HGS almak için PTT'ye, bankalara ve anlaşmalı satış noktalarına başvurulabiliyor. Bireysel başvurularda araç sahibinin nüfus cüzdanı ile araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi aranıyor. Kurumsal başvurularda ise kurum adına düzenlenmiş vekaletname ile yine araç ruhsatı veya ruhsatın fotokopisi gerekiyor.
HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS'nizi kolayca alabilirsiniz.
Tüm sınıflardaki HGS etiketini/kartını Şubelerimizden, İşCep'den ve İnternet Şubemizden satın alabilirsiniz. Şube dışı bankacılık kanallarımız üzerinden satın alınan HGS etiketi/kartı kurye aracılığı ile ücretsiz olarak adresinize teslim edilecektir.
Bunlar; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. Araç sahipleri HGS kartları için en çok tercih ettikleri seçenek olarak e-devlet'i görüyor.
ARABAMI SATTIM HGS ÜRÜNÜMÜ NE YAPMALIYIM? HGS Etiket tipi ürünler için HGS Etiketinizi PTT merkez ve işyerlerinden iptal ettirerek yeni bir ürün alabilirsiniz, eski ürün içindeki bakiyeyi gerekli kontroller gerçekleştirildikten 7 gün sonra yeni ürününüze aktarılabilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 45 TL, kart tipi etiket bedeli ise 65 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.
Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
HGS ETİKETİ BİLGİLENDİRME KILAVUZU
HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir.
HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) HGS yükleme, ödeme ve başvuru işlemlerinizde Garanti BBVA Mobil ve İnternet seçeneklerini kullanarak online HGS işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta etiket tipinize göre HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz bulunmuyorsa, girişte Nakit gişelerinden bilet alıp, çıkış gişelerinde biletinizi gişe görevlisine vererek sistem tarafından hesaplanan ücreti Kredi Kartı/Banka Kartı/Nakit olarak ödeyebilirsiniz.
HGS Etiket ve Kartları; VakıfBank Mobil ve İnternet Bankacılığı veya VakıfBank Şubelerinden temin edilebilirsiniz.
Peki, HGS nereden ve nasıl alınır? Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS kullanmak için işlemlerinizi PTT şubeleri haricinde bankalardan, bankaların internet ve cep şubelerinden, anlaşmalı noktalardan yapmam mümkün.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için aynı ücret tarifesi kullanılıyor. 2023 yılında geçerli ücret tarifelerine göre tek bir geçiş için; otomobiller 8,25 TL; hafif ticari araçlar 10,75 TL, motosikletler için ise 3,25 TL ücret alınıyor.
HGS almak için araç ruhsatı ve kimlik belgesi yeterlidir. PTT'den, anlaşmalı benzin istsasyonları ve bankalardan alınabilir.
Motosiklet kullanıcıları çok fazla HGS kullanmadığı için birçok PTT şubesinde motosikletler için HGS etiketi bulunmamakta. Kurum adına HGS almak istiyorsanız ürün temsil belgesi, araç ruhsatı ve ruhsat fotokopisini yanınızda götürmeniz gerekmekte.
Halkbank şubelerine başvurarak HGS etiketinizi/kartınızı anında teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS etiketi/kartı alabilmek için Halkbank hesabınız ya da kredi kartınız olması gerekmektedir. Hesabınız veya kartınız yoksa HGS başvurusundan önce Halkbank şubelerinden hesap açtırabilirsiniz.
İşte detaylar. HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
araç satılınca da yeni araca mevcut kartı tanımlarsınız. hgs çıkartmak için ruhsat sahibi olmaya gerek yok, PTT'den teyitli bilgi.
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
HGS olmadan geçiş cezası 2022 yılı için tek giriş ücretinin 5 katı olarak belirlenmiştir. Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
Özellikle gişelerde uzun araç kuyruklarının oluşmasını engellemesi adına oldukça avantajlı bir sistemdir. HGS ilk alım ücreti 2022 yılı için 15 TL ve 30 TL olarak PTT tarafından belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri