Zevk suyu içinde sperm olabileceği için zevk suyundan hamile kalınır mı sorusuna evet cevabını veriyoruz. Bu süreçte ertesi gün hapı, geri çekilme yöntemi, acil spiral taktırma gibi birçok doğum kontrol yöntemi uygulanabilir. Korunmasız cinsel ilişkiler yaşandığında zevk suyundan da gebelik başlangıcı olabilir.
Sperm bir şekilde ilişkiye girerek ya da girmeden vajinaya ulaştıysa hamilelik ortaya çıkabilir. Ancak ilişkiye girmeden sperm vajinaya girse de gebelik kesin olmaz.
Her zaman olmayabilir, hangi dönemde hangi miktarda olur bunu bilemeyiz. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki %37-40 oranında mezi dediğimiz zevk suyunda sperm olabilir. Bir miktar canlı sperm bile bir ihtimalle gebelik oluşturabileceği için siz kesinlikle gebe kalmayı düşünmüyorsanız ciddi bir şekilde korunmanız gerekir.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz.
Kadın genital sisteminde, sperm hücresi ortalama 72 saat canlı kalabileceği için, hesapladığınız yumurtlama gününün 3 gün öncesi; yumurtanın ömrü de 24 saat olduğu için bu günün 1 gün sonrası arasındaki dönem, gebe kalabilme ihtimalinizin en yüksek olduğu dönemdir.
İlgili 28 soru bulundu
Hamilelik korunmasız cinsel ilişki sonrasında yaklaşık 2 ila 3 hafta içinde meydana gelir. Bazı kadınlar hamilelik belirtilerini hamileliğin başlamasından bir hafta sonra, yani döllenmiş bir yumurta rahminizin duvarına yapıştığında ortaya çıkan yerleşme kanaması ile fark edebilir.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Mantık olarak bakıldığında kadınların üzerinde kıyafet varken sürtünme yoluyla birliktelikte sperm vajinaya geçmez. Bu durumda da bir hamilelik durumu ortaya çıkmaz.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Uterus ağzına kadar Semen ulaşmış ise bir kısmının dışarı çıkması halinde bile gebelik oluşabilir. İlişkiden sonra bir süre istirahat gebeliğe fayda sağlayabilir.
Spermin hareket hızı: Sperm hücreleri vajinaya boşaldıktan sonra rahim ağzı, rahim ve tüplere doğru kendi hareketleri ile dakikada 2.7 mm ilerler. Spermin döllenmenin gerçekleşebileceği fallop tüplerine ulaşması yaklaşık 65-70 dakika sürer. Sperm transportu yumurtanın olduğu taraftaki tüpe daha fazladır.
Yani gözle görülemez veya hissedilemez. Ancak mikroskop ile incelendiğinde spermin yumurtaya girdiği anlaşılabilir. İlişki sonrası hissedilen ağrı, sancı yanlışlıkla döllenme olarak yorumlanmamalıdır.
İlk kez seks yapıyor olsa dahi bir kadını hamile bırakabilir. Çocuk sahibi olma isteğiniz yoksa gebelik önleme yöntemlerinden birini kullanın.
İlişki sırasında erkeğin menisi vajinaya boşalmadan hissedemez.
Döllenmenin gerçekleşmiş olması da kadının beklenen adet kanamasının gecikmesine neden olur. Döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği net olarak kanda yapılan gebelik testi tespit eder. Adet kanaması 10 gün kadar gecikirse de idrarda yapılan gebelik testi ile gebelik tespiti yapılabilir.
Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan embriyonun rahme tutunması, yaklaşık olarak döllenmeden 10-12 gün sonradır. Ve bu andan itibaren bazı erken gebelik belirtileri ortaya çıkabilir. Bu belirtilerin nedeni döllenmeden sonra, anne kanında beta hCG, östrojen ve progesteron hormonlarının artmaya başlamasıdır.
Yumurta (oosit) 24 saat, sperm 48-72 saat süresince döllenme yeteneğine sahiptir. Bununla beraber ovulasyondan 5 gün önce, 3 gün sonra toplam 8 gün içinde de döllenme gerçekleşebilir. Yumurta içinde sperm girince zona reaksiyonu denilen bir durum gerçekleşir. Bu da yumurta içine farklı sperm girişini engeller.
Ereksiyon haline gelmiş bir penis milyonlarca sperm taşıyabilir ve ilişki anında zevk suyu ile bu spermleri vajene iletebilir. Bu nedenle tam boşalma olmadan da gebelik olabilir.
Çünkü zevk suyu içinde de hareketli spermler bulunuyor. Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %37'sinde zevk suyu içinde hareketli meniye rastlanmıştır. Özetle bir kadının zevk suyu ile gebe kalması olabilecek bir durumdur.
Düzenli, korunmasız şekilde cinsel ilişkiye giren genç kadınların gebe kalma şansı %20 iken, 35 yaşın üzerindeki kadınlarda ise bu oran daha düşüktür. Erkeğin yaşı da hamileliğin oluşumunda rol oynar. 40 yaş üstü erkeklerde, sperm sayısı ve hareketliliği azaldığı için gebelik şansı yaklaşık %25 oranında düşer.
Hamilelik korunmasız cinsel ilişki sonrasında yaklaşık 2 ila 3 hafta içinde meydana gelir. Bazı kadınlar hamilelik belirtilerini hamileliğin başlamasından bir hafta sonra, yani döllenmiş bir yumurta rahminizin duvarına yapıştığında ortaya çıkan yerleşme kanaması ile fark edebilir.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Rahme yerleşme zamanı da 6 ila 10 gün alır. Yumurta rahme yerleştikten sonra salgılanan BETA-HCG hormonunun annenin kanına daha sonrasında da idrarına geçmesi belli bir zaman alır ve hamilelik oluşmuş olur sonrasında salgılanan BETA-HCG hormonu kandan sonra 15 gün sonra idrar tahlilinde belli olur.
Hayır, ilişkiden sonra tuvalete gitmek hamileliğe engel değildir. Spermler, vajinaya boşaldıktan sonra rahim boyunca fallop tüplerine doğru hareket ederler. Bu süreç, birkaç dakika içinde gerçekleşir ve idrara çıkmak bu süreci etkilemez.
Su sıcak olduğunda, suyun sıcaklığı spermleri saniyeler içinde öldürür. Ilık su dolu bir küvette, sperm hücreleri birkaç dakika kadar yaşayabilir. Yine de, bu süre içinde hızla vajinadan içeri girmesi gerekir. Oradan da, rahim ağzından geçip rahme girmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri