Ancak biraz daha mevsim ortası süreçlere geldiğinizde; bahar sonu ve yaz ortasına kadar erikleri görmek mümkündür. Mart ayı başladığında birçok tezgahta satışı olan erik, yazın en gözde meyvelerindendir. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayları eriğin yetişmeye devam ettiği aylardır.
İlkbahar meyveleri nedir denince akla ilk ilkbaharın müjdeleyicisi gibi olan yeşil erik gelir!
Yeşil erik Mayıs ayının sonuna doğru hasadının tamamlanması ile birlikte İlkbahar aylarında tüketilir. Ancak aynı zamanda nadir ya da çok az da olsa farklı mevsimlerde de bulunabilir. Bol şekilde ve ucuz fiyatlar üzerinden tüketmek istendiği zaman ise İlkbahar aylarında kısa süre içerisinde ortaya çıkıp son bulur.
İlkbahar Meyveleri:
İlkbahar mevsiminde yemeklerinizde enginar, kuşkonmaz, pancar, barbunya, havuç, bezelye, domates, balkabağı, semizotu, bakla, fesleğen, taze fasulye, arpacık soğan gibi sebzeleri kullanabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır.
Yaz aylarının en çok sevilen meyvesi Karpuz, İlkbaharın sonlarına doğru Mayıs Haziran aylarında hasat edilmeye başlanır ve satışa çıkarılır.
İlkbaharda sümbül, lale, nergis, safran çiçeklerinin soğanları ekilir. Mis kokulu sümbüller, rengarenk laleler ve zarif nergisler tam da bu zamanların çiçekleridirler. Ayrıca petunya, kadife ve begonya gibi yazılık çiçek fideleri de Nisan ayında ekilen bahçe bitkileri arasında yer alıyor.
Sonuç Olarak; Meyve ağaçlarında çiçek tomurcukları bir yıl önceki gelişme periyodunda oluşmaya başlamakta ve çiçeklerin açılması ertesi yılın ilkbahar gelişme periyodunda olmaktadır.
İlkbahar, bahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsim. Kuzey yarım kürede 21 Mart ve 21 Haziran arasıdır. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar.
Cevap: İlk bahar mevsiminde yetişen meyveler:Portakal, elma, limon, mandalina, yerli muz, kivi, greyfurt, çilek.
Mart ayı başladığında birçok tezgahta satışı olan erik, yazın en gözde meyvelerindendir. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayları eriğin yetişmeye devam ettiği aylardır. Nisan ayı eriğin yetişmeye başladığı ay denilebilir.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Dalından taze mevsim eriği
Mayıs ayı sonunda sezonu başlar ve Haziran ayı boyunca devam eder. Akdeniz'den eriklerimizi kapınıza getiriyoruz. Anavatanı Anadolu olduğu sanılan erik, dünyanın birçok yerine yayılmış ve oldukça çeşitlenmiştir.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
İlkbaharda yetişen meyveler: İlkbaharda yetişen meyveler pek çok kişi tarafından çok sevilir. Aslında hepimiz severiz ve keyifli tüketiriz. Bunlar içerisinde çilek, limon, elma, çağla, kiraz, dut ve erik gibi meyveler bulunmaktadır.
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç.
eriklerde meyveler nisan-Mayıs aylarında toplanır. Olgun olarak tüketilen Aynalı çeşidi ise haziran ortasında toplanır. Genel olarak sofralık ve anaçlık olarak kullanılırlar. bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri