilir.
İlgili 19 soru bulundu
İçim Kefir, dengeli bir yaşam için gerekli vitamin ve mineralleri içerir. Ayrıca bağışıklık sistemini desteklemeye ve sindirim sistemini düzenlemeye de yardımcı olur.
Sağlıklı bir içecek olan kefiri emziren ve hamile kadınların tüketmeleri uzmanlar tarafından önerilmez. Bağışıklık sisteminden kaynaklı bir hastalığı olan, sindirim sorunu yaşayan kişilerin de kefir tüketmemeleri gerekir.
Kefir, bağırsak florasını dengede tutar ve sağlıklı kalmasını sağlar. Kefir probiyotik bir besindir. Probiyotik besinler vücut için faydalı bakteriler içerirler.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur. Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz. Günümüzde paketli formları marketlerde satılan ürünün elbette ev yapımı olanı daha çok önerilir.
Sıkı kemerler ve dar giysiler reflü şikayetlerinizi arttırır. Süt çok fazla gaz yapıyorsa onun yerine laktozsuz süt, ayran veya kefir tercih edebilirsiniz.
İçim Kefir
Yeni başlayan için en iyi kefir markası hatta en sağlıklı kefir markası diyebilirim.
Gerek ekonomik nedenlerle gerekse de yerleşik toplum sonrası değişen alışkanlıklar nedeniyle günümüzde kefir genel olarak inek sütünden yapılır.
İçim Rahat Laktozsuz Ailesi, süt içerisinde bulunan doğal laktaz enzimiyle süt şekerini, paketleme aşamasında parçalar. Bunun sonucunda oluşan laktozsuz süt, laktozu sindirmekte zorlanan kişilerde görünen şişkinlik ve gaz şikayetlerini azaltarak rahat bir gün sunar.
Mayalanması kısa süren "kefir"in alkolsüz olup sarhoş etmediği, besleyici olduğu ve birçok hastalıkların tedavisinde kullanıldığı açıklanmaktadır. Böyle bir kefirin içilmesinde dinen bir sakınca yoktur.
Laktozsuz süt, sütün içerisinde bulunan laktozun doğal laktaz enzimi kullanılarak parçalanması ve basit şekerlere ayrılması sonucunda hazırlanır. Başka bir deyişle laktozsuz sütün yapımında herhangi bir katkı maddesi ya da ilave şeker kullanılmaz.
– Yoğurttaki bakteriler sindirim sistemini temiz tutarak, burada konakçı olan diğer faydalı organizmalar için besin sağlamaktadır. Kefir, bunlara ek olarak, yoğurdun sahip olmadığı sindirim sistemine yerleşme özelliğine de sahiptir. – Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi daha içerir.
Yapımları oldukça farklıdır. Kefir oda sıcaklığında fermente olurken, yoğurt ısıl işleme tabi tutularak yapılır. Kefir daha fazla sayıda farklı sağlıklı bakteri içerir ve bu nedenle gastrointestinal sistem için daha iyidir. Kefirin aktif mayası da yoğurttan daha fazla besin avantajına sahiptir.
İçindekiler: Pastörize İnek Sütü, Kefir Mayası, Kefir Kültürü, Laktaz Enzimi. Karbonhidrat 11,8 gr. Yağ 7,8 gr. Protein 7,5 gr.
Kefirin süt ve yoğurttan daha fazla besleyicilik özelliğine sahip olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Çünkü protein, temel mineraller ve B vitaminini kapsar. B1, B12 ve K vitaminleri yönünden de zengindir.
Uzmanlar, kefir tüketiminin verdiği herhangi bir zarar olmadığını belirterek, ancak kefirin aşırı tüketiminin zararlı sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. Kefir, çok nadiren de olsa bağırsak, mide krampları ve kabızlığa yol açabilir. Bir de AIDS ve benzeri hastalıklara sahip kişiler için zararlı olabilir.
İçim Kefir, içerdiği milyonlarca doğal ve faydalı probiyotik ile sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarımcı olur. İçim Kefir, kolay içimli lezzeti ve benzersiz orman meyveleri tadıyla hak ettiğiniz tüm faydaları size sunuyor. Buzdolabında (+4°C'de) saklayınız.
Süt içerisinde bulunan laktoz adlı şeker, bazı bireylerde hassasiyet oluşturabilir. Bunun sonucunda karın ağrısı, ishal gibi şikayetler görülebilir. Kefirin fermentasyonu sırasında mikroorganizmalar, sütte bulunan laktozu sindirerek laktik aside dönüştürürler. Böylece kefirin ekşimsi tadı ortaya çıkar.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
Akşam saatlerinde bu şekilde tüketilen kefir de kabızlık problemine iyi gelecektir. Kefir ürününü her gün düzenli bir şekilde tükettiğinizde sindirim sisteminizin daha sağlıklı çalıştığını ve kabızlığınızın geçtiğini göreceksiniz. Kefir bağırsak dostu ve sindirim sistemi düzenleyicisi olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri