Bize yakışan budur: Hepsinin ayrı ayrı tadına bakmak. Aynı öğünde iki farklı protein içeren hayvansal gıda birlikte tüketilirse iki gıda da sindirilemez ve vücutta toksik atıklara dönüşür.
Tavuk yiyorsanız bunlara yanaşmayın Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor. Bir diğer kural ise tavuk eti ile ekşi gıdaları birlikte tüketmemektir.
Hayvansal protein tüketimi ile ikinci temel kural; Et, süt veya peynir yoğurt gibi süt ürünleri veya yumurta gibi iki değişik tür hayvansal proteinin aynı öğünde tüketilmemesi.
Süt kalsiyum deposu olan protein grubundan bir besin maddesidir. Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir. Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Patates diyeti ise diyet öğünlerinde ağırlıklı olarak patatesin tüketildiği bir diyet programıdır. Özellikle haşlanmış patates ile yapılmaktadır. Metabolizmanın çalışmasına destek olması için haşlanmış patates ile beraber yoğurt tüketimi de önerilmektedir.
◊ Etle yoğurt yenmez! Yenir. Etle yoğurt da yenir, ayran da içilir ve hiçbir şey de olmaz. Etle yoğurt-ayran tüketiminin etteki demir emilimini azaltacağı da bir şehir efsanesinden ibarettir.
Oysaki sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır. Dolayısıyla her besin grubunda olduğu gibi proteinlerinde vücuda yeteri kadar alınması gereklidir."
Fazla protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak böbreklerde taş oluşum riskini artırabilir. Böbrek ve karaciğere fazla yük bindirir ve eklemlerde gut hastalığına neden olabilir. Kas gelişimi ve gücü için aşırı protein tüketimi sağlık açısından kesinlikle önerilmemektedir.
Balıkla Birlikte Yenmemesi Gereken Gıdalar
Öncelikle balıkla süt, yoğurt, yaş peynir ve yumurta bir arada yenmez.
Yumurta özellikle kavun gibi meyvelerle tüketilmemelidir. Ayrıca yumurta et, süt, yoğurt, peynir ve baklagiller ile birlikte de tüketilmemelidir.
Her gün aynı yemeği veya atıştırmalıkları yemek, ne yiyeceğinizi bulma stresi olmadan sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Aynı şeyi sık sık yemek, yemek seçmek ve planlamak için gereken süreyi kısaltır. Ayrıca hazırlamanızı ve pişirmenizi de kolaylaştırabilir.
Diğer bazı yasakların da yemek ve içmekle alakası yok. Et ve süt ürünlerinin birlikte tüketilmesi İslam'da yasak değildir.
Aynı besin değerine sahip yiyeceklerin birlikte tüketilmesi de kötü sonuçlara yol açabilir. Tavuk ve süt de bunun bir örneği. Birlikte tüketildiğinde vücutta yaşanan protein ve kalsiyum artışı mide sorunlarına yol açabilir. Ayrıca sütün yapısında yer alan laktik asit de sıkıntılara sebep olabiliyor.
Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
Kas İnşası İçin Günlük Protein Alımı
Kas inşası için günlük; 1.4 - 3.3 gr protein alınması gerekir.
En iyi protein nelerde var? En iyi ve kaliteli protein anne sütü ve yumurtada bulunmaktadır. Ayrıca miktarı bakımından kırmızı et, tavuk ve hindi eti, deniz ürünleri ve balık, süt, bezelye, chia tohumu, mercimek, keten tohumu, badem, fındık, soya, peynir, kabak çekirdeği gibi besinler protein zenginidir.
Karaciğer Hastalıkları: Bilinçsiz bir şekilde vücudun ihtiyacından fazla alınan proteinin vücuttan atılması için karaciğerin daha fazla çalışması gerekir. Özellikle karaciğer hastalığı olan kişilerde bu durum pek çok sağlık problemine yol açabilir.
Proteinler ve aminoasitler vücutta depolanmazlar.Proteinler bu özelliklerinden dolayı karbonhidrat ve yağlardan farklıdır. Karbonhidratlar ve yağlar vücutta enerji kaynağı olarak depolanır. Proteinlerin vücutta sürekli aktif bir görevi vardır.
Genelde hastalarda / danışanlarda ne kadar çok protein tüketirsem o kadar çok kas kazanırım gibi yanlış bir algı görüyoruz. Oysaki sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır.
'ETİN YANINDA SALATA TÜKETİN'
Bu bağlamda, emilimi azaltabileceği etkisi ile, etten aldığımız demirin de, emilimini olumsuz etkileyeceğini, bu nedenle, et ile birlikte bağlayıcı özelliği olan kalsiyum içerikli ayran ya da yoğurt tüketilmese iyi olur.
Kırmızı et, portakal suyu gibi C vitamini yönünden zengin içecekler ile birlikte tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin ögelerinin vücutta kullanımı artıyor. Bu nedenle uzmanlar, et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesinin önemini vurguladı.
diye soracak olursak aslında eskiler birçok konuyu önceden çözmüşler. Ciğer besin değeri olarak çok kuvvetli ve hazmı çok geç ve güç olan bir yiyecektir. İşte bu sebepten dolayı ancak sabah namazından sonra yenilir ki akşama kadar hem tok tutsun hem de hazmı olsun diye.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri