Bu işlem sırasında ufak bir kanama olsa da tamamen normal olup, diş hekiminin kontrolü altındadır. Çene kemiğine uygulanan baskıyı azaltmak adına yuva giderek büyütülür. Anestezinin etkisi altında olunduğu için implant ağrısı hissedilmez.
İmplant tedavisi ağrılı mıdır diyen soran hastalar, bu operasyonun kemik miktarı ve yoğunluğu olan hastalar için oldukça kısa süren bir işlem olduğunu söylemek gerek. İmplant yapılırken lokal anestezi uygulanacağı için işlem yapılacak bölge yeterince uyuşturulmuşsa herhangi bir ağrı hissedilmesi söz konusu değildir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
İmplant işlemi çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Kimi zaman hastanın durumuna bağlı olarak sedasyon anestezi de tercih edilebilir. Bu sayede işlem sırasında hastanın acı duyması da önlenmiş olur. Ancak anestezinin etkisinin geçmesinin ardından hafif de olsa bir ağrı oluşacaktır.
İmplant tedavisi sanıldığı kadar ağrılı bir işlem değil. Lokal anestezi altında yapıldığı için hasta ağrı, acı hissetmiyor. Üstelik bir diş ortalama 3-4 dakikada tamamlanıyor.
İlgili 38 soru bulundu
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Takılan implant üzerine yüklemenin doğru zamanda ve kurallara uygun yapılması da tedavinin ömrünü etkileyen önemli bir faktördür. Genellikle 3 ay sonra implant ile kemik kaynaşmış olur ve implant üzeri açılarak diş yapımına başlanır.
Cerrahi bir müdahale gerektiren implant tedavisinde, operasyon öncesi kişiye lokal anestezi uygulanır. Bu sebepten ötürü cerrahi müdahale esnasında kişinin acı ya da ağrı duyması gibi bir durum söz konusu değildir.
İmplant ağrısı kaliteli malzeme, doğru tanı, doğru operasyon ve uzman bir diş hekimi ile yapılırsa korkulacak bir şey yoktur.
İmplant cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılır ve tek bir implantın yapım süresi yaklaşık 60-90 dakikadır. Bunu hastanın koltukta oturma süresi olarak değerlendirebiliriz. Bir implantın başlandıktan sonra bitimine kadar geçen süre sadece 5-6 dakikadır.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir. Çünkü dişin çekimi sırasında çevre bölgede, kemikte bir baskı hissi oluşur.
Sıkça Sorulan Sorular. İmplant dikişleri alınması işlemi ağrılı mıdır? Dikişlerin alınması işlemi genellikle ağrısızdır. Diş hekiminiz lokal anestezi kullanarak hastanın rahatlamasını sağlar.
Sinir Hasarı Oluşumu: İmplant sinire denk gelirse ne olur? Sorusuna burada cevap alabilirsiniz. Sinir hasarı; gerekli ölçüm ve tetkikler yapılmadan yanlış uzunluk ve yönde kullanılan implant sonrası, ortaya çıkar. Bunun sonucunda da dudak, çene, yanaklarda his kaybı oluşur.
İmplant yapılırken acı hissedilir mi? Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi geçtikten sonra hafif ağrılar olabilir.
Kaynaşma sorunsuz bir şekilde gerçekleşmişse, implant çevresindeki dokuları hazırlamak ve hastayı proteze önceden alıştırmak amacıyla diş etleri hafif açılarak alıştırma protezi yerleştirilir. 7 günlük alışma sürecinin ardından eğer bir aksilik yoksa ağız, protezi kaldıracak duruma gelmiş olur.
İmplant işleminde hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi yöntemlerinden biri tercih edilir. Lokal anestezide hasta kendindedir ancak ağrı hissetmez, genel anestezide ise kendinde olmadığı için işlem sonrasında herhangi bir acı ya da ağrı hatırlamaz.
Yüzey özellikleri konusunda yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, implant üretiminde uzun süredir titanyum kullanılmaktadır. İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Hangi dişlere implant yapılmaz? Ağzınızda hangi dişiniz eksikse onun yerine implant yapılabilir. Buna rağmen tüm dişlerinizi kaybettiyseniz her diş için tek tek implant yapılması uygun bir durum değildir. Bu tür bir tedavi sağlıklı sonuç vermeyecektir.
İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır.
İmplant başlığı takıldıktan sonra, aşağıdaki noktalara dikkat etmek önemlidir: İyileşme süreci: İmplant vidası takıldıktan sonra, kemik dokusu ile birleşmesi için bir iyileşme süreci gerekir. Bu süreç genellikle 3 ila 6 ay sürer ve bu süre içinde diş hekiminin önerilerine uyulması önemlidir.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
En uzun ömürlü restorasyon işlemlerinden biri diş implantlarıdır. Diş çekiminden 2-4 ay sonra genellikle implant yaptırmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri