Merhabalar, lazer epilasyon seansları arasında çıkan kıllar kesinlikle ağda ve cımbız gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerle alınmamalıdır. Cımbızla kıl alındığında köküyle birlikte alınacağından, bir sonraki seansta lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve kıl kökünü tahrip edemez.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları aralarında uzayan kıllara jilet yapmanızın bir sakıncası yoktur.
Bu nedenle lazer epilasyon işleminden sonra ağda yaptırırsanız, bu sefer lazer ışınları kıl köklerini tam olarak algılayamaz ve bunun sonucunda kıl köklerine temas etmediği içinde çıkmasını engelleyemez. O yüzden epilasyon sonrası ağda uygulaması yapmayın.
Lazere ara verince ağda yapılır mı? Hayır lazer aralarında ağda kullanmanızı önermeyiz. Kısaltmak için makine yada jilet kullanmalısınız.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işleminde 21-28 gün aralığında kılların dökülme dönemleri gerçekleşmektedir. Bu dönemde gerçekleşecek dökülmeleri el yerine kese yaptırmanızı tavsiye ederiz.
İlgili 30 soru bulundu
Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Jilet uygulanmasında sakınca yoktur.
İdeal seans aralıkları; Sırt, kol, bacak gibi vücut bölgelerinde 6-8 hafta. Yüz bölgesinde 4-6 hafta. Koltuk altı ve genital bölgelerde 6-8 hafta.
Ağda, cımbız gibi tüy giderme işlemleri lazer epilasyondan minimum 1 ay önce bırakmak gerekir. Lazer ışını kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilerek kıl köküne iletilir, kıl kökünde hasar yaratır.
Lazer epilasyonun ardından seanslar arasında küçük tüylenmeler oluşabilir. Bu tüyleri ağda ya da cımbız ile almak, epilasyon seanslarını sekteye uğratabilir. Çıkan tüyleri tüy dökücü kremlerle almanız gerekir. Tüy köklerinin varlığı lazer ışınlarının daha isabetli şekilde kullanılmasına yardım eder.
Lazer epilasyon zaman içerisinde lazer ışınları ile kıl köklerinin tahrip edilmesini içeren bir işlemdir. Zarar gören kıl kökleri seans aralarında düzenli olarak dökülür. Bu nedenle seans aralarında jilet, ağda ve tüy dökücü gibi epilasyon yöntemleri kullanılması tavsiye edilmez.
Lazer işleminden sonra tüyler ve kıllar, hemen hemen 2 hafta içerisinde dökülebilir. Ancak hemen belirtmek gerekir ki bu sürenin uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmesi olasıdır.
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir.
Lazer Epilasyon Kalıcı mıdır? Tedavi edici gerçek lazer epilasyon cihazlarıyla yapılan uygulamalar kişiyi nerdeyse ömür boyu denebilecek konforlu bir sürece taşıyabilmektedir. Tüy sorunu çözüm bulsa da Amerika'da uzmanlar yılda bir veya en az 2 yılda bir hatırlatma seansları önermektedir. (Hayat Boyu rahatlık adına.)
Belirli aylar arasında kişilere bir sonraki seans için gün verilmektedir. Lazer epilasyonun ilk seansına gidilmeden önce kılların jilet yardımıyla alınmasına gerek yoktur. İkinci seans için önceki seans sonrası çıkan tüyler yüz bölgesi hariç jilet ile alınmalıdır.
Lazer Epilasyon Seansları Arasında Tüyler Tekrar Çıkarsa Ne Yapılmalıdır? - YouTube. Yeni seansın beklenmesi iyi olacaktır. Ancak kılların alınması gerekiyorsa, ağda, epilatör, cımbız, ip veya tüy dökücü krem gibi kılları kökten alan yöntemler kullanılmamalıdır.
Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor. Genel olarak lazer epilasyon seans aralıkları iki ay olarak belirleniyor. İlk seanstan 15 gün sonra genel kontrol yapılır.
Seans aralıklarında tüyler çıkmaya devam eder ta ki son seansa ulaşana kadar. Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
Buz Lazer epilasyondan sonra bitmiş kıllarda yeniden artış görülmez. Nadiren lazer epilasyon bittikten bir yıl kadar sonra o bölgede bazı tüycükler çıktığını görmek mümkündür.
Dolayısıyla, lazer epilasyonun etki mekanizması ortadan kalkar. Bu nedenle lazer tedavisinden sonra cımbız kullanmak ve ağda yaptırmak uygun değildir. Sizi çok rahatsız eden tüyler için jilet veya tüy dökücü krem kullanabilirsiniz.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Buz lazer tüm yüz bölgesine güvenle uygulandığı gibi bıyık bölgesi içinde en ideal lazer epilasyon yöntemidir. Hiçbir yan etkiye maruz kalmadan bıyık bölgesindeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün!
Klinik araştırmalarda 3 hafta gibi kısa bir sürede tüylerde %93'e kadar azalma olduğunu gösterir,3 ve 4 uygulama 2 haftada bir yapılmalıdır,Daha etkili sonuç elde edersiniz.
Merhabalar,eğer hormonal bir probleminiz yoksa vücut bölgesi için ortalama 6-8 seans yeterlidir. Kılların rengi, kalınlığı, cilt renginiz gibi faktörlere bağlı olarak daha az veya daha çok seans gerekebilir. İyi günler,buz lazer epilasyon seans sayısı bölgeden bölgeye değişirmi?
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri