Büyüme gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan her hastaya implant tedavisi yapılabilmektedir. Bununla birlikte kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde implant tedavisi uygulanması uygun olmamaktadır.
İmplant tedavisinden önce, diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Kişinin genel sağlık durumu iyi olduğu sürece ve yeteri kadar kemik gelişimine sahip olduktan sonra implant uygulamasını engelleyecek bir üst yaş sınırı yoktur. Genel sağlık durumu iyi olan herkese implant uygulanabilir.
Kalp hastalarına implant yapabiliriz.
İmplant uygulaması belirli bir yaş sınırı olmamakla birlikte kişinin gelişimini tamamlayıp tamamlamadığı önemlidir. Kemik yapısı hala daha gelişmeye devam eden kişilerde uygulanamaz bir yöntemdir.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Büyüme gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan her hastaya implant tedavisi yapılabilmektedir. Bununla birlikte kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde implant tedavisi uygulanması uygun olmamaktadır.
Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
İmplanon 3 yıl süre ile gebelikten koruyucudur. Sonra implanonun cerrahi bir kesi ile çıkarılması gereklidir.
İmplant Sonrası MR Çekilmek
İmplant dişi olanlar MR çektirirken herhangi bir sorun yaşamazlar. Keza burada demir ve çelik gibi mıknatıs etkisine yol açabilecek materyaller baz alınmaktadır.
Tansiyon hastalarına implant yapılabilir fakat tansiyonun kontrollü olması şartıyla.
İmplant sonrası çok soğuk veya çok sıcak yiyecek içecek tüketilmemelidir. İmplant sonrası en az 2 saat boyunca besin ve sıvı tüketilmemelidir. İlk 24 saat katı besinlerden uzak durulmalıdır. Yumuşak yiyecekler tüketilebilir fakat sıcak besinlerden uzak durulmalıdır.
Diş destekli köprü yöntemi eksik dişi tamamlamak için mevcut dişlerden destek alınan uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavide implant kullanımı yoktur. Eksik dişe komşu olan diğer dişler kesilerek üzerine kron/ köprü protezler yerleştirilir. Daha sonra ise yerine yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
İmplantın Zararı Var mı? İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950'li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
İmplant vidası takıldıktan sonra dişin takılması için doğru zaman beklenilmelidir. Bu uygulamanın doğru zamanda ve kurallara uygun olarak yapılıp yapılmaması tedavinin sonucunu direkt olarak etkiler. Genellikle 3 ay sonra titanyum vida ile kemik tam anlamıyla kaynaşır. Böylece diş yapımı süreci başlatılabilir.
Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor. Yapılan implantın uzun süreli kullanılabilmesi için ağızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle hijyen diyoruz.
Diş İmplantları Çürür Mü? Diş implantları doğal diş olmadığı için çürümeye yatkın değildir. Kısacası eğer ağzınızda diş implantı varsa, bu yapı çürümeyecektir. Titanyum veya porselen malzemelerden yapıldıkları için diş çürümesine etki eden bakteriler diş implantlarına zarar veremezler.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Hastalar için implant diş fiyatları hesaplamaları yapılırken implant sayısı göz önünde bulunduruluyor. Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
Diş eksikliği olması durumunda implant tedavisi SGK tarafından karşılanacaktır. Konjinetal diş eksikliği bulunan hastalara ait implant ücretleri de karşılanacaktır. Dudak, damak yarığı gibi durumlarda her çeneniz için en çok 4 tane implant olacak şekilde SGK ücretleri karşılayacaktır.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır. Bu sebeple iyileşme süreci daha hızlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri