İl emrinde olduğu gibi kura ile öğretmen ilçe emrine de atanabilmektedir. Gitmek istediği yerin bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan öğretmenin aynı il emrindeki gibi bir okulu bulunmamakta olup kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesindedir.
İl ilçe emri, söz konusu kadroda il ve ilçede öğretmen açığı olmaması durumunda mazeret tayini ile ataması yapılan öğretmenler, il ilçe MEB bünyesinde olur. İl emri, öğretmen ve idari personelin istedikleri ilde görev yapabilmeleri için başvurdukları bir yer değiştirme yöntemidir.
İl emri öğretmenin hizmet puanı yetersizliğinden veya başvuruda bulunduğu yerde az kontenjan açılmasından dolayı özür grubuna bağlı olarak gitmek istediği yere gidememesi sonucu o ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanması demektir. İl emrine atanan öğretmenin okulu yoktur.
Örneğin, bir öğretmenin normal görev yaptığı il dışında farklı bir ildeki bir okulda belirli bir süreyle görev yapması gerektiğinde, bu kişiye MEB İl Emri verilir. Bu emir, geçici görevlendirmenin şartlarını, süresini, yerini ve diğer detayları içerir.
İl emrine atanan öğretmen ve idari personel, atandıkları ildeki MEB il müdürlüklerine başvurarak görev yerlerini öğrenecekler. Ardından, atandıkları eğitim kurumuna giderek göreve başlayacaklar. İl emrine atanan öğretmen ve idari personel, atandıkları ilde en az 2 yıl görev yapmak zorunda olacaklar.
İlgili 29 soru bulundu
şayet tercih ettiğiniz 25 okula ve bilgisayar kurası ile puan üstünlüğüne göre 26. tercihten boş kalan okullardan birine atanmadıysanız 27. tercihiniz olan il emrine atanırsınız.
Mazeret tayinlerinde son birkaç yıla kadar yarıyıl tatilinde de uygulanan il/ilçe emri son yıllarda sadece yaz tatili mazeret atamasında uygulanmaktadır. Mevzuatta ya da duyuruda da olmamasına rağmen neredeyse istisnasız yapılan uygulamanın bu yıl da tekrar etmesi beklenmektedir.
İl Emrine atanan öğretmenler İl Milli Eğitim bünyesinde görevi ile ilgili verilen iş ve işlemleri yapabilir. İlçe Milli Eğitim emrine atanan öğretmenler de ilçe milli eğitim bünyesinde görev ve sorumluluk alabilir. Görevlendirilen, derse giren öğretmenler ek ders ücretlerini alırlar.
Bir ara okul emrine de atama yapan MEB, son yıllarda yarıyıl özür grubu atamalarında ise il/ilçe emri uygulamamaktadır.
(4) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle görev yapanlar, il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
ÖĞRETMEN İL EMRİ NE ZAMAN ÇIKACAK? 2023 yılında bir defaya mahsus olarak uygulanacak olan ikinci yer değiştirme işlemleri için Bakan Yusuf Tekin'in talimatları doğrultusunda, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî eğitim kurumlarında ihtiyaç duyulan bütün norm kadrolar öğretmenlerin tercihine sunulacak.
CEVAP: Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırılan bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.
Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alındı ve atamalar 29 Ağustos'ta (bugün) açıklanacak.
Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.
Bakan Mahmut Özer artık il emrini her yaz dönemi eş durumu tayinlerinde uygulayacak. Ancak şubat dönemi eş özründe il emri uygulanmayacak.
Öğretmen atama dondurma işlemi, öğretmen ihtiyacının azaldığı veya bütçe kısıtlamalarının yaşandığı durumlarda yapılmaktadır. Bu işlem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre yapılır. Öğretmen atama dondurulması, öğretmen adaylarını olumsuz etkileyebilir.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
İl içi atamadan sonra eş durumu başta olmak üzere özür grubundan yer değişikliği yapılabilir.
Devlet memurları kanunu, kamu personeli olan eşin atama istediği yerde uygun kadro veya görev bulunmaması nedenleri ile atama yapılmadığında, ataması yapılmayan eşe eşinin görev süresi boyunca izin verilmesine de hükmetmektedir.
İl emrine atanan öğretmenlerin maaşı ile ilçe emrine atanan öğretmenlerin maaşı yatar, maaşlarında kesinti olmaz.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme duyurusunu yayınlamış ve 18 Ocak 2023 tarihinde mazerete bağlı öğretmen atamalarını gerçekleştireceğini ilan etmiştir.
Görev yapan öğretmenin, eşinin, çocuklarının veya bakmakla yükümlü olduğu ebeveynlerinden herhangi birinin bulunduğu ilde hastalığının tedavisinin mümkün olmaması durumunda yer değişikliği talep edebilmektedir.
Buna göre Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek. Başvurular 25-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.
Tercih sayısı 40 olduğundan ve tercih sırasının önemi bulunmadığından istek sıranız çok önemli.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, mazerete bağlı yer değiştirme sürecinin 23 Ağustos'ta tamamlanmasından sonra ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri