İçli köfte de bu yemeklerden bir tanesidir. Ve daha farklı birçok yemek için kullanılan bulgurdan en çok pilav, kısır, çorba ve çiğ köfte yapılarında kullanılır.İçli köftelik bulgur, buğdayın belirli işlemlerden geçmesiyle elde edilir. not:sadece içli köfteliktir içerisinde kısırlık yoktur.
İçli Köfte Bulguru , Urfa'ya has olan içli köfte yemeği için kullanılan özel bulgurdur. Ciriş yarma bulguru olarak bilinir.
İçli Köfte Nasıl Yapılır? Malzemeler Dış Harcı: 1.5 su bardağı Duru Sefer Kitel 1 su bardağı Duru Çiğ Köftelik Bulgur 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı: 2 adet büyük soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 500 gram kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber...
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardagı kısırlık bulgur. 1 su bardağından 1 parmak az un. Tuz, pul biber. 1 adet yumurta.
İlgili 16 soru bulundu
Köftelik bulgurun bir boy küçüğü olan ince bulgur, sarı bulgur çeşitlerinin en küçük boylu olanıdır. Daha az suyla yumuşayıp daha kolay yoğrulduğu için genelde çiğköfte yapımında tercih edilir. Çiğköftenin yanı sıra köfte ve kısır yapımında da köftelik bulgurla birlikte kullanılabilir.
Esmer Bulgurlu İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için; 2 su bardağı esmer köftelik bulgur. 1 çay bardağı irmik. 3-4 su bardağı sıcak su.
Tarifte kısırlık bulgur kullanabilirsiniz. Kısırlık bulgur, çiğ köftelik ince bulgura kıyasla biraz daha kalın oluyor.
Bir tencere kaynar suya 1 çay kaşığı limon tuzu (dağılmasına engel olacaktır) ve 1 çay kaşığı tuz konur. Köfteler yüzeye çıktıktan sonra 4-5 dk daha pişirilerek, sıcak servis edilir.
İrmiksiz içlik köfte yapımında, en çok zorlanılan konu çoğunlukla köftelere şekil verme aşamasıdır. İçli köftelerinizi doldururken, köftelerin çatlamaması ve kolay şekil verebilmek için, elinize suya ya da yağa batırabilirsiniz. Kızartma tercih etmiyorsanız, içli köftelerinizi haşlama yöntemi ile de pişirebilirsiniz.
Pişirme aşamasında da çok sıcak suyu ya da çok kızgın yağa atmamaya ve pişirirken çok karıştırmamaya özen gösterin. Pişirme aşamasında çok fazla karıştırırsanız ya da müdahale ederseniz dağılma ihtimalleri de o kadar yüksek olur.
Hamuru için:
İrmik ve bulgurun yayvan ve büyükçe bir kabın içine alın. Üzerine üzerini çok hafif geçene kadar sıcak su ilave edin. Suyu emmesini ve şişmesini bekleyin. Şişen malzemelerin üzerine yumurta, salça, baharat, tuz ve tereyağını ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir üründür.
Irok (İçli Köfte) - Mardin.
Hamur için seçilen bulgurun ince ve kaliteli olması gerekmektedir. Hamuru yaparken iyice ezmeli ve macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmalısınız. Haşlama yaptığınız içli köftenin üzerine salçalı sos, zeytinyağı ve pul biber yanında limon da sıkabilirsiniz.
Hamurunuzu şekillendirmeye başlamadan önce üzerini kapatıp serin bir yerde 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sayede hamurunuz iyice kendine gelecek ve kıvam alacaktır. Gelelim içli köftenin harcına… İçli köfte harcı için orta yağlı bir kıyma kullanmak gerekir.
Son olarak ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve iri çekilmiş ceviz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Hatta akşamdan iç harcını hazırlayıp dolapta bekletirseniz çok daha iyi olur. Ben akşamdan hazırlayıp ertesi gün resimdeki gibi köfte şekli verip hamuruna doldurdum çok daha kolay oldu.
İçli köfte, kısır gibi tariflerde bulgur yerine kinoa kullanabilirsiniz. Ancak kinoayı, bulgura göre daha fazla kaynatmanız gerektiğini unutmayın. Gluten içermeyen gıdalardan biri olan pirinç, Türk mutfağının demirbaşlarından biridir.
Köftelik Bulgur: Midyat bulgurdan daha ince olan; köfte, salata, çorba ve çeşitli tahıllarda kullanılan ince bulgur çeşididir. 6. İnce Köftelik (Çiğ Köftelik) Bulgur: Köftelik bulgurdan bir kademe daha ince olan; çiğ köfte yapımında, tatlılarda, çorba ve salatalarda kullanılan bulgur çeşididir.
Dola Glutensiz Köftelik Mısır Bulguru 400 gr
Çiğ köfte, kısır, mercimek köfte vb. için uygundur.
Bir yoğurma kabına ince bulgur konur sıcak su ile ıslatılır ve 10 dakika beklenir. Sonra rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ince kıyılmış nane, isot, nar ekşisi eklenerek yoğurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri