Cevap-1: Anadolu İmam Hatip Liselerindeki dersler spor, sanat ve yabancı dil derslerindeki biraz eksiklikler dışında Anadolu Liseleri ile tamamen aynıdır. İlave olarak öğrenciler imam hatip okullarına özgü Kur'an, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid, Dinler Tarihi gibi dersleri almaktadır.
İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28'şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.
Liselerde okuyan kişilerin imam müezzin gibi hocalık vasfı üstlenecek meslek dallarını tercih ettiği görülmektedir. Bunların yanında burada okuyan kişilerin Kur'an kursu hocası ya da vaiz veren hoca olarak görev yaptığı da bilinmektedir. İmam hatip liselerinde giriş sırasında herhangi bir engel yaşanmamaktadır.
7. sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu dersler; Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor dersleridir.
İlgili 40 soru bulundu
8. Sınıf Ders Saatleri
8. sınıfta haftada toplam 35 saat eğitim görürsün. Bunlardan 29 ders saati zorunlu ders, 6 saat ise seçmeli ders şeklindedir. 8. sınıf zorunlu ders saatleri; 5 saat Türkçe, 5 saat Matematik, 4 saat İngilizce, 4 saat Fen ve Teknoloji, 2 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 2 saat T.C.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Fen Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
8. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor, Rehberlik ve Kariyer Planlama derslerinden oluşmaktadır.
Görüldüğü gibi artık imam hatiplerin önünde herhangi bir engel kalmamıştır. Öğrenciler yeteri kadar çabalarsa tüm bölümleri yazabilir tüm meslekleri seçebilir.
İmam hatip lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de bir resmî kuruluş. Amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan ortaöğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.
İslami ilimler bölümü mezunları pedagojik formasyon alarak ilk ve orta dereceli okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam-hatip liselerinde de meslek dersleri (Kur'an, Arapça, hadis, tefsir, akait, kelam vb.) öğretmeni olabilir. Mezunların en çok çalıştığı kurumlardan biri Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
(20) “Arapça” ve “İngilizce” dışında dillerde hazırlık sınıfı uygulaması yapan Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören öğrenciler; (a) “İkinci Yabancı Dil” dersi kapsamında 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda İngilizce dersini “2” saat zorunlu/seçmeli olarak alır.
Madde 5 — Anadolu İmam-Hatip Liseleri, ilköğretim üzerine hazırlık sınıfı bulunan ve en az üç yıl öğrenim veren karma okullardır.
AÖİHL kaç yıl:
Açık Öğretim İmam Hatip lisesi 3 ve ya 4 yıllık bir eğitimden oluşmaktadır.
1. sınıf ders isimleri Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Oyun gibi temel derslerin yanında Serbest Etkinlikler dersinden oluşmaktadır. Zorunlu derslerle birlikte öğretilen Serbest Ekinlikler dersiyle öğrencinin tam anlamıyla bir donanıma sahip olması amaçlanmaktadır.
Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır.
Buna göre öğrencilerin altı ve yedinci sınıflarda Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden birinin yıl sonu ortalaması en az 3.00 olabilecek. Bu durumda altı ve yedinci sınıflarda söz konusu derslerden yıl sonu ortalamaları beş, beş, üç veya beş, dört ,üç olan öğrenciler de fen liselerine başvurabilecek.
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
Haberin Devamı
Meslek liselerinde de haftada 35 saat olan ders sayısı 40 saate yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri