IMAP Yol Ön Eki: IMAP sunucusunda posta kutularınızın konumu. TLS Sertifikası: Bazı posta sunucuları, kendilerine bağlanan bilgisayarların kimliğini kanıtlaması için sertifika sağlamasını gerektirir.
Son olarak posta kutusu fonksiyonlarının doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol etmemiz gerekiyor. Ekranın altına doğru ilerleyin ve INBOX'u IMAP yolu öneki olarak, baş harf olarak girin. Ayrıca “USE SSL” kısmını kapalı tutmayın unutmayın, pasif halde olmalı.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protokol- Version 3), Microsoft Outlok Express , Netscape Messenger ve Mozilla Thunderbird gibi e-postalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan ve aralarında bazı farklılıklar bulunan e-posta okumas servisleridir.
IMAP uygulaması öncelikle cihaza indirilmelidir. Daha sonra gerekli koşulları kabul etmek suretiyle, sıralı bildirileri takip ederek kurmak gerekmektedir. Kurulum işlemi kapsamında e-posta adresini yazmak büyük öneme sahiptir. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra IMAP rahat bir şekilde kullanılabilir.
IMAP parolası nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Bu parola sistem sağlayıcınız tarafından sizlere verilen bir email parolasıdır. Bunu sistem sağlayıcınız kim ise ondan email şifrenizi talep ediniz.
IMAP Hesabı Nedir? IMAP, Türkçe açılımı “İnternet mesaj erişim protokolü” olarak kullanılmaktadır. IMAP, bir posta sunucusunda barındırılmış olan elektronik posta mesajlarına erişim sağlamaktadır ve metin tabanlı bir ağ protokolü özelliği taşımaktadır.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
1- Android cihazımızın Ayarlar menüsü içerisinden “Hesaplar” sekmesine giriş yapalım. 2- “Hesap ekle” butonu ile mail hesabımız için format seçimi ekranına geçiş yapabiliriz. 3- Hesap ekle menüsü içerisinden “Kişisel (IMAP erişimi)” mail formatını seçerek kuruluma devam edebiliriz.
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
IMAP NEDİR? 1986 yılında geliştirilen IMAP (Internet Message Access Protocol), e-posta kullanıcılarına bir çok farklı cihazdan bağlanarak mail sunucusu üzerinde maillerinize kontrol imkanı sağlar. Mailler lokal bilgisayara veya mailin kurulu olduğu diğer cihazlara indirilemez, sadece mail sunucusu üzerinde saklanır.
Giden posta sunucusu için sunucu adına mail.hostedemail.com yazmalısınız.
Ayarlar > Posta > E-postayı eşitle'yi seçin. POP ve IMAP altında, Cihazların ve uygulamaların POP kullanmasına izin ver başlığında Evet'i seçin. Kaydet'i seçin.
Giden posta sunucuları SMTP veya Simple Mail Transfer Protocol sunucuları olarak adlandırılır.
IMAP için 2 farklı port seçeneği bulunmaktadır. Bunlar 143 ve 993 numaralı portlardır ve aralarında ufak bir fark bulunmaktadır. 143 Nolu Port: Bu IMAP protokolünün varsayılan port numarasıdır ve herhangi bir güvenlik seçeneği gerektirmez. Bu portu kullanırken güvenlik seçeneğini “Yok” olarak seçilmesi gerekmektedir.
SMTP Sunucusu veya Basit Posta Aktarım Protokolü Sunucusu, giden e-posta mesajlarının internet üzerinden gönderilmesi, alınması ve aktarılmasından sorumlu bir yazılım uygulamasıdır.
IMAP (İnternet İleti Erişim Protokolü)
Aynı anda birden çok bilgisayar ve cihazla oturum açabilirsiniz. Posta arşiviniz, tüm bağlı cihazların erişebilmesi için sunucuda eşitlenir ve depolanır. Gönderilen ve alınan iletiler, kullanıcı kalıcı olarak silene kadar sunucuda saklanır.
Gelen Posta (IMAP) Sunucusu: imap. <hizmet adı>.com. Gelen (POP) Sunucusu: pop.<hizmetin adı>.com. Giden Posta (SMTP) Sunucusu: smtp.<hizmetin adı>.com.
Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
Dosya > Hesap Ekle'yi seçin. E-posta adresinizi yazın ve Bağlan'a tıklayın. Outlook, parolanızı isteyen bir Gmail penceresi açar. Parolayı girin ve Oturum a öğesini seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri