Hayvansal protein tüketimi ile ikinci temel kural; Et, süt veya peynir yoğurt gibi süt ürünleri veya yumurta gibi iki değişik tür hayvansal proteinin aynı öğünde tüketilmemesi.
Bize yakışan budur: Hepsinin ayrı ayrı tadına bakmak. Aynı öğünde iki farklı protein içeren hayvansal gıda birlikte tüketilirse iki gıda da sindirilemez ve vücutta toksik atıklara dönüşür. Bu da vücudun direncini kırar.
Süt ile Beraber Tüketilmemesi Gereken Gıdalar
Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir. Ayrıca beslenme uzmanları süt ve ekşi gıdaların (örneğin; sirke, şarap) aynı gün tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Yumurta: Meyveler, özellikle de kavun, baklagiller, peynir, balık, süt, et, yoğurt ile birlikte tüketilmemeli.
İlgili 25 soru bulundu
Patates diyeti ise diyet öğünlerinde ağırlıklı olarak patatesin tüketildiği bir diyet programıdır. Özellikle haşlanmış patates ile yapılmaktadır. Metabolizmanın çalışmasına destek olması için haşlanmış patates ile beraber yoğurt tüketimi de önerilmektedir.
Bu besinler vücutta mutluluk hormonlarını artırıyor. Omega-3 esansiyel yağ asidi açısından zengin olan ceviz ile fosfor ve çinko içeren yumurta düzenli tüketildiğinde bedenimiz kadar ruhumuzda da önemli sonuçlar doğuruyor. Bu besinler vücutta mutluluk hormonlarını artırıyor.
Yoğurtla tavuk marine etmek için mümkünse evde yapılmış doğal bir yoğurt kullanmanızı öneririz. Özellikle bu yoğurdun sulu kısmı marinasyon için ideal olacaktır. Eğer ev yoğurdunuz yoksa lezzetine ve kalitesine güvendiğiniz bir hazır yoğurt da kullanabilirsiniz.
Salatayla yoğurt, çoğu zaman yardımcı yemek olarak sofraları süsler ve genellikle tüketilmez. Halbuki yemeğe salata ve yoğurtla başlarsanız ve onları bitirdikten sonra ana yemeğe geçerseniz, daha yüksek kalori değeri olan ana yemeği daha az yemeyi başarırsınız. Böylelikle sofradan daha çabuk doyarak kalkarsınız.
Tavuk yiyorsanız bunlara yanaşmayın Birlikte tüketilmemesi gereken gıdaların arasında sırada tavuk var. Tavuk ile birlikte yenmemesi gerekenler arasında; balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt bulunuyor. Bir diğer kural ise tavuk eti ile ekşi gıdaları birlikte tüketmemektir.
- Brusella bakterisi keçi, inek ve koyun gibi hayvanlarda bulunur. Buna bağlı olarak bakteri hayvanlardan alınan sütlerde Süt ürünleri işlem görmesine rağmen bu bakteri yok olmaz. Böylece peynire de bulaşan brusella bakterisi bazı insanlarda; kas iltihaplanmalarına ve şiddetli ateşlenme rahatsızlıkları ortaya çıkar.
Her gün aynı yemeği veya atıştırmalıkları yemek, ne yiyeceğinizi bulma stresi olmadan sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Aynı şeyi sık sık yemek, yemek seçmek ve planlamak için gereken süreyi kısaltır. Ayrıca hazırlamanızı ve pişirmenizi de kolaylaştırabilir.
Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir. Düz bir tabağa 3 yemek kaşığı yoğurt dökülür.
Süt ve yoğurt
Protein grubuna mensup besinler kendileri gibi protein grubuna ait besinler ile birlikte tüketilmemeli. Aksi taktirde midenizi bozabilir.
Hangi besinin tüketildiğinden çok, besinin neyle kombine edilip tüketildiği ve nasıl tüketildiğinin çok önemli olduğunu belirten Öten, “Örneğin protein kaynağı bir yiyecek, kırmızı et, yumurta, bunları kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurtla beraber tüketmek, içerisindeki demirin emilimini engelleyebilir.
Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Ancak süt ve peynir hiç tüketilmiyorsa, günde 3-4 kase tüketilmelidir.
Bunun için de pek çok kişinin memnun kaldığı sadece salata diyeti ile beslenebilirsiniz. Beslenme uzmanlarının önerdiği salata diyeti, oldukça düşük kaloriden oluşmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran, ödemlerin atılmasını kolaylaştıran bu diyet sayesinde 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo kadar verebilirsiniz.
İçindeki laktik asit sayesinde proteini parçalar, yumuşatır ve soslarla, baharatlarla lezzetlendirilmeye hazır hale getirir. Tavuğu sütün içinde pişirmek de bir başka yoldur. Baharatlarla tatlandırılmış sütün içinde pişirdiğiniz tavuk yumuşacık olur. Üstelik süt pişince tavuğu kaplayarak muhteşem bir sos etkisi yapar.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Yemek yapmak için hazırlayacağınız tavuk etinin üzerinde rahatsız edici parçalar varsa; bu durumda yıkamanız önerilir. Kan, toz, istenmeyen detayları temizlemek için soğuk suyla tavuğu yıkayabilirsiniz. Suyun derecesi çok önemli olacaktır çünkü sıcak su, tavuğun yapısını anında değiştirecek ve tadını etkileyecektir.
Ceviz, içerisinde doymamış çoklu yağ asitleri dediğimiz omega 6, omega 3 ve omega 9 açısından çok zengin olduğu için günlük belirli oranlarda tüketmemiz gerekir. Günde dört adet ceviz içi yemek, vücuttaki yağ oranını artırır. Günde en fazla 3 ya da 4 ceviz içi yenilmesi önerilmektedir.
Aynı zamanda yoğurt iyi bir kanser savaşçısıdır. Organik olanı elbette. Ceviz ise omega-3 yağ asitleri, protein ve lifler açısından zengin bir kuruyemiştir. Yoğurt ve cevizin bir araya gelmesiyle hazırlanan karışım, özellikle sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığına iyi gelir.
İklim şartlarına göre hasat dönemi Ağustos ayında başlar, Ekim ayı sonuna kadar devam eder. Hasat mevsimi cevizin çeşidine göre değişir. Ceviz hasat edilmeden önce, mutlaka ağacın sulanması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri