Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks uygulaması şu kişiler için uygun değildir: Sinir-kas sistemine ait hastalığı bulunan kişiler (Eaton-Lambert sendromu gibi), Hamile kadınlar, Emziren anneler.
Botoks Sonrası Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Rötuş Botoks enjeksiyonu yaptırmak bir seçenektir. Göz çevresindeki kasları sakinleştirerek ve normal göz kapağı pozisyonunu yeniden oluşturarak, bu bazı durumlarda göz kapağı sarkmasının tedavisine yardımcı olabilir.
Botoks yaptıran herkesin aklında oluşabilecek bir kuşku olarak zararları üzerinde durulabilir. Aslında çok uzun bir süredir kullanılmakta ve geliştirilmekte olan bu yöntemin kanıtlanabilmiş bir zararı bulunmuyor.
İlgili 39 soru bulundu
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoxun Etkisi Geçince Yüz Daha Kötü Olur Mu? Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner.
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır. Balık kolajeni son yıllarda botoksa göre daha çok tercih edilmektedir.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Kolajen İp Askı Faydaları
Cildi ve yüzü ters üçgen yani altın oran görüntüsüne kavuşturur, Çene hattını keskinleştirir, Boyun sarkmalarını toparlar, Ayrıca cildimizdeki doku esnekliğini sağlayan liflerle tamamen uyumludur.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Türkiye deki ilaç satış regulasyonlari ile sadece onaylanan klinik, tıp merkezi ve ya hastaneler tarafından satın alınabilen Botulinum Toksin (ticarî olarak Dysport ve Botox) uygulamaları yasal çerçevede yapilmaktadir. Yani Dysport ve Botox artık eczaneden reçete ile alınabilen bir ilaç değildir.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Diş sıkma alışkanlığı, yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye yol açar. Bu durum, yüzün estetik görünümü açısından da bir hayli sakıncalıdır. Zira yüzün görünümü bozulmuş olur. Bu duruma çare olarak geliştirilen çene botoksu uygulaması sayesinde, yüzde daha erkeksi ve sert bir görünümü sağlayan kare yüz şekli küçültülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri