MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
İmam hatip ortaokul ve liselerinde öğrenci sadece Kuran-ı Kerim dersinde türban takarken, bundan böyle Tarih, Coğrafya, Türkçe, Edebiyat aklınıza gelen bütün derslerde türban takabilecek. Yani, sınırlama kaldırıldı.
Liseyi dışardan bitirmek ve aynı zamanda da imam hatip lisesi mezunu olmak isteyenlerin tercih edeceği sistemdir. Normal açık öğretimden farklı olarak imam hatip lisesinde görülmekte olan Temel İslam Bilimleri derslerini yüz yüze alma zorunluluğu vardır.
Cevap-1: Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler spor, sanat ve yabancı dil derslerindeki biraz eksiklikler dışında Anadolu Liseleri ile tamamen aynıdır. İlave olarak öğrenciler imam hatip okullarına özgü Kur'an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid, Dinler Tarihi gibi dersleri almaktadır.
Muhammedin'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri yer alıyor. Diğer ortaokullarda seçmeli olarak okutulacak Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri imam hatip ortaokullarında zorunlu olacak.
İlgili 24 soru bulundu
İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
Bu sınavda başarılı olanlar imam, müezzin; Kuran Kursu hocası veya vaize olabilmektedirler. Görüldüğü gibi artık imam hatiplerin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Öğrenciler yeteri kadar çabalarsa tüm bölümleri yazabilir tüm meslekleri seçebilir.
Din Dersleri Arttırıldı!
Ortaokulda din dersleri 16 saate çıkarıldı. Bununla birlikte, ortaokul birinci sınıflar için 18 saat Arapça dersi eklemesi de gözlerden kaçmadı. Liselerde din dersleri 8 saatten oluşuyor: dört saat zorunlu ve dört saat tercihe bağlı olarak seçilebiliyor.
Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu imam hatip liselerinde öğretilen İngilizce, Arapça, İspanyolca, Almanca, Çince ve Rusça dillerine bu yıl Farsça, Fransızca ve Japonca da eklendi.
Ortaokul 5. sınıftan itibaren öğrenci kabul etmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösterir.
İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
AÖİHL kaç yıl:
Açık Öğretim İmam Hatip lisesi 3 ve ya 4 yıllık bir eğitimden oluşmaktadır. Bu sure öğrencinin denklik durumuna ve yaşına göre değişebilmektedir. Meslek derslerinden Kuranı Kerim, Arapça, Hadis ve Tefsir dersleri yüz yüze verilecek, diğer dersler uzaktan eğitim şeklinde alınacaktır.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte, Anadolu imam hatip liselerine diğer okul türlerinden, her sınıfta geçişin önü açıldı. Ayrıca diğer okul türlerinde de birbirleri arasında nakil ve geçiş yapılabilecek.
3. Başörtülerini, saçlarını, başlarını, boyun ve gerdanlarını iyice örtecek şekilde yakalarının üzerine salmaları, Dinimizin, Kitap, Sünnet ve İslâm âlimlerinin ittifakı ile sabit olan kesin emridir. Müslümanların bu emirlere uymaları dini bir vecibedir.
1989 - Özal hükûmetinin çıkardığı yasa zamanın cumhurbaşkanı Kenan Evren'in başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. 1990 - Başörtüsüne izin veren üçüncü kanun çıktı. Mecliste grubu bulunan Sosyaldemokrat Halkçı Parti Anayasa Mahkemesine götürdü ve kanun reddedilerek yürürlükten kaldırıldı.
ilke ve inkılapları yürürlüğe konduğu zaman başörtüsü yasağı bulunmadığına ve ilk yasak 1981 tarihinde. yürürlüğe konduğuna göre, başörtüsü Atatürk ilke ve. inkılaplarına aykırı değildir.
Cevap-1: Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler spor, sanat ve yabancı dil derslerindeki biraz eksiklikler dışında Anadolu Liseleri ile tamamen aynıdır. İlave olarak öğrenciler imam hatip okullarına özgü Kur'an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid, Dinler Tarihi gibi dersleri almaktadır.
(2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren tüm sınıf düzeylerinde uygulanacaktır.) Temel Dinî Bilgiler derslerini (30 ders saati) almak kaydıyla haftada 6 ders saatine kadar yabancı dil veya Kur'an-ı Kerim dersi verilebilir.
Madde 5 — Anadolu İmam-Hatip Liseleri, ilköğretim üzerine hazırlık sınıfı bulunan ve en az üç yıl öğrenim veren karma okullardır.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
İslami ilimler bölümü mezunları pedagojik formasyon alarak ilk ve orta dereceli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam-hatip liselerinde de meslek dersleri (Kur'an, Arapça, hadis, tefsir, akait, kelam vb.) öğretmeni olabilir. Mezunların en çok çalıştığı kurumlardan biri Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
"İmam hatip liselerimizde, temel İslam bilimleri ile birlikte fen ve sosyal bilimler, uluslararası, yabancı diller, musiki, spor, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, hafızlık, teknoloji olmak üzere sekiz farklı program uyguluyoruz.
Evet, mümkündür. İmam Hatip liseleri aynı zamanda mesleğe hazırlayan meslek liseleridir. İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri