Ancak öğrenci sürekli devamsız ve hiçbir sınava girmemişse o öğrencinin notları boş bırakılmalıdır. Nitekim bu durumu anlatan bir yazı MEB tarafından da yayımlanmıştır.
Sürekli devamsız olan öğrenciler için ise "G" harfi yazılmayacaktır.
İlkokulda sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin sınıf tekrarına kalıp kalmadığına devamsızlık ile yıl sonu ortalamasına göre karar veriliyor. Peki Ortaokulda sınıfta kalma var mı? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.
bu arada devamsız ğrenciye davranış notu falanda girmeyiniz. sosyal faaliyetleride tamamlamadı olarak işaretleyiniz... şöke kalırsada durumunu belirtip sınıf tekrarına koyarsınız. ama özel eğitime muhtaç ve saglık sorunu sebebiyle devam edemiyorsa o çocuk sınıf tekrarı yaptırılamaz bilgilerinize...
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
İlgili 41 soru bulundu
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Sürekli devamsızlık yapan öğrenciler için her hangi bir not girişi yapılmaz. Öğrenci birinci dönem için sadece bir kaç gün okula geldiyse veya hiç gelmediyse, sürekli devamsız olarak nitelendirilir.
Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına “G” yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.
Devamsızlık, eğitim-öğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin okula ya aralıklı gelme ya da hiç gelmeme durumudur. Devamsızlık sayısının az olması öğrencilerin istekle okula geldiği, öğrenci devamı konusunda öğretmen ve yöneticilerin dikkatli olduğu şeklinde yorumlanabilir.
Devamsızlık bilmecesi
LGS puanıyla yerleştirmelerde OBP'nin eşitliği durumunda, sırayla 8, 7 ve 6. sınıf notlarına bakılacağı için bir şekilde eşitliğin bozulma ihtimali yüksek. Eğer bozulmazsa “devamsızlık” kriteri öne çıkacak. Burada da önemli ancak yerel yerleştirmelerde devamsızlık çok daha önemli.
Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip edilir.
İLKOKULDA 1 KEZ SINIFTA BIRAKILABİLİR
Bu yüzden bir kereye mahsus veli talebi ile sınıfta bırakılacağı hüküm altına alınmıştır. Öğretmen veya okul idarecisi tek başına ilkokulda okulda devam eden öğrenciyi sınıfta bırakamaz.
Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.
Okula düzenli devamlılık niçin önemlidir? Okula düzenli devamlılık, ileriki yaşamında başarılı olması için çocuğunuza yardımcı olacaktır. Her gün okula devam etmek çocuğunuz için öğrenmeyi kolaylaştıracak ve çocukların diğer çocuklarla arkadaşlık kurup sürdürmesine yardımcı olacaktır.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Sınav zamanlarında sınava girmediğimiz zamanlarda G yazar. Anlamı sınava girmedi şeklindedir. Ortalama hesaplanırken 0 olarak hesaplanır ona göre not verilir. Bu yüzden ortalamayı yüksek tutmak için sınavlara girmeli, giremediğimiz zamanlar için rapor alarak daha sonra sınav olabiliriz.
Okullarda özürsüz devamsızlık yapabilmek için öğrencilerin en fazla 10 gün okula gelmemesi gerekir. Bunun üzerine herhangi bir gerekçe sunmadan yapılan devamsızlık, ciddi sorunlar ve durumlar ile öğrencileri karşı karşıya getirebilir.
(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak.
Mazeretsiz devamsızlık sildirme yapmak için herhangi bir yol yoktur. Fakat özellikle ailelerin açıklamaları ile birlikte dersleri iyi olan fakat devamsızlık yüzünden sınıf tekrarı alabilecek öğrenciler için okul idaresi inisiyatif alarak devamsızlığı silebilmektedir.
Devamsızlık mektubu okula devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine gönderilen uyarı niteliğindeki belgedir. Devamsızlık mektubu 7 gün, 12 gün, 17 gün ve 20 güne ulaşan öğrenciler için çıkartılır.
Bu nasıl bir uygulama? Mektubu değilde öğretmenin kendini gönderiyor öylemi? Devamsızlık mektubunu öğretmen çıkarır imzalar okul idaresine verir.İdare posta yoluyla ailesine gönderir.İadeli biçimde gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri