Diş apsesi olan bölgeye uygulanan az miktardaki karanfil yağı, geçici olarak bölgeyi uyuşturup ağrıyı hafifletebilir.
Diş ağrısı için kullanabileceğiniz karanfil içeren çeşitli ev ilaçları vardır. Bununla birlikte, iki damla karanfil yağını bir çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırmak güvenlidir. Daha sonra bir pamuğa batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Ağrı geçene kadar dişlerinizi hafifçe sıkın.
Diş iltihabının geçmesi için ilk kullanılacak tedavi yöntemi antibiyotik içmektir. Antibiyotik olan ilaçlar iltihabı en hızlı şekilde vücuttan uzaklaştırır. Daha sonra ise dişlerin arasında ya da diş kökünde oluşan diş iltihaplarının tekrar oluşmaması için diş temizlenip iç kısmı boşaltılır.
Özellikle ağız ve diş sağlığı için kullanımı oldukça yaygındır. Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir.
Tanelerin üzerine hafifçe bastırarak dişe temas etmelerini sağlayın. Karanfil tanelerini bir süre ağzınızda tutun. Tanelerin yağını salması ve ağrıyı hafifletmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekleyin. İşlemi gerektiğinde tekrarlayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Mersingiller ailesinden olan karanfil insan sağlığı için çok sayıda faydaya sahiptir. İltihap kurutucu özelliğinin yanında, ağrı kesici etkiye sahip olan karanfil hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. Çok bilinmeyen ama etkileyici özelliklere sahip karanfil hakkında tüm detaylar. Karanfil Nedir?
Karanfil kullanın
Diş ağrısı için doğal bir anestetik ve antiseptik formu olan öjenol içerdiğinden karanfil kullanılabilir. Bu özelliği ile ağız içinde ki mikroplardan kurtulmaya, uyuşmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer. Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır.
Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en basit cevabı ağızda gerekli hijyenin sağlanmasıdır. Tüm sağlıklı bireylere önerildiği gibi diş eti iltihabı sorunu yaşayan kişilere de günde 3 kez dişler ve dilin uygun teknikle fırçalanması, düzenli diş ipi kullanımı önerilir.
Karanfil Yağı
Bu nedenle karanfil yağını bir pamuk ya da temiz bir bez yardımıyla diş apsesinin olduğu bölgeye ve çevresine sürerseniz o bölgenin uyuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede de apseden kaynaklanan ağrınızın hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Antibiyotikler; sanıldıkları gibi masum ilaçlar değildir, ağrıyı kesmezler ve dental enfeksiyon kaynağını ortadan kaldırmazlar” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Endodonti Bölümü'nden Dr.
Tuzlu su, diş rahatsızlıklarında denenen en klasik yöntemdir. Diş apsesi için de tuzlu su önerilir. Diş apsesinde meydana gelen şişliği ve ağrıyı yok etmek için tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. 1 bardak suyun içinde 1 çay kaşığı tuzu eriterek düzenli olarak gargara yapabilirsiniz.
Karanfil, çeşitli ağız hastalıklarına neden olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropları öldürür. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Nar suyu: Diş etinde şişme yaşanıyorsa ve ağrıyorsa nar suyu İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmiş bir tedavi şeklidir. Nar suyu ile gargara yapabilirsiniz.
Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı tuz karıştırın. Sabah akşam 2 kez gargara yapın, iltihap kuruyabilir. 6- ılındıktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı gibi, ekinezya da rahatlatacaktır.
Dişteki İltihap Nasıl Boşaltılır? Dişteki iltihap diş doktoru tarafından bir cerrahi operasyon ile boşaltılır. Diş doktoru apsenin olduğu bölüme bir anestezi uygular ve daha sonra apsenin durumuna göre tek kesik ile boşaltım sağlar ya da elinde bulunan aletler ile apsenin dışa çıkması için bir yol açar.
Günde en az iki kez üç dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve ağız gargarası ile gargara yapın. Sıcak Tuzlu Su Gargarası Yapın: Sıcak tuzlu su da diş eti iltihabına iyi gelecektir. Bir çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya ekleyin ve bu karışımı kullanarak diş etlerinizi günlük olarak gargara yapın.
Bir kırık veya boşluk gibi ya da travma gibi çeşitli sebeplerle bu yapıların bütünlüğünün bozulması, zararlı bakterilerin diş köküne ulaşmasına sebep olarak diş kökünde iltihaplanmaya yol açar. Bu enfeksiyon, kökün ucuna yayılarak enfeksiyonun kemiğe yayılmasına ve sonunda apseye neden olabilir.
Soğuk kompres, diş enfeksiyonunun neden olduğu ağrı ve iltihaptan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bir buz paketi kullanın veya birkaç buz küpü alın ve bir havluya sarın. 15 dakika boyunca şişmiş bölgeye kompresi yerleştirin ve kapatın. Bu yöntemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.
Diş enfeksiyonlarının tedavi edilebilmesi için genellikle 7 ila 10 gün süreyle antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Diş hekimleri hasta özelinde; penisilin, klindamisin ya da metronidazol antibiyotikleri reçete etmeyi tercih edebilirler.
Karanfil yağı.
Karanfil yağındaki etken madde olan öjenol, yardımcı olabilecek anestezik ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Diş apsesi olan bölgeye uygulanan az miktardaki karanfil yağı, geçici olarak bölgeyi uyuşturup ağrıyı hafifletebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri