Rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişileri korumak amacıyla 2020 yılında hayata geçirilmiştir. Sonrasında ise bu uygulama 31 Aralık 2022 tarihinde sona ermiş ve süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edeceği açıklanmıştı.
İlaç Raporlarında Geçerlilik Süresi 2022 Yılsonuna Kadar
zorunluluğuna geçilmiş bulunmakta.
Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı. Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.
Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı. Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.
İlgili 37 soru bulundu
Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı kronik hastalık ilaç gruplarına ilişkin verilen raporların 28 Şubat'a kadar yenileme kararı vermişti. Eğer bu tarihe kadar rapor yenilenmezse o ilaçlar verilemeyecek.
Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.
İlaç Sorgulama Nasıl Yapılır
Bunun için e devlet üzerinden verilen bilgileri girdikten sonra ilaç sorgulama ekranına ulaşılır. Diğer bir seçenek ise, e nabız üzerinden ilaç sorgulamadır. E nabız uygulamasına giriş yaptıktan sonra, raporlarım kısmında yer alan ilaç kullanım raporuna erişilebilir.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
Kronik hastalıklar için düzenlenen sağlık raporlarıyla, hastalar üç aylık tedavisi için gerekli ilaçları temin ederken katılım payı vermekten kurtuluyorlar. Uzman doktorun düzenlediği raporla, özellikli ilaçlarını sağlık ocaklarında pratisyen doktorlara reçete ettirebiliyorlar.
SGK'nın bundan sonra 1 ayı 28 gün olarak kabul edeceğini, tedaviye başlama ilaçlarının raporlu bile olsa yine 28 günlük ödeneceğini bildiren Saydan, raporlu hastaların, raporları olsa dahi ilk başlangıç ilaçlarını en fazla 28 günlük alabileceklerini kaydetti.
Bazı özel hastanelerde heyet raporu (sürekli ilaç kullanmak için rapor) almak ücrete tabii olabiliyor. Size bu bedel için mutlaka bir fatura veya fiş düzenlenmiş olmalıdır. Bu böyle değilse öncelikle özel hastane baştabibliğine,hastanenin bulunduğu yerdeki İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekcesi verebilirsiniz.
30 Nisan 2022 tarihine kadar raporlarını yenilemeyen kişilerin raporları geçersiz sayılacak ve raporlu ilaçlar alınamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sürekli ilaç kullanan kronik hastaların ilaç raporlarını yeniemeleri için 30 Nisan'a kadar süre tanındı.
Eczaneye raporlu ilacını almaya giden bir kişi, Sosyal Güvenlik Kurumunun belirttiği gibi hiçbir para ödemesi gerekmemektedir.
Meslektaşlarımızın yeşil reçetelerde raporsuz olarak en fazla 2 kutu, raporlu reçetelerde 3 aylık doz verilebilmesi; kırmızı reçetelerde ise T.C. Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen maksimum dozların raporlu dahi olsa aşılmaması önemle rica olunur.
"Kurumumuz tarafından daha önce 31.12.2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlaçları, SUT hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi karşılığında sözleşmeli eczanelerden temin edebilirsiniz."
ilaç raporları UZATILDI MI? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu.
raporlarınıza e-Devlet Kapısı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı, ilaç raporlarının geçerlilik süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzattı. Söz konusu raporların geçerliliği 30 Haziran'da bitiyordu.
İş Kanunu işverene ayrıca uzun süren hastalıklarda da iş sözleşmesini sona erdirme hakkı tanımıştır. Kanuna göre, işçinin hastalığı nedeniyle rapor süresi, işçinin çalıştığı süreye göre belirlenen 2, 4, 6 veya 8 haftalık bildirim süresini 6 hafta aşarsa işveren tarafından iş sözleşmesi feshedilebilir.
İşe Giriş Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi
Az tehlikeli işler için rapor geçerlilik süresi beş yıl, tehlikeli işlerde çalışan kişiler için 3 yıl, çok tehlikeli işlerde ise rapor geçerlilik süresi bir yıl olarak belirlenmiştir. Bu sürelerin sonunda raporların tekrarlanması zorunludur.
Ankara. Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 18 Mart 2020'de yapılan duyuruyla rapor sürelerinin uzatıldığını, bu raporlara istinaden ilaçların eczanelerden reçetesiz temin edilebildiğini anımsattı.
– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.
İlaç katılım payı oranı nedir? Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için %10'u, diğer kişiler için %20'si oranında katılım payı alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri