Yağmur, on derece altındaki sıcaklıklar, kar yağışı gibi durumlarda uçuş yapmayınız çünkü bu tür durumlarda dronunuz ıslanabilir ve motorlarına zarar verebilirsiniz.
Mini Drone'lar profesyonel ürünler gibi tasarlanmamıştır. Ağırlıkları ve boyutlarından dolayı çok rüzgarlı hava koşulları onları zorlayacaktır. Yağmurlu ve karlı havalarda kullanılmaz , kullanıldığı ve ürünün başına birşey geldiği zaman ürün garanti kapsamından çıkar.
Genel bilgi. Cihaz; tozun, yağmur damlasının ve su sıçramasının sebep olduğu arızaları engellemek için ekstra contalarla korunmuştur. Cihaz toz geçirmez ve suya karşı dayanıklıdır.
Ticari insansız hava araçları çoğunlukla 15 ile 45 km/s arasındaki rüzgar hızlarında uçabilir. Bu nedenle, daha büyük pervanelere sahip daha büyük ve daha dayanıklı modeller daha dayanıklıdır ve 40-45 km/s rüzgarlarda bile iyi uçabilir.
500gr'dan ağır İHA0 ve İHA1 sınıfı Drone'lar için İHA Kayıt Sistemi'ne girip uçuş izni talep etmeniz gerekir. Yeşil Bölge'de izin talep ettiğinizde sistem size otomatik olarak izin verir. Uçuşunuzu gün doğumu ile gün batımı saatleri arasında yapmalısınız. İzin alınmadan gece uçuş yapmak yasaktır.
İlgili 32 soru bulundu
BİREYSEL KAYIT AÇIKLAMALARI. İHA uçurmak ile ilgili kurallar, İHA'nızın ağırlığına ve kullanma nedeninize bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak tüm işlemler için öncelikle kayıt olmak gerekiyor. İHA'nızın ağırlığı 500 gr ve üzerindeyse bu sisteme kayıt olmalısınız.
Belirlenen alanlar dışında insansız hava aracı uçuran kişilere uygulanacak ceza tutarı, 2 bin 679 Türk Lirası ile 26 bin 786 Türk Lirası aralığındadır.
Drone görüntü aktarımı yaparken internet kullanmaz ve internet olmadan da görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Cep telefonunuzda kullandığınız 4.5G mobil operatör yani kullandığınız hattın (turkcell, türk telekom, vodafone bimcell vs) çekim gücüdür telefonunuzun değil.
DJI Mavic Pro 2 kadar olmasa da profesyonel alanında kullanılan drone'lar, 5-12 kilometre arasında değişen menzillere sahip. Bunun dışında yarı profesyonel olarak adlandırabileceğimiz drone'lar ise 3 ila 5 kilometre maksimum menzilde yol alabiliyor.
Piyasada yaygın şekilde kullanılan dronelar 2 km yüksekliğe kadar çıkabilecek yetenektedir. Ancak drone için yasal uçuş yüksekliği 120 m veya 400 feet AGL (Yer Seviyesinden Yükseklik) dir. Bu nedenle kayıt sisteminde tanımlanan uçuşa serbest sahalarda 400 feet altında uçulması gerektiği unutulmamalıdır.
Tüm dronelar soğuk havalarda uçamaz
Pervane kanatlarında biriken buz, droneların aerodinamiğini bozar. Dronelar karlı iniş yaparken yere yaklaştıkça pervaneleri zarar görebilir.
18000 metre kullanım mesafesine sahip olan DJI Mini 3 Pro, 3000 metreye kadar yükselebilir. Bu sayede daha geniş açılı bir çekim yapmanıza da olanak tanır. Aynı zamanda DJI Mini 3 Pro modelinin kumanda açısından iki seçeneği bulunur.
Maksimum uçuş süresi, rüzgarsız bir ortamda 21,6 km/sa (13,4 mil/sa) sabit hızda uçarken test edilmiştir. Uzaktan kumanda cihazları, maksimum iletim mesafesine (FCC) elektromanyetik parazit olmayan geniş bir açık alanda, yaklaşık 120 m (400 fit) yüksekliğe ulaşır.
Mini 2, saatte 29-38 km rüzgarlara dayanabilir ve maksimum 4.000 metre yükseklikte kalkabilir, böylece rüzgarlı bir sahil şeridinde veya bir dağ ormanının yukarısında uçarken bile çekimleriniz sabit kalır.
Bataryalar kimyasal olarak yaşlandıkça bataryanın kapasitesi azalır, ve ilk uçuş süresinde azalmalar olur. Eğer drone bataryası doğru koşullar altında muhafaza edilmez ise bataryada şişmeler meydana gelebilir ve bataryanız kullanılamaz hale gelir.
Günümüzde drone teknolojisindeki en büyük engel, oldukça kısa olan havada kalma süreleri. Her ne kadar askeri amaçlı geliştirilen drone'lar için bu süre saatler sürse de kişisel amaçlı geliştirilen drone'lar, yarım saate yakın havada kalabiliyor.
10 km'ye kadar iletim mesafesi ve 34 dakika uçuş süresi ile Mavic Air 2 şu anda mevcut olan en uzun menzilli DJI drone.
Drone'lar dikkate alındığında; en iyi drone markaları sıralamasında DJI, Aden ve Corby bulunuyor. Uzun menzil, hız, kamera ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla 2024'te satın alınabilecek en iyi drone olarak ise DJI Mini 3 Pro, Aden E58 Fly More ve Corby Zoom Voyager Cx014 modelleri öneriliyor.
Dünyanın en pahalı kameralı drone'u olan Augmented Aerigon Drone + Phantom Flex4K 250 bin dolar fiyatıyla satışa sunulmuştur.
Drone ile düğünlere, eğlencelere, konserlere gidip çekim hizmeti verebilirsiniz. Saatlik 1500 TL ila 3000 TL arasında kazanç elde etmeniz mümkün. Dronelar her alanda olduğu gibi uzun süredir habercilik alanında da kullanılıyor.
Kızılötesi kameralar, görünür bilgileri yakalamak için kamera merceğine yerleştirilmiş kızılötesi LED aydınlatma kullanır. Çevresel koşullardan bağımsız olarak, kızılötesi ışık, merceğin yakaladığı nesneden gelen ısıyı ölçer. Bu nedenle, bu tür kameralar tamamen karanlık bir alana kurulabilir.
İHA0 ve İHA1 grubunda yer alan dronelar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kayıt yaptırmak zorundasınız ancak 500gr altındaki dronelar gibi amatör amaçlı uçuşlar için izin almak sorunluluğu yoktur. İHA0 için en az 12, İHA1 için en az 15 yaşında olmak şartı vardır.
Drone Ehliyet ve Eğitim Ücretleri
Drone ehliyeti için SHGM onaylı kuruluşların ücretleri yıla, ehliyet türüne ve hangi kuruma kayıt olduğunuza göre değişkenlik gösteriyor. 2022 senesi itibarıyla İHA 1 eğitimleri genellikle 500 TL ile 1500 TL arasında veriliyor.
İHA0 (iha-0) drone ehliyeti ile ağırlığı 4kg'a kadar olan cihazları, İHA1 (iha-1) drone ehliyeti ile 25 kg'a kadar olan cihazları, İHA2 (iha-2) drone ehliyeti ile 150 kg'a kadar olan cihazları, İHA3 (iha-3) drone ehliyeti ile 150 kg ve üzeri tüm cihazları kullanabilirsiniz.
Bu nedenle özellikle stadyum, konser alanı, pazar yeri gibi alanlarda kesinlikle uçurulmamalıdır. Ayrıca emniyete ve askeriyeye ait alanlar, kamu kurumları ve benzeri güvenlik açısından uçuşa yasaklı alanlarda kesinlikle uçurulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri