1 Su Bardağı Tam Yağlı Meyveli Kefir (200 ml): 198 kcal. 1 Su Bardağı Yarım Yağlı Meyveli Kefir (200 ml): 172 kcal. 1 Su Bardağı Yağsız Meyveli Kefir (200 ml): 152 kcal.
1 şişe (260 ml) içinde 159 kadar kalori mevcut.
İçim Sade Kefir'in kalorisi 100 ml'si 43 kcal olurken İçim Orman Meyveli Kefir, 100 ml için 62 kcal'dir. Kefirin kalorisi 100 ml açısından değerlendirildiğinde 41 kcal, 43 kcal, 52 kcal veya 62 kcal değerlerine sahip İçim lezzetlerine ulaşılabilir.
1 su bardağı (250 ml) sade kefir kalori olarak hesaplandığında yaklaşık olarak 160 kaloriye denk geldiğini görürüz. Bir su bardağı kefir içerisinde 8 gr yağ, 8.5 gr protein ve 13 gr karbonhidrat vardır.
Ayrıca probiyotik yapısı sayesinde sindiriminizi yüksek oranda rahatlatan bu içeceği, diyette olup olmamanıza bakılmaksızın sık şekilde tüketmeniz önerilir.
İlgili 18 soru bulundu
Meyveli kefirde kalori oranı sade kefire göre yüksektir. Buda kilo vereyim derken almaya neden olabilir. Özellikle meyveli kefirin sahip olduğu tadı beğenen kişiler daha çok bu üründen tüketmektedirler. Bunun için meyveli kefir yerine sade kefiri tercih etmek daha mantıklıdır.
Diyet sürecinde kefir tüketimi oldukça önemlidir. Sağlıklı kilo verme sürecinde kefir faydaları diyet yapanlara çok yardımcı olur.
Bu haliyle 250 ml.'de doğal olarak 10 gr. şeker bulunması gerekiyorken, şeker ilavesiyle bu oran bu üründe 26,5 grama yükseliyor. Bu da ürünün tek kutusunda tam 16,5 gr. ilave şeker olduğunu gösteriyor. Bu da tek kutuda yaklaşık 8 tane küp şeker kadar ilave şeker kullanıldığı anlamına geliyor.
Tüm dünyada kanıtlanmış olan kefir içeriğinde bulunan mayalar sayesinde yağ yakımını hızlandırarak kolayca kilo vermenizi sağlar. Kefir, içinde bulunan maya sayesinde yediğiniz yiyeceklerin hızlıca sindirilmesini ve kana karışmasını sağlayan etkin bir besindir.
KEFİRİN FAYDALARI
İştah açar ve beslenmeye güçlü destek olur. İshale ve kabızlığa iyi gelir, kansızlığı önler.
Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.
Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz.
Şişelenmiş ve hazır olarak alınmış kefir, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2-3 hafta, buzlukta ise yaklaşık 2-3 ay dayanır. Ayrıca şişenin üzerindeki tarihe bakarak tavsiye edilen tüketim tarihini görebilirsiniz. Ev yapımı kefir ise, oda sıcaklığında 2 saat, buzdolabında 2 hafta ve buzlukta 2 ay dayanabilir.
Eğer sade kefir tüketmekte zorlanıyorsanız, meyveli kefirleri de deneyebilirsiniz. Günde bir bardak kefir tüketmek, uzun vadede vücudunuz için çok yararlı. Özellikle büyüme çağındaki çocukların düzenli bir şekilde kefir tüketmesi, vücut gelişimleri için büyük önem taşıyor.
Bu doğrultuda, İçim Çilekli Kefir kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram İçim Çilekli Kefir, ortalama 610 kaloriye, 92 karbonhidrata, 27 proteine ve 15 yağ değerine sahiptir.
Birşah marka çilekli kefir (100 ml) kalori değeri: 54 kalori (kcal)
Blender kullanarak ezeceğiniz meyveleri kefirle buluşturup kalorisini yükseltebilirsiniz. Hazır meyveli kefirler de mevcuttur. Bu kefirler sade çeşitlerine göre daha yüksek kalori içerir. Zayıf bir bedeniniz varsa ve kilo almanız gerekiyorsa kefiri meyve aromalı tüketebilirsiniz.
Kefir, bağırsak florasını olumlu yönde etkileyen probiyotikler için iyi bir kaynaktır ve düzenli kullanımı kabızlık probleminin oluşmasını engelleyecektir.
Günün her saati bir bardak kefir içilebilir. Ancak her faydalı içecekte olduğu gibi kefirin tüketimi de abartılmamalıdır. Kefir günde maksimum 2 bardak içilmelidir. Büyüme çağındaki çocuklarda kefirin yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Kefir en çok sindirim sistemine olan olumlu etkileri ile bilinmektedir. Kilo vermeyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde sağladığı için diyetlerde yerini almaktadır. Diyetinize az yağlı kefir eklemeniz kilo vermenize katkı sağlar. Kefir, uzun süre tokluk hissi sağlamasına yardımcı olacak protein açısından zengindir.
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Bağırsakları çalıştırır. Kronik yorgunluğu giderir. Stresi azaltır, sakinleştirir.
KEFİR AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR? Kefir günün her saati, aç yahut tok bir şekilde rahatça tüketilebilir. Ayrıca gün içerisinde ara öğün olarak da kefir içebilirsiniz.
Süt dışında yoğurt, kefir, peynir gibi süt bazlı gıda ürünleri de boy uzamasında etkili besinlerden.
Kefirin Sinirleri Yatıştırıcı Etkisi Var
Triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriğiyle sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etkisi olan kefir, gevşeme ve uyku verici özelliğiyle de gece rahat uyumaya yardımcı oluyor.
İçim Kefir, içerdiği milyonlarca doğal ve faydalı probiyotik ile sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarımcı olur. İçim Kefir, kolay içimli lezzeti ve benzersiz orman meyveleri tadıyla hak ettiğiniz tüm faydaları size sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri