Bir tencereye ya da demliğe tarçın, karanfil ve elmaları koyup üzerine 4 su ekleyerek kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını kısarak 5 dakika kadar tıngırdatın. Elma, tarçın ve karanfiller iyice kokusunu verince ıhlamuru suya atın. Tencereyi ocaktan alıp çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin.
Demlediğiniz ıhlamurun lezzetini, içerisine çubuk tarçın, karanfil, limon, bal gibi besinleri ekleyerek artırabilirsiniz.
Karanfil çayı, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlık, iltihaplanma gibi problemlere engel olur. İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır.
Özellikle ıhlamur ve zencefilin birlikte tüketilmesi antioksidan desteği açısından daha da güçlü etkiye sahip olacaktır. Zencefilin tadını yumuşatmak için ise bu çayın içine bal karıştırabiliriz.
Öncelikle ıhlamur çayı için ihtiyacınız olan malzemelere bir bakalım: Yapraklı ve çiçekli ıhlamur çayı, elma, su, limon, bal. Ihlamur çayını bir demlikte, cezvede ya da french press'te demleyebilirsiniz. Kaç bardak çay yapacaksanız demleme kabınıza o kadar tutam ıhlamur ekleyin.
İlgili 27 soru bulundu
Ihlamuru tozdan arındıralım. Sonra tekrar su koyalım. Ama az olacak. Kaynadıkca soğuk su ilave edelim. 1-2 gün içinde azalan ıhlamura soğuk su kattıkca rengi kızıl renge dönecektir 😃😃. afiyet olsun.
Gribal enfeksiyonlara karşı tüketilen ıhlamur çayının demlenerek tüketilmesi gerekir. Ihlamur çiçeği ve yaprakları bir bardak kaynar suya atılır ve 10 dakika boyunca demlenir ve ardından tüketilir.
Karışık olmayan bitki çaylarını çocuk, yetişkin ya da yaşlıların günde 2 fincan tüketebileceğini belirten Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse “Kantaron, enginar, hindiba, karabaş, civanperçemi gibi çaylar içerdikleri farklı etken maddeleri ile ilaç etkileşimlerine sebep ...
Bunu ağacınızın gövdesine bakarak kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ihlamur ağacının gövdesinde kırmızı lekeler varsa dişi, yeşil lekeler varsa erkek ıhlamur ağacıdır. Ihlamur Fidanı Nasıl Dikilir? Ihlamur fidanı dikilmeden önce toprağın işlemden geçmesi gerekir.
Günde 3 fincandan fazla içmekten kaçınılmalıdır. Hamile veya emziren kadınlar için uygun değildir. Kalp rahatsızlığı olanlarda, kullanılan ilaçlarla etkileşime girebileceğinden içimi sakıncalıdır. Yine kalp hastalığı öyküsü olanlar ıhlamur kullanmamalıdır.
Yaklaşık 6 diş karanfili 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Kaynatma işlemini kapalı bir demlikte 20 dakika boyunca yapmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlayacağınız çayı, sindirim sisteminizi rahatlatmak için yemeklerden hemen sonra bir çorba kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.
Karanfilli su idrar söktürücü özelliği sayesinde, idrar yolları enfeksiyonu yaşadığınız stresli günlerde size şifa olabilir. Çok yorgun olduğunuz, sabah gözlerinizi açamadığınız zaman bir fincan çaya 10-15 tane karanfil atıp içerseniz kısa sürede ayılmanıza sebep olur.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bağırsak parazitlerinin oluşumunu engeller. Var olan parazit ve mantarların geçmesini sağlar.
Erdem Yeşilada, öksürüğü yatıştırmak ve boğazı yumuşatmak için ıhlamur çiçeği ve ayva tohumunun birlikte kullanılmasını önerdi. “Ayva meyvesi ve yaprakları da taşıdığı bileşenler nedeniyle öksürüğün giderilmesine yardımcı olmaktadır. Ayva ve ıhlamur karışımından elde edilen çaya şeker yerine bal ilave edilebilir.
Karanfil çayı, antiviral ve antibakteriyel özellikleri sayesinde enfeksiyonların tedavisinde de kullanılır. Grip, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için düzenli olarak tüketilebilir.
Karanfil çorbaya, etlere, toz halinde köfteye, keklere, meyve salatasına, aşureye, helvaya, baharatlı ekmeğe de katılarak tüketilebilir Ayrıca evde yapılan doğal meyve sularının içerisine de katarak içeceğinizi tatlandırabilirsiniz. Karanfil ayrıca çay halinde de tüketilebilmektedir.
Ihlamur çayı, genellikle ağacın çiçek ve yapraklarından yapılsa da bazı bölgelerde ağacın kabuğu da çay olarak hazırlanmak amacıyla kullanılır. Ancak ıhlamur ağacının şifalı bitki olarak tüketilmesi anlamında en değerli bölgesi çiçekleridir.
IHLAMUR AĞACI ÇİÇEK AÇMAZ MI? Ihlamur ağacı yeteri kadar sulanırsa ve bakımı doğru yapılırsa, 5 ve 10 yıl arasında büyüme ve çiçeklenme gösterecektir. Çiçek açmazsa yanlış toprak, gübreleme ve sulama işlemi yapılmış olabilir.
Ihlamur, serin, güneş almayan, kuru bir yerde 1 seneye kadar muhafaza edilebilir.
Ayrıca ıhlamur, uyuşukluğa da neden olabilir. Potansiyel olarak tehlikeli etkileşimlerden kaçınmak için ıhlamur sedatif (sakinleştirici) ilaçlar, otlar veya kan basıncını düşürebilecek veya kan basıncını artıran ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi. Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.
Siyah çay yerine; yeşil çay, papatya çayı, hatmi çayı, kuşburnu çayı, rezene, ıhlamur, adaçayı, yasemin çayı, mısır püskülü çayı, ısırgan otu çayı, biberiye çayı, melisa çayı, kekik çayı gibi değişik bitki çaylarını tek başlarına ya da birbirleri ile karıştırarak içebilirsiniz.
Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır.
Bu nedenle gribe iyi gelen çaylar tüketmek fayda sağlamaktadır. Bu sürecin gribe yakalanmadan günde bir iki defa, grip olunması halinde üç ile dört defa tüketimi yeterli olacaktır. Soğuk algınlıklarına iyi gelen bitkiler arasında zencefil, ekinezya, ıhlamur, nane çayı ve yeşil çay bulunmaktadır.
Ihlamur Çayı Nasıl Demlenir? Ihlamur çayı nasıl demlenir İbrahim Saraçoğlu tarafından: “Bir bardak kaynar suya bir tutam ıhlamur çiçeği koyulur ve 1-2 dakika kaynatılır. 5-10 dakika demlendikten sonra süzülüp içilir” şeklinde cevaplanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri