İlgi, Türkiye Türkçesi kökenli bir sözcüktür. İlgi kelimesinin eş anlamlısı ise “ilişki, alaka” kelimeleridir.
İLGİ ALAKA KELİMESİNİN ANLAMI
Öncelik ve aidiyet duygusu ile belli kişi yada olaylara dikkatini vermek anlamında kullanılır. Bitişik yazılarak hata yapılır ancak bu ikileme ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle ilgialaka şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ilgi alaka şeklinde olmalıdır.
Alaka kelimesinin eş anlamlısı İlgi kelimesidir. Bu nedenle Alaka kelimesi yerine İlgi kelimesinin kullanılması doğru kabul edilir.
Zaman zaman cümlelerde ilgi ve alaka kelimelerinin aynı anda kullanıldığı görülmektedir. Aynı anlama gelen kelimeleri aynı cümle içinde kullanmak anlam bütünlüğü açısından doğru değildir. İlgi ve alaka kelimelerini bu şekilde kullanmak anlatım bozukluğuna yol açar.
ilgi ve alaka kelimeleri es anlamli kelimelerdir. es anlamli kelimelerin ayni cümle icinde sanki farkli anlamlari varmis gibi kullanilmasi anlatim bozukluguna yol acar. iki kelimeden sadece biri kullanilmalidir.
İlgili 28 soru bulundu
Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
Bir iş görüşmesinden, bir tavsiyeden veya etkinlik davetinden sonra birisine bir teşekkür mail'i göndermek, size gösterdikleri ilgi için minnettarlığınızı ve takdirinizi gösterir.
İlgi sözcüğü Türk Dil Kurumuna göre 'alaka' eş anlamlısı üzerinden ele alınmaktadır. Aynı zamanda ilişki ve dikkat gibi farklı kelimeler üzerinden de değerlendirilebilmektedir.
İşte ilgi kelimesinin eş anlamlısı… İlgi kelimesinin eş anlamlısı olan kelime "Alaka"dır.
Saadet kelimesinin eş anlamlısı olarak mutluluk verilmektedir.
Yani alakanın eş anlamlısı ilgidir. Bu iki kelime birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilmektedir. İlgi kelimesi Türkçe kökenlidir.
Ses kelimesi farklı türevleri ile sık sık cümlelerde geçmektedir. Bu kelimeyle eş olan kelime ise seda kelimesidir. Ses sözcüğü yerine seda sözcüğünü kullanmak uygun bir yoldur. Çünkü iki kelimede eş anlamlı sözcüklerdir.
Hakiki, asıl, sahici ve başlıca kelimeleri gerçek sözcüğünün sahip olduğu eş anlamlardır.
Arapça ˁlḳ kökünden gelen ˁalāḳa(t) علاقة “bağlanma, ilgilenme, ilişki, ilgi, bağlantı” sözcüğünden alıntıdır.
Birisine ilgi göstermek, aynı zamanda o kişiye yatırım yapmak demektir. İlgi göstermek, karşınızdaki kişiye "Seni düşünüyorum", "Seni önemsiyorum", "Benim için değerlisin", "İhtiyaçlarına duyarlıyım", "Seni mutlu etme sorumluluğunu taşıyorum" demektir.
İlk insandan sonra onun neslinin yaratılışını ifade eden nutfe, alaka, mudğa, ıʿzâm, kemiklere et giydirilmesi ve halkun âhar şeklinde zikredilen vasıtalı/biyolojik yaratılış ise insanın anne karnında geçirdiği safhalardan oluşmaktadır.
Türk Dil Kurumu'nda ise anlamı bulunmaktadır. Anı kelimesinin eş anlamlı kelimesi hatıra ve yadigar kelimeleridir.
Gerçek, kimi zaman doğru ile eş anlamlı olarak kullanılır.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Sami gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, yüreğin manevi yönü, duygu, his, tesir, şefkat, sevgi, aşk, alaka, istek, arzu, heves, meyil” olarak tanımlar ve “kalp, dil, fuad” kelimeleri ile eşanlamlı olduğunu belirtir.
Dost Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Dost kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'arkadaş' sözcüğü Türkçede değerlendirilmektedir.
önce, öncelikle, ilk iş olarak, her şeyden önce.
Don't mention it. (Lafı bile olmaz) You're welcome.
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
Rica ederim kelime gruba aslına bakılırsa farklı anlamlar üzerinden ele alınır ve kullanılır. En yaygın kullanılan kısmı ise teşekkür etmek eylemine karşılık vermek üzerine söylenen cümledir. Biri karşı tarafa teşekkür ettiği vakit, o teşekküre karşılık olarak dile getirilir ve kibarlık yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri