Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar.
Bilgisayarlı tomografi sonucu ne kadar zamanda çıkar? Tomografi ardından hastanın çıkan raporları incelenir ve vücudun hangi bölümü ile ilgili olduğu değerlendirilir. Tomografi sonrası on gün içerisinde doktor tarafından hastalar sonuca ulaşabilir.
Tomografi sonuçlarını E-Nabız üzerinden öğrenebilmek için sisteme girmeniz gerekir. Burada Radyolojik Görüntülerim menüsüne tıkladığınızda karşınıza E-Nabız Tomografi Sonuçları kısmı çıkmaktadır. Buradan anlık olarak sonuçları öğrenebilirsiniz.
BT tetkiklerinin çoğu 5-15 dakika sürer. Eğer size damardan bir kontrast madde verildiyse ağzınızda metalik bir tat veya bütün vücudunuzu saran sıcak bir his oluşabilir. Bu oluşan hisler tamamen zararsızdır ve kısa bir süre içinde geçer.
İlgili 26 soru bulundu
Kontrast madde, genellikle vücutta belirli bir bölgenin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğinde uygulanır. İlaçlı tomografi, beyin tomografisi hariç diğer tüm çekimlerde uygulanabilir. Bu görüntüleme yöntemi ilaçsız tomografiye göre daha detaylı bir görüntü sunar.
Kanser ve kalp hastalıkları tanısının konulmasına yardım eder. Özellikle kolorektal kanserlerin teşhisinde yaygın olarak kullanılır. Kanser evresinin belirlenmesinde etkili sonuç verir. 7. Sinüzit, mesane ve böbrek taşları, pulmoner emboli, ülseratif kolit gibi rahatsızlıkların varlığını doğrulamak için kullanılabilir.
Bilgisayarlı Tomografi Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar? Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır.
Türkiye'de bin 200 hastane arasında sadece 17 hastanede bulunan HIMS 6 Dijital Hastane Belgesi'yle artık MR, Tomografi ve Patoloji sonuçları hastalara SMS yoluyla bildiriliyor. Cep telefonlarına indirilecek uygulama ile bütün laboratuar sonuçları, radyoloji sonuçları raporlarıyla birlikte alınabilinecek.
Galyum-67, Talyum-201 gibi radyoaktif maddeler de pratik olarak 12-13 günde vücuttan atılırlar.
PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılmaktadır. Bunun yanında nedeni bilinmeyen ateş gibi “tanı konulamayan hastalıkların” teşhisi, enfeksiyon odaklarının bulunması, kalp hastalarında canlı dokunun tespiti ile Alzheimer ve demansın ayrımında da etkinliğinden yararlanılmaktadır.
İnce bağırsak, kolon, mesane, pankreas, safra kesesi gibi organlarda var olan ağrı yada rahatsızlıkların tespitinde doktor tarafından bu testin uygulanması istenebilir. Ayrıca kadınlarda rahim, yumurtalıklar ve erkeklerde prostat problemlerinin belirlenmesinde de alt batın tomografisi uygulanabilir.
İlaçlı tomografide verilen ilaç görüntüleme esnasında parlayarak daha net görüntü oluşmasını, var ise tıkanıklık ya da kaçak olan bölgenin hızla görüntülenmesini sağlar. İlaçlı tomografi sonucu da yine radyoloji uzmanı tarafından raporlanır ve sonuç ilgili hekime gönderilir.
Bilgisayarlı Tomografi için uzman doktorlar tarafından hazırlanan rapor 3(üç) iş günü sonrasında sisteme gönderilecektir. Arzu edildiği takdirde hastalarımız e-nabız şifresiyle evdeki bilgisayarlardan ya da cep telefonlarından kendi sonuçlarına ulaşabilecek ve kendi cihazlarına görüntü ile raporlarını indirebilecektir.
İlaçlı tomografi çekiminin ardından hasta bir süre gözlem altında tutulmaktadır. Hastaya damar veya ağız yolundan verilen ilacın idrar yoluyla atılması beklenir. Bu esnada hasta radyoloji doktoru tarafından gözlemlenir.
İlaçlı tomografi çektiren hastalarda zaman zaman ilacın etkisi ile yan etkiler görülebilir. Hastalarda genellikle döküntü, mide bulantısı, kaşıntı, kızarıklık gibi yan etkileri görülür.
Radyolog görüntüleme teknikleri uzmanıdır. Bu kişi genellikle test sırasında elde edilen görüntüleri okuyan (yorumlayan) kişidir. Radyolog bulgulara ilişkin bir rapor yazar ve bu raporu doktorunuza gönderir.
Bu görüntüleme yöntemi tanıya yardımcı olmak için kullanılır. Hasta öyküsünü dinleyen hekim durumu netleştirmek adına BT ister. BT yani bilgisayarlı tomografi yöntemi, düşme ve kaza gibi ciddi travmalar sonrası beyin ve vücudun diğer bölgelerinde oluşma ihtimali olan hasarları görüntülemek adına çekilir.
Patoloji sonucu çıktığı zamanda hastalara standart formatta SMS bilgilendirme ve hatırlatma mesajı gönderimi uygulanmaktadır.
İlaçlı tomografi vücuda enjekte edilen kontrast madde yardımı ile vücudun görüntülenmesi işlemine verilen addır. Bu kontrast madde birtakım yan etkilere neden olabilir. Öncelikle hasta kontrast maddeyi dama yoluyla aldıktan sonra kola yayılan bir sıcaklık hissi ile ağızda metalik bir tat alabilir.
Vücudun diğer bölgeleri için herhangi bir kısıtlama yoktur. Uzun süreli tedavilerde özellikle sona doğru bazı cilt reaksiyonları izlenebilir ve bu durumda bir süre için banyo yapılması doktor tarafından yasaklanabilir.
Ağızdan kontrast madde alınması gereken durumlarda su içerisine karıştırılan kontrast maddenin tetkikten 1 saat önce içilmeye başlanması gerektiğinden hastanın randevu saatinden 1.5 saat önce merkezimizde bulunması gerekmektedir. Gereken hastalarda rektal yoldan (makattan) ilaç verilebilmektedir.
Daha çok kanser taramalarında kullanılan renkli ilaçlarının yan etkileri bulunduğuna, bunların böbrek yetmezliği ya da başka sistematik hastalıklara neden olabileceğine dikkati çeken Arslan, böyle bir tetkikin yapılması durumunda ise kişilerin bol su içerek vücuttan bunların bir an önce atılmasını sağlamaları ...
Bilgisayarlı tomografi vücudun çoğu bölgesi için gelişmiş bir görüntüleme tekniğidir. Peki, batın tomografisi neden çekilir? Batın tomografisi, iç kanama, batın bölgesindeki travmalar ve iç organ hastalıklarının tespiti için tanı yöntemi olarak sıklıkla kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri