Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren kıllar dökülmeye başlamaktadır. Her seans sonrasında kıllar azalmaktadır. İlk seansta, gözle görülür oranda kıllar azalma olmaktadır.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren dökülmeler beklenmektedir. Dökülme süresi kılların bulunduğu bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de lazer epilasyon sonrası uzayan kıllar ortalama 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden dökülmektedir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Buz epilasyon etkisini, ilk seanstan itibaren göstermeye başlamaktadır. Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar.
Merhabalar,Buz lazer epilasyon tedavisinde hedef kıl kökü olduğu için işlem öncesinde uygulanılacak bölgedeki kıllar yüzeyde kalmayacak şekilde sıfırlanacağından anında dökülmeyi görmek mümkün değil. Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Merhaba, lazer epilasyon seansları arasında jilet kullanmamanız gerekir. Jilet sadece Buz Lazer epilasyondan bir gün önce bölgeyi tüylerden temizlemek amacıyla kullanılmalıdır. Özel bir gün, davet gibi durumlarda seans aralarında 1 kereye mahsus olmak üzere jilet kullanılabilir, ancak bu sürekli hale gelmemelidir.
Lazer epilasyon 1. seans ardından sauna, hamam ve sıcak duş almamanız gerekmektedir. Uygulama yapılan bölge 24 saat su ile temas etmemelidir. Peeling uygulaması yapabilirsiniz. Peeling tüylerin dökülmesinde etki gösterir.
Kılların özel yapısından ve lazerin etki mekanizmasından dolayı bir seansta kılları tamamen yok etmek mümkün değildir. Kalıcı epilasyon sağlamak için altı seans lazer uygulamak gerekir.
Genel olarak, ilk 2 ile 3 seans lazer epilasyon sonrasında önemli sonuçlar görmeye başlamayı bekleyebilirsiniz. Ancak bu süreç kişiden kişiye göre biraz daha uzun sürebilir veya biraz daha hızlı ilerleyebilir.
Lazer epilasyon, kıl köklerinin ışın yardımı ile yakılması ile etkisini göstermektedir. Bu noktada tek seans bunun için yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla birkaç seans sonunda teninizde gözle görülür şekilde değişiklikler meydana gelmeye başlar ve epilasyonun etkisi ile tüylerini bir daha çıkmaz.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Her seansta kademeli bir şekilde tahribat olmaktadır. Bu nedenle kıllar kıl kökü tamamen tahrip oluncaya dek çıkmaya devam etmektedir ve ortalama 6-8 seanstan sonra genellikle bir daha kıl oluşmamaktadır.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Lazer epilasyonun ilk seansından itibaren kıllar dökülmeye başlamaktadır. Her seans sonrasında kıllar azalmaktadır. İlk seansta, gözle görülür oranda kıllar azalma olmaktadır.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Örneğin kol ya da koltuk altındaki kıllar kısa sürede yok olur. Yüz bölgesindeki kıllar ise uzun sürede kaybolur. Bu nedenle yüz bölgesi için 15 günde bir lazer epilasyon seansı düzenlenebilir.
Sadece yüz bölgesinde 1-1,5 ayda bir uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar 1,5 ay aralıklarla uygulanır. 15 günde bir yapılan lazerin bir faydası olmaz. Hem zaman kaybı olur hem de gereksiz uygulama riski olur.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Koltuk altı lazer epilasyon kaç seansta biter sorusuna “Genel olarak 6 seans sonrası belirgin azalma olur ve 8-10 seans içinde tam performanslı bir şekilde tüylerden kurtulmak mümkündür”, şeklinde yanıt verilebilir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Bu seans aralıklarında çıkan tüylerinizden kurtulmak için en doğru yöntem ise jilettir. Jilet tüylerin kalınlaşmasına olanak tanır. Böylelikle lazer cihazları tüyleri daha fazla görür ve daha etkili sonuçlara ulaşılır. Bu noktada her lazer epilasyon tedavisine gelmeden önce jilet ile tüylerinizi almanız gerekir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Uzayan kıllardan rahatsız olduğunuzu belirtip, kontrol seansı talep edebilirsiniz. Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Jilet uygulanmasında sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri