Peş peşe okumak şart değildir. Mesela, bir kısmı sabahtan, bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir. Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir.
Önceki sureden sonra okurken, besmele çekmek mekruhtur. Sual: Namaz dışında Fatiha okurken, Euzü Besmele çekmek vacib midir?
Müslümanlarca İhlas suresini üç kez okumanın Kuran'ı tamamen okumaya denk olduğuna inanılır. Sahih-i Buhari'den aktarılan bir rivayete göre İslam peygamberi Muhammed "Allahu Esad, Allahu's-Samed (İhlas Suresi) Kuran'ın üçte biridir." demiştir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Gün doğumundan akşama kadar ihlası şerifler okunabilmektedir. OKURKEN ARA VERİLİR Mİ? Bin ihlası okurken ara vermekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
En iyisini Allah cc bilir. Bilindiği üzere İhlas-ı Şerifin hatmi, onu 1.000 kere okumaktır. Hatmin sonunda Aşr-ı şerif okumak da, hatm-i şerif-i Kur'an-ı Kerim'le bağlamak ve teberrük içindir. Sonunda da dua edilir.
Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir. Bu nedenle gusül alındıktan sonra okunması gerekir.
Bazı alimlere göre surelerde besmele okunmaz demişlerse de alimlerin önemli bir kısmı Fatiha'dan sonra (euzu çekmeden) besmele okunabilir, hatta okunması müstehaptır. Bu sebeple, İhlas suresinin tekrarında da besmelenin okunması daha uygundur.
Hasta bir kimsenin şifa bulması için okuruz. Vefat eden bir kişinin arkasından okuduğumuz Fatiha suresini ruhlarına hediye edip sevap kazandırmak niyeti ile okuruz. Taziyelerde edilen dualardandır.
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: –“Kim -Kul hüvallahü Ehad- suresini tamamlayıncaya kadar 10 defa okuyacak olursa, Allah ona cennette bir köşk bina eder. Her kim yirmi defa okursa, bu sebeple Cennette onun için iki köşk yapılır.
Kur'an-ı kerim, mesela 11 İhlâs ve 1 Fâtiha okunup ruhuna hediye edilirse, ona yardım edilmiş olur. Üç İhlâs okumak, bir hatim yerine geçer.
Her hangi bir dilek ve isteğin kabulü için 1001 İhlas süresi
Herhangi bir maksada erişmek,dileğin kabulü için bilinen dua tertiplerinden en makbul olan yöntemlerden biridir. Duaya başlamadan 7 istiğfar 7 peygamberimize salavat okunur. Niyet edilir ve Besmele ile İhlas süresi okunmaya başlanır.
Sabah namazından sonra ihlas suresini 12 kere okuyan kişi için Kur'an-ı Kerim okumak dört defa hatmetmiş gibi sevap yazılacaktır. İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır.
"Sübhaneke" Kur'an'dan bir sure olmadığı için, ondan önce "besmele" okumak gerekmez. Tevbe suresinin başında besmele yoktur. Hadis-i şerifte, "Kur'an-ı Kerime saygı göstermek, Euzü okuyarak başlamakla olur ve Kur'an-ı Kerim'in anahtarı, Besmeledir."
Ezberden okumak da bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif'e dokunmak caiz değildir. Fakat tabletlerde, bilgisayarlarda ve telefonlar bizim maaruf olan bildiğimizm mushaf olmadığı için Kur'an-ı Kerim okurken elimizde cep telefonu varsa buna dokunabilriiz. Burada bir sakınca yoktur.
Günde 50 defa İhlas Suresi okuyan kişilerin 50 yıllık günahları affedilir. İHLAS SURESİ NE ZAMAN, NEREDE VE NEDEN OKUNUR? İhlas Suresinin faziletleri hadislerde de belirtilmiştir. Bu sure akşamları ve sabahları okunabilir.
Diyanet'te yer alan bilgiler şöyle; ''Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz.
Uyumadan önce sabah ve akşam zikirleri her zaman için düzenli okunmalıdır. Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.
Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir. Daha faziletli bir ibadet gerçekleştirmek istiyor ve edebe uygun davranmak istiyorsanız abdestli olarak tesbih çekmek daha uygundur.
Konuşma yetisine sahip kişinin namazda Fâtiha ve diğer sûreleri, dili ve dudağı kıpırdatmaksızın ve ses çıkartmaksızın zihinden geçirmesi okuma (kıraat) sayılmaz. Böyle yapmakla namazın rüknü olan kıraat yerine getirilmiş olmaz.
İHLAS SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR? Sabah namazından sonra kalkmadan 100 defa okuyanın günahları bağışlanır. 100 defa okuyana ALLAH her harf başına 10 sevap yazar. Onun 10 günahını siler.
Sabah Namazı Sonrası,100 İhlas Okuyanın Sadece Allah'ın Bildiği Gizli Günahları Silinir ve Rızkı..
İhlas Suresi Kur'an-ı Kerim'e dokunmadan abdestsiz olarak ezberen okunabilmektedir. Şayet Kur'an-ı Kerim üzerinden okunacaksa abdest alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri