1) Elma Sirkesi Ayrıca elma sirkesi ile salata da hazırlayıp vücudun iltihaplara karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Parmaktaki iltihaba ne iyi gelir diyorsanız elma sirkeli suyla iltihaplı bölgeyi temizleyerek iltihabın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bir parça pamuğa birkaç damla elma sirkesi döküp sivilce çıkmış bölgeye sürün. Elma sirkesinin kokusu sizi başta rahatsız etse de birkaç dakika içinde kaybolacaktır. Bu uygulamayı özellikle gece yatmadan önce uygularsanız etkisini daha hızlı görebilirsiniz.
Hipokrat ve arkadaşları sirkeyi iltihap ve ülserlerin temizlenmesinde ve sürekli öksürük tedavilerinde kullanılmıştır. Sirkenin geçmişi milattan önce 10000 li yıllara dayanmaktadır. Çok eski zamanlardan itibaren tıbbi ilaç olarak kullanılmıştır ve muhtemelen bilinen ilk antibiyotiktir.
Cilde nazikçe uygulanmalı ve mutlaka durulanmalıdır. Açık yaraya sürülmemeli. Tedavi yerine değil tedaviye destek olarak kullanıldığı unutulmamalı, öncelikle tedavi için uzman bir dermatolog görüşü alınmalı.
Dr. Vedat Göral, pandemi stresi ve değişen yeme alışkanlığıyla birlikte bağırsak şişkinliği şikayetlerinin arttığına dikkat çekti: Şişkinliği gidermek için nane, melisa çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, probiyotikler, tarçın, elma sirkesi, hardal, sade soda veya doğal maden suyu yarar sağlar.
İlgili 43 soru bulundu
Elma Sirkesi: Elma sirkesi anti-iltihap özelliğe sahip olması yönüyle bilinmektedir. Enfeksiyonun görüldüğü bölgeyi dezenfekte etmekte etkilidir. İltihaplı diş problemi meydana geldiği takdirde kişiler tarafından en sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.
1) Elma Sirkesi
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap, elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile hafifletilebilir.
Enfeksiyon tedavisi genellikle antibiyotiklerle yapılır. Antibiyotikler, enfeksiyonu kontrol altına alır ve yaranın iyileşme sürecini hızlandırır. Ancak, antibiyotiklerin etkili olabilmesi için doğru şekilde ve düzenli olarak kullanılması gereklidir.
Elma sirkesi doğal bir asidiktir ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu durum elma sirkesinin cilt sağlığına iyi gelebileceği, ciltte meydana gelen enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabileceği anlamına gelir.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
Sirke İltihap Kurutur Mu? Elma sirkesinin enflamasyonu düşürücü etkide olduğunu, saygın araştırmalar göstermiştir. Örneğin iltihaplı romatizma çeşitlerinden bir tanesinden muzdaripseniz, elma sirkesi enflamasyonu düşürdüğü için rahatlamak maksatlı kullanılabileceğini hatırlatmakta fayda var.
Elma sirkesinin beslenmeye olan faydaları
Elma sirkesi, vücuttaki iltihabı oldukça hızlı bir şekilde azaltan birçok şeyi içerisinde barındıran çeşitli besin maddeleri içerir. Alkalin pH'lıdır, bu nedenle kanımızın çok asidik bir hale gelmesini önler.
Elma sirkesinin faydaları arasında; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlar sayılabilir. Elma sirkesi, çorba kaşığı başına sadece üç kalori içerir. İçinde çok fazla vitamin veya mineral yoktur.
Eğer hassas bir cilt yapınız varsa evde sivilce tedavisi için asidik bir etkiye sahip olan limon suyu tavsiye edilir. Limon suyu sivilceleri kısa sürede kurutur, iltihapları temizleye katkıda bulunur ve gözenekleri arındırır.
Deri altı sivilce nasıl geçer sorusunun cevabı da bölgesel uygulamalar olabilir. Deri altı sivilce çözümü için sivilcelerin bulunduğu bölgelere etkili bir bakım için serum uygulaması yapmak faydalı olabilir. Derinin alt katmanlarına dek ulaşan içeriklerde serumlar ile deri altı sivilcesinden kurtulmak mümkündür.
Kör sivilceler genel olarak kendiliğinde de geçer. Geçmeyenleri için ise doğal yöntemlere başvurulabilir. Bunlar dışında sivilce geçiren iltihap kremleri de kullanılabilir. Akne spot kremleri ve ılık kompresler yapılarak deri altı akne tedavisi uygulanabilir.
Sirke ilk kez modern tıbbın da kurucusu olan Hipokrat tarafından kullanılmış ve iltihap, enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiğini tespit ederek hastalarına kullanmasını önermiştir. Tarihte bilinen ilk antibiyotik olarak da sirke gösterilmektedir.
Tüm malzemeleri temin ettikten sonra ilk olarak, bir su bardağı beyaz sirke ile bir su bardağı suyu iyice karıştırın. Ardından bir pamuk parçasını bu karışım ile ıslatın ve 5 dakika kadar kaşınan bölgede tutun. İşlemin sonunda dilerseniz cildinizi ılık su ile durulayabilirsiniz.
Beyaz sirke, %10'luk konsantrasyonda ( piyasadakiler %5 civarıdır) sulandırmadan, nesne içinde bekletilmek koşulu ile 30 dk sonra yüzlerce bakteri ve virüsten sadece E.Coli, salmonella ve Lysteria'yı öldürebilir.
Antiseptikler yaranın etrafına sürülür, yara içi temiz su ve serum fizyolojik ile temizlenir. Antiseptik, kirli ve dikiş atılmayacak yaralarda ilk temizlikte yara içine kullanılabilir, sonraki pansumanlarda yara içine sürülmez.
Apse drenajı, apsenin lokal anestezi yapıldıktan sonra küçük bir insizyon yaparak apse içerisindeki iltihabın boşaltılması işlemidir. Apse drenajı yapıldıktan sonra iltihabı boşaltıldığı kavite yıkanarak temizlenmeli ve antibiyotik tedavisi başlanmalıdır.
SİLVERDİN PLUS; 50 gr'lık tüplerde bulunur; SİLVERDİN PLUS'ın 1 gramı 10 mg gümüş sülfadiazin ve 50 mg lidokain içerir. SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Elmanın içeriğinde bulunan nişasta ve asidin tepkimeye girmesi, sirkenin kendisine has lezzetinin asıl kaynağını oluşturuyor. Yoğun asidik bir yapıya sahip olan elma sirkesi cilde doğrudan da uygulanabiliyor.
Cildi temizleyen ve gözenekleri açan sirke, su ile karıştırılarak pamuk yardımıyla cilde sürülür. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek mikrobiyal sorunları azaltır. Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir.
Elma sirkesi, limon suyu ve çay ağacı yağının düzenli olarak et beninin üzerine sürülmesi, et benlerinin düşmesinde etkili olabilir. Ancak et beninin, koparılması, iple boğulmaya çalışılması, kesilmesi ya da kimyasal maddeler ile düşürülmeye çalışılması kesinlikle önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri