'İĞNE VÜCUTTA DOLAŞIR' "Dikiş iğnesi gibi cisimler vücuda girdikten sonra dolaşırlar. Genellikle kalp etrafına gelirler.
“AĞIZDAN YUTULAN İĞNENİN BAŞPARMAKTAN ÇIKMASI MÜMKÜN”
Erikoğlu şöyle devam etti: “Vücutta, mideye indikten sonra iğne bu bölgelerden bağırsak sistemine geçip daha sonra da bağırsağı yavaş bir şekilde delip ayakta, bacakta veya diğer organlarda görülebilmektedir.
❖ Enfekte iğne batması durumunda bol su ve sabunla yıkamak sonra %70'lik alkollü antiseptik 20-30 saniye uygulanır. Sonra sabunlu su ile yıkanır. Hızlı akan su altında 20-30 sn kadar tutulur. En sık kullanılan rejim günde 4 kez 500 mg Ribavirin 7 gündür.
İğne çıksın diye sıkmamak, batan yere basınç uygulamamak gerekir. Bir cımbız yardımıyla çekerek çıkarılabilir hala içerde çıkarılmayan iğne kaldıysa sabunlu su ile o bölge yıkanıp temizlenmelidir. İçerdiği toksik maddeler yüzünden ayrıca ıslak bir bezle sarılabilir. Bu şekilde toksikler dağılmamış olur.
"Ağızdan Yutulan İğnenin Başparmaktan Çıkması Mümkün'
Dr. Mehmet Erikoğlu, bu tür olayların yaşanabileceğini ifade ederek, ağızdan yutulan bir iğnenin vücutta ilerleyerek topuktan veya ayak başparmağından çıkmasının mümkün olduğunu söyledi.
İlgili 36 soru bulundu
Görüntüleme yöntemiyle iğnenin bağırsaktan dışarı çıktığını, yağ dokusu içine gizlendiğini gördüklerini aktaran Yılmaz, iğnenin bağırsağı delmesine rağmen hastanın şanslı olduğunu belirterek şöyle devam etti: “İğne bağırsak dışına çıktığında karaciğer, dalak gibi organlara değerse kanama yapabiliyor.
Yutulan zararsız küçük, pürüzsüz nesne ve cisimlerin çoğu bir semptom göstermeden sorunsuz bir şekilde mideye gider. Genelde mideye ulaştığında da bağırsaklardan geçerek 2-3 gün içinde dışkıyla çıkar.
Cildinize batan ve deri altında kalan bir diken, kıymık ya da cam parçasını çıkarmak için bölgeyi yıkayın ve su ve 1/4 tatlı kaşığı karbonatla hazırladığınız macunu sürüp üzerini bandajlayın. Karbonat cildin şişmesini ve batan maddenin yüzeye çıkmasını sağlayacaktır.
Bazen ayakta veya oturarak da adale içine iğne yapılabilmektedir. Hasta ayakta iken iğne yapacağınız yeri de daha önce tarif edilen şekilde tespit ederiz. Hastaya otururken iğne yapılacak ise o zaman iğneyi kalçanın taşan kısmının dış ve etli yerine yaparız.
Ele Batan Kıymık Kendiliğinden Çıkar mı? Kıymık batmasından sonra çoğunluk vücut bir süre sonra kıymığı yok etmektedir ve vücuttan atmaktadır. Ancak bazı durumlarda kıymığın deri içerisinde kalması zararlı olabilir.
Birçok kişi iğne sözünden çok irkilir ancak genellikle hastalar tedaviden sonra onca endişeye rağmen iğneleri çok az hissettikleri için şaşırırlar. Akupunktur iğneleri çok incedir ve iyi bir teknikle uygulandığında ağrı hissedilmez.
Vücutta en uygun yerler, bilek içleri ve kollarda dirseklerin ön yüzündeki toplardamarlardır. Dakikadaki damla sayısının gözlemlenmesi gerekmektedir. Cilt Altı (İntradermal / İD) Enjeksiyon: Yapılacak olan ilaçlar derinin dermis tabakasına uygulanır. Kolların üst ve iç kısımlarına yapılır.
Özellikle zayıf vücut yapılı hastalarda kalçadan yapılan enjeksiyonlarda bir komplikasyon olarak siyatik sinir zedelenmesi olabilir. Yapılacak tedavi zedelenmeyi onarıcı, dolaşımı canlandırıcı, ağrıları azaltıcı nitelikte olmalıdır.
'İĞNE VÜCUTTA DOLAŞIR'
Ameliyat ekibinden Dr. Deniz Ersayın Güner, Ramazan Kanat'ın uzun zaman önce iğneyi yutmuş olabileceğini veya dışarıdan batarak vücuduna girmiş olabileceğini belirterek şu bilgiyi verdi: "Dikiş iğnesi gibi cisimler vücuda girdikten sonra dolaşırlar. Genellikle kalp etrafına gelirler.
Çünkü iğneler metaldir ve suda yüzmektedir. - İğnelerin suda yüzmesini sağlayan şey suyun atomlarıdır. - Suyu oluşturan atomlar birbirine öyle sıkı tutunmuştur ki ayrışmamak için direnirler. Böylece iğneler suyun yüzeyinde yüzer şekilde durabilir.
İğnenin Etkisi Ne Zaman Geçer? Yapılan iğnenin etkisi en fazla 4 ya da 5 saat içerisinde geçer. Bu noktadan sonra istediğiniz gibi hareket edebileceğiniz gibi yemekte yiyebilirsiniz.
Kas altına enjeksiyon işlemi yapılacaksa o zaman bu işlemin damar, kemik ya da sinirden uzak bir bölgeye uygulanması gerekir. Enjeksiyonun damara veya sinire denk gelmesi durumunda apse oluşabilmektedir.
kaba ete yapılan enjeksiyon kasın altındaki vücudumuzun en kalın siniri olan “siyatik siniri” etkiler. Hasta bunu enjeksiyon yapıldığı andaki müthiş bir ağrı ve elektrik çarpma hissi, sonrasında da ayağın üzerine basamayacak kadar ağrı ve hareket kısıtlılığı olarak tarif eder.
Damar içi enjeksiyonları için en uygun yer, kolda dirseğin ön yüzündeki toplardamarlardır. Buradaki toplardamarların vaziyeti M harfine benzer. Bu M harfinin herhangi bir yeri iğne yapmak için uygundur.
Kıymık, iltihaplı bir reaksiyona neden olabilir.
Biehler “kıymık çıkarılmazsa, vücut istilacıyı emmez veya p∂rçaIamaz. Aksine, muhtemelen kıymıkları dışarı itmeye çalışır” diyor. Kıymık, iltihaplı bir reaksiyona neden olabilir. Bu da o bölgede şişlik ve kızarıklık anlamına gelir.
Bu süreç ortopedi ile ilgili olduğu için uygulanacak tedavi yöntemini ortopedi uzmanı belirler.
Kıymık çıkarılmazsa vücut bunu emmez veya parçalamaz. Aksine kıymıkları dışarı itmeye çalışır. Kıymık iltihaplı bir reaksiyona neden olabilir. Bu da o bölgede şişlik ve kızarıklık anlamına gelir.
Metal cisimler röntgende kolaylıkla görülür. Fakat plastik, kumaş veya yumuşak cisimler röntgende görünmedikleri için endoskop adı verilen fiberoptik aletlerin yardımı ile bulunurlar.
Küçük ve plastik maddelerin yutulması durumunda endişelenilmemesini söyleyen Leo, yutulan parçanın keskin, 2,5 santimetreden geniş veya 5 santimetreden uzun olması durumunda hastaneye gidilmesini tavsiye etti. Deneye katılan araştırmacılar sindirim süreci boyunca karın ağrısı çekmediklerini de ifade etti.
Mide asidinde falanda öyle eriyip yok olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri