2022 yılında icralık olan kişilere kredi, bazı özel bankalar tarafından verilmektedir. Ancak bu noktada herhangi başka bir banka tarafından icralık olan kişilerin kredi alma şansı çok düşüktür. Bankalardan kredi almak isteyen icralık kişilerin borç kapatma ya da borç transferi kredilerine başvurması gerekir.
Borcunuzu tamamen kapattıysanız, alacağınız borcu yoktur yazısı ile öncelikli olarak maaşınızın yattığı bankayı ya da kredi kartı gibi bankacılık ürünlerini kullandığınız diğer bankaları tercih ederek tekrar kredi talebinizi iletebilirsiniz.
Yapı Kredi Bankası, icralık borcu olan kişilere avantajlı koşullarda kredi sağlar. Kapama Koşullu Kredi ile icralık olanlara uygun vadelerle kredi sunar. Bu kredi ile borçlarınızı tek bir yerde toplayabilir ve avantajlı faiz oranlarıyla taksitler halinde ödeyebilirsiniz.
İcralık Olanlara Kredi Veren Diğer Bankalar
Ziraat Bankası gibi, Vakıfbank ve Halkbank kamu bankaları, Burgan Bank, Denizbank, Garanti BBVA ve İş Bankası gibi özel bankalar, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Türkiye Finans gibi katılım bankaları sizlere bu şekilde kredi imkanı vermektedir.
Korona virüs sürecinde sicili bozuk olana kredi kullandıran bankalar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olmuştur. Belli dönemlerde bu bankalar kampanyalar yaparak kara listeye ve sicili bozuk olanlara bile kredi vermektedir.
İlgili 37 soru bulundu
PTT, yasal takibe düşmüş borçları olan emeklilere kredi vermez. Bu nedenle başvuru yapmadan önce icra borcunun kapatılması gerekir.
Bankalar, kara listeye girmiş kişilere, tekrar kredi verebilir. Ancak öncesinde,bu kişilerin bankalara olan borçlarını kapatmaları ve kredi notu sorgulama işlemlerindeki kayıtlarının silinmiş olması gerekir.
Bu borçlar ödenmediği sürece, daha çok faize bineceği için sicili kötü etkiler. Örnek olarak; icralık olana konut kredisi verilebilmesi için, öncelikle borcun tamamen kapatılması ve icranın sicilden silinmesi gerekir. Böyle bir durumda, borç kapatma kredisi veren bankaların finansman olanaklarından yararlanılabilir.
İcralık oldum ne yapmalıyım diye düşünenler, mutlak surette hukuk bürosu ile iletişime geçmeli ve borcun ödenmesi konusunda anlaşma yolları aramalıdırlar. Bilhassa, borcun aylık taksitlerle ödenmesi yönünde bir talep iletildiğinde tarafların anlaşması için elverişli bir zemin oluşacaktır.
Borç kapatmak için kredi çekilebilecek bankaların bazıları şöyledir: Ziraat Bankası Halkbank. QNB Finansbank.
Hangi Banka Hesaplarına Haciz Konulamaz? İcra hukuku kapsamında borçlunun maaş hesabının haczedilmek istenmesi durumu buna bir istisna getirmektedir. Maaş hesabına haciz konulması, borçlunun geçimini sağlama imkanını elinden aldığı için, bu hesaba haciz uygulanamaz.
Yasal Takibe Düşen Borç Ne Zaman Silinir? Yasal takibe düşen borç, yasal takip kapsamında talep edilen borcun tamamının ödenmesiyle birlikte silinir.
Kırmızı Kalem Yiyenlerin Kredi Alması
Ancak yine de kredi taleplerinin onaylanmasından önce tüm bankalar, mevcut borçların ödenmesi şartını koşmuştur. Yani kırmızı kalem çekme işlemi sonrasında yeniden kredi alabilmeniz düşük bir ihtimal olsa da, eğer mevcut borçlar ödenirse bu ihtimal yükselmektedir.
Borçların silinmesi için vatandaşın borcu için icra sürecinin başlamış olması şartı aranıyor. Vatandaşın borcu var ancak icraya işlem başlamamışsa kapsama girmeyecek. 15 Ağustos tarihinden sonra icra başlamış borçlar kapsamda olmayacak. Silinecek borçlarda sınır 2 bin lira olacak.
2023 yılı itibariyle İş Bankası, ING, Enpara, Akbank, TEB ve Vakıfbank; ipotek, kefil ve gelir belgesi istemeden kredi çekme imkânı veriyor. Söz konusu bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden hızlıca kredi başvurusu yapmak mümkün.
Sicil affından yararlanan tüketiciler almış oldukları kredilerden dolayı herhangi bir cezai işleme tabi tutulmuyor ve kredi sicilinin yenilenme süresini beklemeden yeniden kredi alabiliyor.
Buna göre 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki elektrik, su, doğal gaz ve telefon borçları alacaklıların feragat ettiklerini belirtir dilekçeyle vazgeçerek icra takiplerini sonlandırmaları koşuluyla değersiz alacak olarak kabul edilecek.
Maddesi kapsamında 2.000 Türk Lirasının altındaki icra takip dosyalarının kapatılması imkanı getirilmiştir. İlgili torba yasa hem alacaklı hem de borçlu bakımından oldukça faydalı düzenlemeler ihtiva ediyor.
İcra ve İflas Kanunu'na göre, ilamsız icra takibi, alacaklının takibi bıraktığı tarihten itibaren 5 yıl içerisinde düşer. Yani, alacaklının 5 yıl boyunca herhangi bir icra işlemi yapmaması halinde, icra takibi kendiliğinden düşer ve borçlu üzerindeki haciz kaldırılır.
Kredi borcu ödenmezse üzerinize kayıtlı mal varlığınıza haciz gelebilir. Maaşınıza alacaklı tarafından haciz konulabilir. Ev haczi uygulanabilir. Ayrıca Merkez bankasının Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes için oluşturduğu bir kredi notu vardır.
Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.
Böyle bir durumda kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, banka dışında kredi veren kurumları araştırır. Genellikle günümüzde en güvenilir kredi alma yöntemi bankalardan geçer. Ancak bankalara yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanıyorsa, komisyon ile kredi veren kuruluşlara başvurabilirsiniz.
Kredi notunun düşük olması bankaların gözünde güvenilir olmadığınızı gösterir. Bu nedenle yüksek gelire sahip bir kefil göstererek kredi çekebilirsiniz. Böylelikle banka borcunuzu ödemeyi geciktirmeniz durumunda kefil aracılığı ile borcunu temin edecektir.
Bankaların kara listesinden çıkmanız durumunda size uygun kredi sağlanacaktır ve bazı bankalar kredi notuna bakmadan kara listede olmayan kişilere kredi sunmaktadırlar. Aktif Bank, Qnb finFinansbank, Enpara Ziraat Bankası, Akbank kolay şekilde kredi başvurusu yapabilir ve kredi almanız mümkündür.
90 gün boyunca ödemediğiniz borcunuz hakkında yasal takip başlar. Daha sonra Merkez Bankası tarafından kara listeye alınırsınız. Tutulan kayıt, borç ödendikten yaklaşık 5 yıl sonra silinir. Bu sürenin ardından kredi alabilir duruma gelebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri