Mermer yüzeyler, zamanla parlaklığını kaybedebilir. Mermer temizleyici parlatıcı veya doğal parlatıcılar ile mermer yüzeyler parlatılabilir. Zeytinyağı, doğal bir mermer parlatıcıdır. Zeytinyağı, mermer yüzeyini temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Öncelikle bir bardak suyun içerisine karbonat eklenmesi gerekmektedir. Daha sonra bir bez yardımı ile bu karışım mermere sürülere silinme işlemi gerçekleştirilmektedir. Çok bastırılmaması gerekmektedir. Özellikle lekeli kısımlar üzerinde daha uzun durulması gerekmektedir.
Mermerinizin Eko Parlatılması : Pişirme Soda ve su karışımını cila olarak kullanın. (45 g) kabartma tozunu (0.9 L) su ile birleştirin ve iyice karıştırın. Daha sonra temiz bir bez kullanarak, karışımı yüzeye ince bir tabaka halinde uygulayın. Yaklaşık 5 dakika kurumaya bırakın.
1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır. Bu sayede mermeriniz parlak bir görünüm alacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Mermer yüzeyler, zamanla parlaklığını kaybedebilir. Mermer temizleyici parlatıcı veya doğal parlatıcılar ile mermer yüzeyler parlatılabilir. Zeytinyağı, doğal bir mermer parlatıcıdır. Zeytinyağı, mermer yüzeyini temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Polimer Cila: Polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styreneden oluşur. Genelde mermer, karo, traverten ve mozaik vs. yüzeylere paspasla veya bezle sürülmek suretiyle uygulama yapılır.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Granit mutfak tezgahı nasıl temizlenir sorusuna verilebilecek en etkili çözüm yöntemi bulaşık parlatıcısıdır. Bulaşık parlatıcısı hem lekelerin temizlenmesini sağlarken hem de sağladığı ekstra parlaklık ile mutfak tezgahının daha güzel ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Bir kabın içerisine 2 paket karbonat dökün ve üzerine su ekleyerek karıştırın. Karışımı tezgaha dökün ve bezle ovalayarak silin. 10 dakika bekledikten sonra ıslak ve temiz bir bezle tezgahın üzerini tekrar silin. Mutfak tezgahı su lekelerinden arınacaktır.
Ufak bir kap içine 1 paket karbonat dökün. Karbonatın üzerine 1 bardak ılık su ekleyerek karıştırın. Karışan suyu yumuşak sünger yardımıyla alın ve mutfak tezgahınızı tamamen silin. Lekeli yerler için biraz güç uygulayabilirsiniz.
Adım 2: Granit mutfak tezgahı parlatma
Ilık suyu birkaç damla sıvı sabunla karıştırın ve köpürtmek için suyu karıştırın. Ardından, mikrofiber bezi nemlendirin ve dairesel hareketlerle dökülmeleri ve lekeleri çıkarmak için granit üzerine sürün. Cilalamadan önce yüzey mümkün olduğunca temiz olmalı.
Doğal taşların temizliği önem hassasiyet gerektirmektedir. Sentetik bazlı temizleyiciler ve çamaşır suları mermer yüzeylerde kullanılmaz.
Mat bir görünümden parlak bir görünüme dönüşümü sağlayan mermer cilası polimer ve akrilik esterlerden oluşmaktadır. Tem amacı mermerin parlak bir görünüme sahip olması değildir. Parlak bir görünümün yanında mermerin dış etkenlerden korunmasını da sağlamaktadır.
Sararan mermeri zımpara ile beyazlatma yönteminde en temel hedef mermer üzerindeki sarı kısımların törpülenmesi ve ortaya temiz bir katman çıkarılmasıdır. Mermer için kullanacağınız zımparanın ince dişli olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mermerin üzerinde bir daha onaramayacağınız derin çizikler kalabilir.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Mermer kolay silinebilen, nadir leke tutan malzemelerden biridir. Ancak su, kahve veya boya gibi lekeleri tutan mermerlerin temizlenmesi oldukça zorlaşmaktadır. İşlenmiş lekeleri temizlemek için genel olarak mermerlere limon, karbonat, cif, tuz ve bulaşık deterjanı gibi ürünler uygulanır.
Mermerin yapısı seramik ve fayanstan farklı olduğundan sıradan temizlik malzemeleri asla kullanılmamalıdır. Mermerin temizliği ve parlatılması özel ilgi gerektirir. Mermer Cilası ve Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı suya karbonat eklenir bu solüsyon temiz bir bez ile bastırılmadan mermer yüzey silinir.
1) Mermer & Granit Lavabo Temizliği
Kimyasal madde kullanmadan mermer ve granit lavaboları temizlemek için, beyaz sirke ile işe başlayabilirsiniz. Yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirkeyi, 1 litre sıcak suyun içine dökün ve karıştırın. Daha rahat kullanmak için bu karışımı bir sprey şişe içine ekleyebilirsiniz.
Mermeri temizlemek ve günlük temizliği için, mermer yüzeyini yumuşak bir bez veya sünger ile hafifçe silin. Ancak mermerler asidik maddelere karşı hassas olduğundan dolayı asitli olmayan sabun veya deterjan kullanımını öneriyoruz. Daha iyi bir temizlik için ise farklı mermer temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz.
Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri