İhlas suresini günde 100 kez okuyan kişi için birçok faziletlere ve faydalara erişmeye vesile olmaktadır. İhlas suresini günde 1000 kez okuyan kişinin günahlarının affına ve dualarının kabulüne vesile olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini 313 kez okuyan kişinin duaları kabul olunmaktadır.
Sabah namazından sonra 12 kere okuyan kişi için Kur'an-ı Kerim okumak dört defa hatmetmiş gibi sevap yazılacaktır. İhlas Suresini 100 defa okuyanın günahları bağışlanır.
İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır. Her akşam evine girerken İhlas suresi okuyan kişinin evine yoksulluk girmez, bolluk bereket oluşur. Arefe günü İhlas suresinin okunması da yine hayırlı faziletlerden biridir.
"Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.) "Arefe gecesi ibâdet edenler, Cehennemden azat olur."
İlk bu sureyi okumaya başlarken çekilir. Önceki sureden sonra okurken, besmele çekmek mekruhtur.
İlgili 17 soru bulundu
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Arefe günü 1000 ihlas okumanın faziletleri araştırılıyor. 28 Haziran'dan itibaren Kurban Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşayan Müslümanlar Arefe gününü 1000 ihlas okuyarak geçirecek.
İhlas, Kuran-ı Kerimde yer alan bir namaz suresidir. Namaz abdesti olmadan ezberden okunabilir.
İhlas suresi gün içerisinde okumanı bir sayısı bulunmamakla beraber İhlas suresini günde 10 kez okuyan kişilerin cennette bir köşk sahibi olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
Zeytin ağacı, Kuran-ı Kerim'de geçmesi vesilesiyle kutsal sayılır. Zeytin ağacı yapraklarına 41 kere İhlas suresi okumanın faziletli olduğuna inanılır. Şüphesiz ki gönülden okunan her dua ve sure, birbirinden faziletli kapıları açar. Allah'ın huzuruna el açıp dua etmek dilek ve isteklerin kabul olmasının temel yoludur.
Mekke'de indirilmiş olan İhlas Suresi, Kur'an'ın en kısa surelerinden biridir ve İslam'daki tevhid (birlik) inancının en kısa ve öz ifadesi olarak kabul edilir. Surede Allah'ın mahiyeti; kısa, öz ve net bir şekilde belirtilmektedir.
Arefe günü bin İhlas Suresi okurken abdestli olmalı ve her bir İhlas Suresini okumaya başlarken Besmele ile başlamaya dikkat etmek gerekir.
Kur'an-ı kerim, mesela 11 İhlâs ve 1 Fâtiha okunup ruhuna hediye edilirse, ona yardım edilmiş olur. Üç İhlâs okumak, bir hatim yerine geçer.
Okuyan kişinin dilekleri yerine gelir. Kişi yaptığı iş öncesinde Kevser Suresi okur ve gereği gibi çalışırsa, o işte muvaffak olur. Hayırlı kısmet arayan kişilerin okuması halinde, Allah ona istediği hayırlı kısmetleri gönderir. Okuyan kişinin malına bereket gelir.
İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir.
Hızlandırılmış 100 İhlas Suresi (12 dk) - YouTube.
Dolayısıyla güzel anlamlar içeriyor olsa da abdest sırasında bu duaların okunması şart değildir. Bununla birlikte okumasında da bir sakınca yoktur. “(Ben, Allah'tan başka ilah olmadığına, O'nun tek olup ortağı bulunmadığına şahitlik ederim.
Gün doğumundan akşama kadar ihlası şerifler okunabilmektedir. OKURKEN ARA VERİLİR Mİ? Bin ihlası okurken ara vermekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS OKUMAK
Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde buyurulduğu üzere, arefe günü 1000 ihlas okumanın faziletinin çok büyük olduğunu inanılır. Hz. Muhammed (s.a.v.) hadisi; "En hayırlı, kabulü şayan olan yakarış, Arefe Günü meydana getirilen duadır" buyurulmuştur.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
İhlas Suresi, Kur'an-ı Kerim'de yer alan yüz on ikinci suredir. "Kul hüvallahü ahad" sözleriyle başlarken, aynı zamanda bu isimle de bilinir. İhlas-ı Şerif olarak da adlandırılan İhlas Suresi, tevhid inancını tam anlamıyla yansıtmaktadır.
"Herkes ölmeden önce kendi ruhu için 70 bin ihlas-ı Şerif suresi okuyup hazır etsin.
İslam alemi için oldukça özel ve mübarek bir dua olan İhlas suresinin 1000 defa okunuşu araştırılıyor. İşte ayrıntılar. AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS NE ZAMAN OKUNUR? Arefe günü 1000 İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru bulunmuyor.
Arife günü 1000 ihlas okumanın faziletleri
O ''Ol'' dediğinde her şey olur. İnsanları ''sadece'' kendisine ibadet etsinler diye yaratmıştır. Bir hadis-i şerifte "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc), ona ne isterse verir." buyrulmaktadır.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri