Kemik büyüme ve gelişimini tamamlamamış genç bireyler, Sigara kullanımı ağız içindeki yara iyileşmesini baskıladığından ve implant başarısını düşürdüğünden; sigara kullanımı çok fazla olan bireyler implant için uygun aday değillerdir.
İmplant Hangi Dişlere Yapılmaz? Genel sağlık durumu implant tedavisine uygun olmayan, kontrol altına alınmamış sistemik hastalığı bulunan, yeterli kemik hacmi bulunmayan, kemik erimesi ileri düzeyde olan kişilere dental implant yapılamaz.
İmplant operasyonu risk teşkil edecek yaşlı ve düşkün durumda olanlar. Sistemik bir hastalık sebebiyle bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle kemik gelişimi bozuk/yetersiz olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle yara yeri iyileşmesi sorunlu olanlar.
Aslen implant uygulamaları, bahsedilen kemik erimesinin dişeti hastalıklarına bağlı olarak ön plana çıkan bir rahatsızlık türüdür. Kemik erimesi rahatsızlığıyla karşı karşıya kalan kişiler için implant tedavisi önerilmemektedir.
İmplant tedavisi ciddi hastalık soru olmayan ve yeterli kemik dokusu olan her hastaya yapılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
İmplantın Zararı Var mı? İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant tekniği, 1950'li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Diş çekimi sonrası hemen implant yerleştirilir mi sorusuna, implant tedavisi için herhangi bir bekleme süresi olmadığı yönünde cevap verilebilir. Diş çekildikten sonra doktor hastanın durumunu uygun görürse implant tedavisine başlayabilir.
Diş destekli köprü yöntemi eksik dişi tamamlamak için mevcut dişlerden destek alınan uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavide implant kullanımı yoktur. Eksik dişe komşu olan diğer dişler kesilerek üzerine kron/ köprü protezler yerleştirilir. Daha sonra ise yerine yapıştırma işlemi gerçekleştirilir.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
Bunun yanında kemik içinden rahat temizlenebilen kronik iltihaplı bölgelere hastanın genel durumu değerlendirilerek ve gerekli önlemler alınarak implant yerleştirilmesinde bir sakınca yoktur.
Kemik kaybı yaşayan hastalar için özel olarak zigomatik implantlar tasarlanmaktadır. Bu implantlar geleneksel olanlara göre çok daha uzun ve eğimlidir. Geleneksel implantlar çene kemiğine yerleştirilmektedir. Zigomatik implantlar ise elmacık kemiğine yerleştirilir.
Ayrıca oluşabilen estetik problemler ve konuşma bozuklukları nedeniyle, kişilerin kendilerine güvenleri de etkilenebilmektedir. İmplantlar; dişlerini periodontal hastalık, çürük, travma ya da başka bir nedenle kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı için ideal bir seçenektir.
Örnek olarak üst çene bölgesinde, arka taraflarda aşırı derecede erimiş, incelmiş, implant yapamayacağımız, kemik tozu operasyonu ile bile implant yapamayacağımız durumlarda biz zigomatik implant kullanarak rahatlıkla implant yapabilmekteyiz.
İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Evet, bazı durumlarda bir implant üzerine 3 diş takılabilir. Bu genellikle "implant destekli köprü" veya "implant destekli sabit protez" adı verilen bir tedavi yöntemiyle gerçekleştirilir.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Hastalar için implant diş fiyatları hesaplamaları yapılırken implant sayısı göz önünde bulunduruluyor. Tek diş implant tedavilerinde kullanılacak olan implant markasına göre ortalama fiyatlar 2500 TL ile 3500 TL arasında değişiyor.
İthal implantlara döviz kuru, vergi masrafları yansırken içeride üretilen implantların maliyeti daha düşüktür. Haliyle yurtiçinde yerli firmalar tarafından üretilen yerli implant ucuz olarak algılanmaktadır.
Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır. Bu sebeple iyileşme süreci daha hızlıdır.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri