Boş bir sprey şişesine ılık su ve beyaz sirke doldurup lekeli bölgeye bolca sıkın. Bu aşamada sirke ve idrar kokusu ağırlaşabilir; pencereyi açmanız işinize yarayacaktır. 5 dakika sonunda temiz havlularla ıslak bölgeye baskı, tampon uygulayın. Sıvıyı çektirdikten sonra lekeli bölgeye bolca karbonat serpin.
İdrar Nasıl Oluşur? Böbrekler kandaki artık maddeleri süzerek idrarı oluştururlar. Oluşan idrar Üreter denen tüplerle Mesane'ye (idrar torbası) akar. Mesanede biriken idrar Üretra denilen kanal yoluyla vücut dışına atılır.
Günde en az 8 bardak su içmek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve idrarın daha hafif bir kokuya sahip olmasını sağlar.
Yataktaki idrar lekesini çıkarmanız için yapmanız gereken tek şey lekeli bölgeye bir miktar karbonat dökmek 6 – 7 saat kadar bekledikten sonra lekeli bölgeyi elektrikli süpürgeyle süpürün. İdrar lekeleri için en etkili çözüm ise oksijenli su ile karbonatı karıştırıp lekeyi silmektir.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
İlgili 23 soru bulundu
Kesinlikle toksik değil. Kir ve nemi emer. Hoş olmayan kokuları giderir. Çok sayıda temizlik ürününü yerine kullanılabilir.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Evet, yanlış duymadınız; karbonat kullanarak sarı lekelerin yerleşmesini önlemek mümkün. Yatağın idrar bulaşan kısmına bolca karbonat serpip birkaç saat bekledikten sonra elektrik süpürgesiyle çekebilirsiniz. Daha sonra da sabunlu bir bezle yatağın yüzeyini iyice silmeniz yeterli olur.
Bir su bardağı suyun içerisine bir yemek kaşığı kadar amonyak eklenerek idrar lekesi olan kısım silinebilir. Kısa sürede silinen kısımdaki lekeler ortadan kalkacaktır. Amonyak idrarın yapısını bozarak lekenin oluştuğu alanı temiz hale getirecektir.
İdrar lekesini çıkarmak için bir kovanın içine biraz ılık su koyun. İçine bir çay bardağı deterjan ilave ettikten sonra hazırladığınız su ile idrar lekesini silebilirsiniz. Bu işlem sayesinde hem idrar lekesinden kurtulmuş olacaksınız hem de idrarın verdiği ağır kokudan eser kalmayacaktır.
Yeteri kadar su içmediğiniz zaman, idrar daha yoğun hale gelir ve bu, rengiyle kokusuna yansır. İdrar koyu ve yoğun bir kokuya sahipse, bu sıvı kaybının bir işareti olabilir. Düşük sıvı alımından kaynaklanan çok yoğun idrar genellikle yoğun kokar.
Su az içtiğiniz zaman idrar daha yoğun hale gelir ve bu da idrarın rengi ile kokusuna yansır. İdrarda bakteri bulunması da idrar kokusuna yol açabilir. Bu genellikle normaldir ve herhangi bir rahatsızlığa yol açmaz. İdrar kokuyorsa, idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir.
İdrarda köpük görülmesi, böbrekler yoluyla protein kaçağının belirtisidir. Genellikle tek başına fark edilir.
İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Su içmek idrarınızı sulandırmaya ve daha sık idrara çıkmanıza yardımcı olur, böylelikle bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar kanalınızdan akmasını sağlar. Bitkisel çayların tüketimi en iyi yollardan biridir.
73- İdrardan sonra idrar temizliği usulü uygulanıp abdest alınır ve abdestten sonra meni ya da idrar olduğu bilinen bir rutubet görülürse, farz ihtiyat gereği hem gusledilmeli ve hem de abdest alınmalıdır. Ama rutubet görülmeden önce abdest alınmamışsa, yalnızca abdest alınması yeterlidir.
Üretra, idrar kesesinde birikmiş olan idrarın vücut içerisinden atılmasını sağlayan kanal şeklindeki yapıdır. Bunun dışında üretra, erkeklerin sperminin vücuttan atılmasını da sağlamaktadır.
Bu yatakta yatmanın dinen sakıncası var mıdır? Çiş ile kirlenmiş bir yer, namaz kılınması bakımından sakınca oluşturur. Orada siz namaz kılmadığınıza göre sorun yoktur. Yatakta yatıldığında o çiş, yatanın çamaşırını da ıslatacak bir durum oluşturuyorsa o zaman sakıncadan söz edebiliriz.
İdrar kokusu olmasının en önemli sebeplerinden biri su tüketiminin az olmasıdır. Ayrıca çok kahve içilmesi, gün içinde çok fazla sarımsak ve soğan tüketilmesi de idrar kokusuna sebep olabilir. İdrar kokusu böbrek yetmezliği ya da mesane enfeksiyonu gibi nedenlerden de kaynaklanabilir.
İçimdeki Minik Mucizem. Önce vanish cosla ile iyice silin ,kuruyunca; sprey şeklindeki sıvı ,çamaşır ve ev kokularından (yumoş sprey comfort olabilir)bolca sıkın. Fazla nemi kuru bezle bastırarak almaya çalışın.Pencereyi açıp yatağı pencere önüne yerleştirin kurusun.
Kötü kokuları karbonatla yok edin
Karbonat kokusu evin her köşesine yayılmış istenmeyen kokuları kolayca yok eder. Bu yöntem özellikle kilerde ve küçük mutfaklarda işe yarıyor. Üstelik karbonat kokuyu bastırmak yerine, tamamen yok ediyor, ayrıca bulması kolay ve oldukça hesaplı!
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Banyo suyunuza eklediğiniz yarım kâse karbonat cildinizdeki asidi nötralize edecek ve cildinizi yağdan ve terden arındıracaktır. Tüm bunların yanında yumuşacık bir cilde de kavuşmuş olacaksınız. Bir leğene 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve bu suyun içinde ayaklarınızı bekletin.
Bulanık kırmızı-pembemsi kirli renk idrar ise en ciddi böbrek iltihaplarında görülür. Koyu bordo renkli idrar ise yine nefrit adı verilen böbrek iltihabının veya vaskülit adı verilen ciddi ilerleyici böbrek hastalığının belirtisi olabilir. Kanlı idrar, her zaman anormaldir, acilen tetkik edilmesi gerekir.
Normal idrar rengi sarı ve tonları olarak kabul edilir. Normal idrara rengini, ürokrom adlı madde verir. Sağlıklı idrar rengi bol sıvı tüketildiğinde açık sarı, sarı ve suya yakın renkte olurken; sıvı tüketimi azaldığında idrar rengi de koyulaşır.
Yaz aylarında yetersiz sıvı tüketimi idrar renginin daha koyu olmasına, vücuttan daha az sıvı atılmasına neden olur. Bu aslında böbreklerin görevini iyi yerine getirdiğinin bir ifadesidir. Çeşitli nedenlerle sıvı tüketimi çok ise o zaman da idrar rengi daha beyaza yakın olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri