E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Sıfırdan elektrik aboneliği açmak istiyorsanız hazırlamanız gereken belgeler şunlardır: T.C. kimlik belgesi. Tapu, kira kontratı gibi mülkiyete ait bir belge. İskan raporu.
Elektrik aboneliği için abonelik işleminin yapılacağı yerleşim yerindeki elektrik dağıtım bürosuna müracaat etmeniz gerekir. Bu kuruma müracaat eden yeni aboneden bellim evraklar istenir. Söz konusu evrakların başında kira kontratı gelir. Kira kontratı, ev sahibi ile kiracı arasında yapılan bir sözleşmedir.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Bu maddeye göre; İmar yerleşim alanında 24 saat içerisinde, İmar yerleşim alanı dışında 48 saat içerisinde, elektriğiniz açılır.
İlgili 26 soru bulundu
Abonelik başvurularınızı fiziki hizmet noktalarımızdan yapabileceğiniz gibi online kanallarımız üzerinden de dilediğiniz yerden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aboneliğinizi başlatmak için bağlantı anlaşması ve perakende satış sözleşmesini imzalamanız yeterlidir.
Kiracı olarak yapılabilecek iki farklı başvuru vardır. Eğer ilk kez abonelik alıyorsanız yeni abonelik, daha önce aboneliğiniz varsa ve taşındıysanız devir işlemi için başvurmalısınız. Yeni aboneliklerde kiracılar için de yukarıdaki belgeler istenir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
Kendi eviniz ya da kiralık daire olması fark etmeksizin konutlar için deprem sigortası yaptırılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve su abonelikleri sırasında DASK talep edilmektedir. Bu nedenle DASK olmadan söz konusu abonelik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi mümkün değildir.
e-Devlet Kapısı ile 81 ilimizde bulunan 21 elektrik görevli tedarik şirketlerinin serbest olmayan tüketiciler ile son kaynak tedariki kapsamındaki tüketicilere sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Sıfır Daire Elektrik Aboneliği İşlemleri
Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.
Kira kontratı veya Tapu Belgesi aslı ve fotokopisi ile sunulmalıdır. 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu uyarınca abonelik işlemlerinizin tamamlanabilmesi için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
Muayene işlemlerinin projeye uygunluğu belgelendikten sonra elektriği kullanacak kişi abonelik ücretini yatırır ve Elektrik Dağıtım Şirketi ile elektrik satış sözleşmesi imzalanır.
Akım trafolarının test raporunun abonelik dosyasına eklenmiş olması ve montajının gerçekleştirilmiş olması durumunda ölçü devresi ve iç tesisat kontrolü aşamasında, sayacın montajı Tesisat Kontrol Teknisyeni/Teknikeri tarafından yapılacaktır.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir. Enerji kesik ise açma bedeli tahsil edilir.
Elektrik aboneliği açtırmak için sayacın bulunduğu ilin görevli elektrik tedarik şirketine başvuru yapılması gerekir. Elektrik aboneliği açtırmak için ilgili görevli tedarik şirketinin müşteri işlem merkezlerini ziyaret ederek, ilgili şirketin internet sayfası üzerinden veya e-devlet üzerinden başvuru yapılmalıdır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
E-Devlet Üzerinden Elektrik Aboneliği Nasıl Yapılır? E-devlet üzerinden elektrik aboneliği için ilk önce T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Daha sonra bölgenin elektrik şirketinin ismini yazarak bireysel abonelik başvurusu bölümüne sonra yeni başvuru kısmına tıklayabilirsiniz.
İletişim bilgilerinin girilmesiyle telefona gönderilen SMS kodu bilgisi doldurulur.. Tesisat bilgileri girilir ve güvence bedeli bilgisi görüntülenir. Abonelik sözleşmesi gösterilir ve onaylanır, abonelik başvurusu tamamlanır. Güvence bedeli ödendikten sonra elektrik ortalama 2 iş günü içinde açılır.
Bu durumda, bu kişiler faturada abone olarak gözükmeye devam eder ve faturalarını ödemeyen kiracı ile borçtan birlikte sorumlu olur. Birçok yargı kararında elektrik faturasını ödemeyen kiracı ile abonenin borçtan birlikte sorumlu olduğu ifade edilmiştir.
(1) Abonelik sözleşmesi, tüketicinin, belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmelerdir. (2) Yazılı veya mesafeli olarak kurulan bu sözleşmelerin bir nüshasının kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.
Abone adına vekil ya da yetkili işlem yapacaksa, içinde abonelik (ya da sözleşme) sonlandırma ya da fesih yetkisini içeren ifade bulunması şartıyla noter onaylı vekaletnamenin aslı/ ıslak imzalı yetki belgesi ile vekil veya yetkili kişi de başvuru yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri