MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Eğitim sistemimizin “Temel Eğitim” basamağını; okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve ortaokullar oluşturur. Öğrenciler, bu okullara yönetmeliklerde belirlenen hükümlere göre kaydedilir.
MADDE 6- (1) Genel Müdürlüğün görevleri şunlardır: a) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının yönetimine ve öğrencilerinin eğitim ve öğretimine yönelik politikalar ve standartlar belirlemek ve uygulamak. b) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim programlarını, ders kitaplarını, eğitim ...
Dr. Zarife SEÇER - Genel Müdür.
Anasınıfının 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda zorunlu eğitim kapsamına girmesi ile ilgili kanun gereği 2011 yılında Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü ve İlköğretim Genel Müdürlüğü birleştirilerek “Temel Eğitim Genel Müdürlüğü” kurulmuştur ve okul öncesi dönemde özellikle anasınıfında öğrenim gören çocukların ...
İlgili 21 soru bulundu
MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık'ın MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne atanmasıyla birlikte boşalan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne eski TTK üyesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi hocalarından Yard. Doç. Dr. Cem Gençoğlu atandı.
Millî Eğitim Bakanlığı (Türkiye)
MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Arapça ve İngilizce dilbilgisine sahip olan Bülent Çiftci, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2023 yılı haziran ayı itibariyle Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar aşağıda belirtilen isimler altında çalışmalarını sürdürmüştür. adıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
Cevap: Valiliğe bağlıdır.
- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise Kaymakamlığa bağlıdır.
-Ders açılması, Öğrenci ve Öğretim elemanı üzerine ders ataması, ders programları, sınav programları, başarı katkı oranları vb. eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek. Okullar tarafından yapılmakta olanlarda koordinasyonu sağlamak. -Meslek stajları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek.
Şube müdürleri, konusunda uzmanlaşırken, aynı zamanda sorumluluğuna verilen birim/büroda çalışan personelin yetiştirilmesinden, sevk ve idaresinden, iş ve işlemlerin takip ve denetiminden de sorumludur. Şube müdürleri, Bakanlık merkez teşkilatı ile İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin kurumsal hafızasıdır.
İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
2012 yılında yapılan düzenlemelerden sonra; öğrencilerin öğrenim gördüğü birinci 4 yıl (1, 2, 3, 4. sınıflar) ilkokul, ikinci 4 yıl (5, 6, 7, 8. sınıflar) ortaokul ve üçüncü 4 yıl (9, 10, 11, 12. sınıflar) ise lise şeklinde isimlendirilmiştir.
Şube müdürü kurumdaki idari personelin amiridir. Eğitim öğretim personelinin amiri değildir fakat üstüdür.
Millî eğitim müdürleri, Bakanlığın eğitim politikaları ve stratejik planlarını, mevzuat ve programlar doğrultusunda yönetmek, yönlendirmek, denetlemek ve koordine ederek etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmek ile görevli ve sorumludurlar.
MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
Milli Eğitim BakanlığıEğitim Bilişim Ağı (EBA)
Eğitim ve öğretim hizmetleri, Devletin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü olduğu kamu hizmetidir(…)”.
Doğrulanmış Cevap. Tüm Okullar Meb Bağlı Değildir. Özel Okullar Kendi Çapında İşletmedir. Yarı Baglı Meb Bağlıdır.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri