İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir.
Bahar aylarında yetişen enginar, pancar, kuşkonmaz, brokoli, karnabahar, pırasa gibi sebzeler, lezzetleri kadar besin değerleriyle de bilinir. Bahar sebzeleri özellikle sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük önem taşır.
İlgili 34 soru bulundu
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
İlkbaharda mevsimlik beslenme için ipuçları
Fıstık, bira mayası, fasulye, mercimek, fındık ve tahıl ve pirinç kabuklarında , balık, et, karaciğer, süt bezelye ve yumurtada, tahıllar, kepekli ekmeklerde bolca B vitamini bulunur.
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir. Cilt sağlığı, yüksek tansiyon, kolesterol, böbrek ve idrar yolları sağlığı için faydalıdır.
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışın olması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.
Çilek ilkbahar aylarında yetişen ve tüketilen bir meyvedir. Bu bitkinin yetiştiriciliği farklı toprak türlerinde yapılabilir. Ancak toprağının mineral açısından zengin olması gerekir. İlkbahar mevsiminde sürgünleri sürekli uzayan çileklerin sürekli tomurcuk vermesi meyve devamlılığı sağlar.
Mürver, kivi, elma, armut ve ayva gibi sonbaharda yetişen meyveler hakkında seni kısaca bilgilendireceğiz. Diğer sonbahar meyveleri arasında incir, nar, frambuaz, böğürtlen, mürdüm eriği, muşmula, kuşburnu, Trabzon hurması, yeşil limon, guava ve üzüm bulunuyor.
Yaz aylarının en çok sevilen meyvesi Karpuz, İlkbaharın sonlarına doğru Mayıs Haziran aylarında hasat edilmeye başlanır ve satışa çıkarılır.
İlkbaharın sonu ile yazın başlarında yetişen kiraz gülgiller familyasındandır ve oldukça lezzetli bir meyvedir.
Her mevsimin farklı ayları bulunması ile beraber ilkbaharda 3 ay yer alır. Bu aylar genel olarak Mart, Nisan ve Mayıs ayıdır. Genelde Mart ayında kışın soğuk havası yavaş yavaş sona ererken Karlar erimeye başlar.
Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Muz meyvesi Ülkemizde Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Akdeniz Bölgesinde yetiştirilir. Sonbahar mevsiminin sonlarına doğru Kasım ayı gibi başlayan hasat, İlkbahar mevsiminin Mart ayına kadar devam edilir. Muz dört mevsim de pazar tezgahlarında ve marketlerin meyve reyonlarında bulunmaktadır.
Armut 4 mevsim tüketilebilir. Ancak genel itibariyle kış mevsimi meyvesi olarak bilinir.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri