Namaz vakti gelince de abdest alınıp namaz kılınır. Bir engel söz konusu olmaz. Çünkü bu sızma sadece çamaşırı kirleten bir bulaşmadır, guslü gerektiren bir sperm patlaması değildir.
Bir İlmihalde: “İdrarını yaparken, tenasül organı uyanık olduğu halde meni gelse, yıkanması gerekir. Organ uyanık olmayınca; gusletmek gerekmez, çünkü uyanıklık şehvetin bulunmasına delildir.” Büyük abdesti yaparken ıkınmadan dolayı çoğu zaman meni geliyor.
Buna göre herhangi bir şehvet hissi olmadan sürekli meni akıntısı olan kişinin sürekli gusül abdest alması gerekmez. Zira bu durum kişiyi cünüp yapmaz ve gusül gerekmez. Ancak bu durumun, bir hastalıktan kaynaklanma ihtimali söz konusu olduğundan doktora görünmeniz tavsiye olunur.
Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
İdrardan sonra gelen beyaz ve bulanık sıvıya 'vedi' denir. Vedi, bazen ağır yük taşımaktan dolayı da gelebilir. Vedi, abdesti bozmakla birlikte, guslü gerektirmez (Merğinani, el-Hidaye 1, 17).
İlgili 36 soru bulundu
Yani cinsel ilişki sırasında orgazm anında veya mastürbasyon sonunda penisten çıkan sıvıya ejakülasyon denir. Bazı durumlarda meni prostatın bulunduğu bölümden idrar yoluna girdikten sonra mesaneye geri döner, dışarı çıkmaz. Bu duruma retrograd ejakülasyon denir.
Küçük abdesti yaptıktan sonra gelen kokusuz, beyazımsı bulanık yapışkan sıvıya denir. Kişinin gusül alması gerekmez.
Meni keseleri prostatın hemen arkasında, kalın bağırsağın son kısmı olan rektumun önünde bulunur. Bu yüzden dışkılama sırasında dışkı meni kesesine bası yapar. Bu durumda penis ucundan meni benzeri bir sıvı gelebilir. Bu durum özellikle düzenli cinsel hayatı olmayanlarda ve bekarlarda daha sık görülür.
Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. Akan şeyin rengi ve kokusundan meni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.
Gusül veya abdest alan kişinin vesvese sebebi ile gusül ve abdestini tekrarlaması gerekmez.
- Mezi normal abdesti bozar mı ve elbise değiştirilmeli mi yani namaz kılınabilir mi o elbiseyle? Değerli kardeşimiz, Mezi gelirse namaz abdesti bozulur, ancak gusül abdesti bozulmaz.
Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez. Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.
Meni yakınlaşma eylemi sonucunda gelen bir sıvıdır. Mezi ince bir sıvı meni daha kalın ve beyaz renge yakın bir sıvıdır. Uhu gibi yapışkan sıvı mezidir. Mezi normal namaz abdesti meni gusül gerektirir.
Cinsel organların birbirine değmesi halinde (sadece değmekle) Imam-i A`zam ve Ebû Yusuf`a göre her ikisinin de abdesti ve oruçlu iseler oruçları bozulur, gusletmeleri yine gerekmez. Sünnette kesilen deriye kadar duhul olması halinde ise, boşalma olsun olmasın, her ikisine de gusül gerekir.
Cinsel olarak uyarılmış olmak veya cinsel şeyler düşünmek gusül gerektirmez.
Şehvetle gelen meni hariç, hiç biri guslü gerektirmez. Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez.
Kadın yıkandıktan sonra kendisinden meni gelirse kendi menisi olduğu takdirde guslü tekrarlar; namazı tekrarlamaz. Kendi menisi gelmemişse bir şey icap etmez. Kadın, gusül ettikten sonra, zevcinin menisinin artığı çıksa, gusül etmez.
YÜZ KERE SORSANIZ DA CEVABIM AYNI OLACAKTIR - Vajina içine penisin boşalması (ön sıvı/zevk suyu dahil) dışında sürtünmeden, oral ya da anal seksten, çevreden, giysiden, havludan, hamamdan, havuzdan, denizden, tuvaletten bulaşan sperm ile gebe kalma olanaksızdır, şehir efsanesidir.
Cinsel İlişki Sonrası Hemen Gusül Alınmasının Hükmü
Kadın ilişki sonrası namazı kaçırmamak için hemen gusül alsa ama kasılma olmaksızın sıvı gelse bu durumda abdest yeniler gusül gerekmez. Not: (İlişki esnasında veya sonrasında kasılma olmaması ve dışarı meni ya da sıvı çıkmaması durumunda da gusül gerekir.
Oral ilişki sonrası yıkanma (gusül)
Bir koca karısıyla oral seks yaparsa ve spermi boşaltırsa, İslami cinsel sağlık hukukuna göre gusül zorunludur; ancak, eğer sadece mezi (boşalma öncesi sıvılar) salınırsa, o zaman sadece abdest gerekir ve meziyi yıkamak zorundadır.
Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
Boşalma sırasında hiç meni gelmiyorsa şüphelenebilirsiniz. Ancak bu da kesin olarak geriye boşalma olduğu anlamına gelmez. Boşalma sonrası yapılan idrar testi mikroskopla incelendiğinde idrarda sperm hücrelerinin varlığı ile geriye kaçak durumu olduğu anlaşılır.
- Olgun spermler 'büyük gün' için 2 hafta bekleyebilir. O zamana kadar ise epididmis denilen bölümde dururlar. - Eğer sperm boşalma ile dışarı atılmazsa kırılır ve vücut tarafından emilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri