İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.
Öğle sıcaklığında, yağmurdan önce, rüzgarlı havalarda ilaç atılmamalı, • İlaçlar tavsiye edildiği dozda ve zamanında kullanılmalı, • Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçmesi gereken süreye dikkat edilmeli.
İlaçlama yaparken mümkünse yağmur öncesi veya sonrası olmamasını tercih etmelisiniz. Bitkileriniz için kullanacağınız ilaçlar yağmur ile toprağınıza karışabilir ve bu şekilde toprağınıza zarar verebilir.
Yağışlı havalarda ilaçlama yapmayınız. İlaç uygulamalarınızı sabah erken saatlerde veya akşam serinliğinde yapınız. Sıcak saatlerde ilaçlama yapmayınız.
İlgili 16 soru bulundu
Kullanma talimatı dikkate alındığında özellikle belirtiliyorsa buzdolabında saklanabiliyor. Aksi takdirde ilaçların oda sıcaklığında saklanması uygunluk gösteriyor. İlaç saklama koşulları 20-25 derece oda sıcaklığını gerektirirken, 15 ile 30 derece arasındaki ısı değerleri sınır kabul ediliyor.
Kimyasal Bozulma: Yüksek sıcaklık ve nem, ilaçların kimyasal bileşenlerini etkileyebilir ve bozulmalarına neden olabilir. Bu, ilacın etkinliğini azaltabilir veya tamamen etkisiz hale getirebilir.
Her Saat İlaçlama Yapılmaz
İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Böcek ilaçlama sonrası temizlik ilacın süresini etkileyecektir ve bu nedenle temizliğin nasıl yapılacağına önem verilmelidir. Eğer ilaçlama sonrası temizliği düzgün bir şekilde yaparsanız, ilaçlamanın etkisi ortalama 3 ay devam edecektir. Kullanılan temizlik malzemelerine mutlaka dikkat edilmesi gerekir.
Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya ve ilaçlama yapılan yerin terk edilmesine gerek yoktur.
Evinizi oluşabilecek haşere sorunundan korumak adına böcek ilaçlama ve genel olarak haşerelere karşı haşere ilaçlama uygulaması için en uygun zamanlar Nisan, Mayıs ve Ekim, Kasım aylarıdır. Bu dönemlerde periyodik olarak ilaçlama yaptırırsanız böcek ve haşere sorunu ile karşı karşıya kalmamış oluruz.
Genel olarak, ot ilacının etkisini birkaç saat ile gün aralığında göstermesi beklenir. İlacın etki süresi istenmeyen bitkilerin yapısına bağlı olarak farklılık gösterir. Bazı bitkiler hızlı bir şekilde bazıları ise daha uzun sürelerde etkilenebilir.
İlaç uygulama zamanın seçilmesinde önemli bir konudur. İlaçlama hava sıcaklığının 8-25 ℃ arasında, rüzgarsız sakin ve yağışsız bir havada yapılmalıdır.
Kokusuz ve jel ilaçlama geride bir koku bırakmayacağı gibi ilaçlama esnasında bu ortamda bulunmanız sizlere ve evcil hayvanlarınıza zarar vermeyecektir. Ancak kokulu ilaçlama sonrasında bu ortamda bulunmamak ve ortamın en az 2 saat havalandırılması gerekir.
Cevap : İlaçlama sonrası mekanınızı havalandırdıktan sonra gözle görülebilir yerlere 2 gün ıslak temizlik yapmamak haşere ile mücadelemizde daha kesin sonuçlar aldırır. Gözle görülmeyen yerler için ise (koltuk altları, dolap içleri, fırın ve buzdolabı arkası vb.) 10 gün sonra ıslak temizlik yapabilirsiniz.
Herbisitlerin tavsiye edilen dozunun tarlaya homojen dağılımını sağlamak için ilaçlama öncesi mutlaka aletin kalibrasyonu yapılmalıdır. Herbisit uygulamalarında herbisit etiketinde belirtilen miktarda, herhangi bir ibare bulunmuyorsa dekara 20-40 litre su kullanılır.
Uygun zaman diliminde yapılan ilaçlamalar %100 etkilidir. İlaçlama yapıldığında böcekler öleceklerini anlarlar ve yumurtalarını bırakırlar. Yumurtalar ilaçtan etkilenmeyeceği için kesin çözüm olması adına ikinci kez ilaçlama yapılmaktadır.
Daireler ve evler için, yaygın zararlıları etkili bir şekilde önlemek için veya yeni bir eve veya daireye taşındığınızda, üç ayda bir veya hatta iki ayda bir düzenli haşere kontrol tedavilerini öneriyoruz. Daha ciddi istilalar için 3 ila 6 ay boyunca aylık ilaçlama önerilir.
Ev ilaçlamadan kaç saat sonra eve girilir? Ev ilaçlamadan ortalama 1 – 4 saat sonra evinize girebilirsiniz. Kokusuz ilaçlamalarda 1 saat, kokulu ilaçlamalarda 4 saate kadar ev kapalı kalmaktadır.
İlaçlamadan önce aletin uygun şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Dekara kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için, önce sadece su ile belirli bir alan düzgünce ıslatılır. Harcanan su belirlenerek dekara kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır. Dekara kullanılacak su miktarı 25-30 litre kadardır.
Kimyasal mücadelede Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmış Acetamiprid, Chlorpyrifos ethyl ve Cypermethrin gibi ilaçlar kullanılır.
İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.
Marketlerde ya da kozmetik mağazalarında satılan o ilaç kaplarında herhangi bir nem ve hava geçirmezlik yok. Hava, nem ve güneşe açık." İlacın yanlış ortamda saklanması sonucu ise istenen sonucun alınamayacağını belirten Aydın, "Başımıza gelecek ilk olay ilaçtan beklediğimiz etkiyi alamamamız olur.
Eğer 'oda sıcaklığında saklayınız' ibaresi mevcutsa güneş görmeyen, serin, nemli olmayan ve sıcaklığı 25 dereceyi geçmeyen yerlerde ilaçlarınızı kendi ambalajlarında depolayın. Soğuk zincir uyarısı varsa tanımlanan sıcaklık 2-8 derece arasıdır. Buzdolapları genellikle bu sıcaklık arasındadır.
İlaçlar, 15-25 derece arasında oda sıcaklığında saklanmalıdır. Ağrı kesiciler, özellikle çocuklar için kullanılan ateş düşürücü şuruplar, toz biçiminde ve su ile sulandırılmayan antibiyotikler ve bunun gibi ilaçlar ağızları tam olarak kapatıldıktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde ve kutusunda saklanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri