Medine İpeğini Ferace, etek, abaya, elbise, şal, eşarp, bluz, gömlek tunik gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Ürün Mısır'dan ithal edilmektedir. Terletmeyen, hafif bir kumaştır. Her mevsim kullanıma uygundur.
Dubai ital ipek kumaş feracemiz yipranmaz solmaz yapışmaz terletmez çekmez yazlık ince kumaş.
Medine ipeği dört mevsimde de kullanılmaya olanak sağlayan özel bir kumaştır. Esnek, yumuşak, nefes alan ve terletmeyen yapıda olması, kullanıcıya üstün konfor sunar.
Medine ipeği kumaş iç gösterir mi sorusu çokça soruluyor. Bu kumaş iç göstermeyen bir kumaştır. Kumaşa yapılan yorumlar genel olarak olumludur. Özellikle canlı renklere sahip olması ve yıkadıktan sonra bu rengin canlılığını kaybetmemesi kumaşın olumlu özelliklerindendir.
Dabıl kumaş kalın ve ince dokuma şeklinde yapılabilen kumaşlardır. Dabıl kumaşlar özellikle kış aylarında sıcak tutmayı amaçlayan kumaşlardan olmaktadır. Dabıl kumaşlar çoğu kışlık kıyafetlerde kullanılan çift taraflı özelliğiyle tercih edilen kumaşlardır.
İlgili 43 soru bulundu
Double çift anlamına geldiği için ülkemizde Türkçe okunuşu ile dabıl kumaş denilmiştir. Taşıma ve hareket bantlarında kullanılması dabıl kumaşın dayanıklı kumaş olduğunu da göstermektedir. Kumaş bu yüzden çok yönlü bir kumaştır. Giyim ve döşeme sektöründe oldukça çok tercih edilir.
- Dabıl kumaşlar desenli olarak üretilebilmektedir. - İki tarafı da kullanılabildiği için çok yönlüdür. - Kumaşın üretiminde kullanılan likranın oranına göre esnekliği değişmektedir. - Dabıl kumaşların kalınlık ve inceliklerine gör 4 mevsim kullanıma uygundur.
Yüksek kaliteli kumaşlar, düzgün dokunmuş, sıkı ve ince bir dokuya sahiptir. Ayrıca, kumaşın dokuma yöntemi, dayanıklılık, esneklik ve hava geçirgenliği gibi özelliklerini de etkiler. Renk ve desen: Kaliteli bir kumaşın renkleri canlı olmalı ve ayrıca düzgün bir şekilde boyanmalıdır. Desenler net ve keskin olmalıdır.
Helen kumaşın önemli olan diğer bir özelliği ise ince ve hafif olmasına rağmen iç göstermemesidir. Yazlık kıyafetlerin iç göstermez olması da oldukça önemli bir konudur. İnce ve hafif kumaşlarda iç gösterme sorunuyla karşılaşılabilir. Fakat bu durum helen kumaşlar için geçerli olmamaktadır.
Pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Çünkü iç çamaşırları genital bölgeye temas eder. Vücudumuzdaki bu hassas bölgenin kuru kalması ve hava alması oluşabilecek enfeksiyon riskini önlemeye yardımcı olur. Pamuk kumaş gevşek dokumaya sahiptir.
medine ipeği iç göstermez, yazları terletmez aksine serinletici bir etkiye sahiptir, her mevsim kullanıma uygundur.
Hem kumaşın pamuksu yumuşaklığı hem de her mevsim kullanıma uygun olması onu daha da çekici kılar. Medine şallar genellikle krep kumaşa benzetilir. Krep kumaştan ayrılan noktası ise medine ipeği, krep kumaş kadar kaygan değildir. Kullanan kişinin başından düşmemesi nedeni ile kullanımını oldukça kolaylaştırır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
Yazın terletmeyen, serin tutacak ve rahat bir kumaş arıyorsanız pamuklu kumaşlar tercih edebilirsiniz. Pamuklu kumaşların nefes alan özelliği sayesinde terletmez ve sizi sıcak yaz günlerinde serin tutar. Ayrıca pamuklu kumaştan üretilen feraceleri yalnızca yazın değil kışında rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
▪️Ütü gerektirmez. ▪️İç göstermez. ▪️Terletmez. ▪️Medine İpeği'ni elde hafif bir şekilde sıkma yapmadan ya da çamaşır makinesinde en hassas ayarda yıkayınız.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Giysi üretiminde kullanılan kumaşlar, lif kökenlerine göre sağlıklı ve zararlı olarak ayrılırlar. Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Bir kumaşın kaliteli olduğunu söyleyebilmek için kumaşın ham maddesinin ipek, kenevir, pamuk, yün gibi doğal olması gerekir. Kırışmayan, leke tutmayan, ütü gerektirmeyen türdeki kumaşlar sağlıksızdır. Bu kumaşlar yoğun kimyasal işlemlerden geçmiş olabileceği için tercih edilmemelidir. Kaliteli kumaş doğal kumaştır.
Pamuklu, pamuk ve polyester karışımı kumaşlar tişörtler için en iyi tercihtir. Kumaş kalitesinden sonra dikiş kalitesi ön plana çıkar. Alacağınız tişörtün dikiş yerlerini kontrol etmeli ve uç kısımlarında boşluk olduğundan emin olmalısınız.
Yazın en sağlıklı kumaş türlerinden biridir. Pamuk kozasından elde edilir ve vegan bir üründür. Oldukça yaygın kullanılan bu ürün, yazlık kıyafetlerin dikiminde kullanılır, esnektir, serin tutar ve terin buharlaşarak havaya karışmasını sağlar. Özellikle iç çamaşırı ve tişört gibi ürünlerde tercih edilmeli.
1-Double İtalyan Krep: Diğer kreplerden daha kalın bir kumaştır. Kumaş, dökümlü, salaş bir kumaş türü olduğu için tesettür giyimde çokça tercih edilir. Her vücut tipine yakışır, vücuda yapışmaz. Krepten yapılan kıyafetler şık ve gösterişlidir, bu da kullanılmak istenmesinin ayrıca nedenidir.
- Terlemeyi önleyen bir yapısı vardır, hafif ve oldukça rahattır. - Dökümlü ve salaş bir görüntü oluşturmaktadır. - İçeriğindeki pamuk oranına bağlı olsa da genellikle buruşmayan ve ütü gerektirmeyen bir yapıya sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri