Kahvaltılık gevreklerin içinde genellikle yulaf bulunur. Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir. Öğle ve akşam yemeklerinde salatalarda kullanabilirsiniz.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Günlük yulaf tüketim miktarı kişisel ihtiyaca göre değişse de ortalama 3 yemek kaşığı olmalıdır. Bu tüketim yaklaşık olarak 100 ile 120 kalori arasında bir enerji (kalori) almanızı sağlayacaktır.
İçeriğindeki vitamin, mineral, protein ve nişasta oranı ile tüm tahıllar içerisinde en fazla oranda çözünür lif içeren yulaf, kahvaltı için en ideal besin olarak önerilir. İki kat daha hızlı doymayı sağladığından ve daha uzun süre tokluk hissi yarattığından dolayı diyet listelerinin vazgeçilmezi olarak kabul edilir.
İçerdiği yüksek lif oranından dolayı hem besleyici hem uzun süre tok tutar. Aynı zamanda protein ve vitaminler gün boyu enerji de verir. Zayıflamak için yulaf tüketmek isteyenler sütle haşlayıp lapa şeklinde tüketilebilir. Bunun yanında yoğurt ile birlikte kuru ya da taze meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Yulaf Nasıl Tüketilir? Yulafı tüketmeden önce bir miktar süt ile pişirilebilir, içerisine doğal olabilecek bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz. İlave ettiğiniz tatlandırıcıdan sonra lapa kıvamına gelen yulaf lapasını ister sade şekilde isterseniz üzerine meyve, çikolata ya da chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yumurta, yulaf, süt, tuz, karabiber karıştırılır. Sonra tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılıp yumurta harcı dökülür. Kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarınca öbür tarafı da çevrilip pişirilir. Sonra servis tabağına alınıp yanında tost vs ne arzu ederseniz, afiyetle yiyin.
Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir. Sonrasında içerisine yulaf ekleyip kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirmeniz gerekecektir. Üstüne isteğinize göre tekrar süt koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Kuru çiğ yulaf yemek, midenizde veya bağırsaklarınızda birikmelerine yol açarak hazımsızlık veya kabızlığa neden olabilir. Ayrıca çiğ yulaf, demir ve çinko gibi minerallere bağlanan ve vücudunuzun onları emmesini zorlaştıran, besleyici olmayan fitik asit içerir.
Yiyeceğiniz kadar yulafı minik bir tencereye koyun, üzerine bir miktar süt ya da suyu ekleyin. Tercihinize göre tarçın, kakao, keçiboynuzu unu da ekleyebilir çok daha farklı bir hale getirebilirsiniz. 5 dakika kadar pişirmeye bırakın ve daha sonra çeşitli meyvelerle süsleyip tüketin.
Yulaf Ezmesi Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir? Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
1) Bağırsakları Çalıştırır
Bu maddeler kabızlık problemlerini çözme konusunda etkilidir. Yulaf kepeği, uzun süredir kabızlık çeken kişiler için doğal bir çözümdür. Kronik bir şekilde devam eden bağırsak tembelliğini ortadan kaldıran yulaf kepeği, bağırsakların daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.
Yulaf ezmesi zayıflama sürecinde de sıklıkla tercih edilen bir ürün olarak biliniyor. Örneğin yulaf ezmesi ile hazırlayacağınız bir öğün içerisinde 1,5 yemek kaşığı yulaf kullandığınızda 1 dilim ekmek yerine geçecektir. Yulaf ezmesini süt, yoğurt, tahıl ve meyvelerle birlikte tüketebilirsiniz.
Lapa hâline geldiğinde yulaf ezmesi tatlı bir lezzete kavuşur. Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Sağlıklı bir şekilde yulaf ezmesini tüketmek isteyen kişiler yulaf ezmesini şekersiz bir şekilde yaparak kuru meyve ve kuru yemişler ile yiyebilir. Bunun yanı sıra yulaf unundan elde edilen ürünleri de sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz.
Bir yulaf ürünü olan yulaf ezmesini kullanmak içinse günün herhangi bir anını değerlendirmeniz mümkün oluyor. Tek başına nötr bir lezzete sahip yulaf ezmesini dilerseniz su ya da sütle lapa haline getirerek tüketebiliyor, dilerseniz keklerden kurabiyelere, çeşitli tariflerde dahi onu kullanabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri