Başarısız implant uygulaması hem doktordan hem de hastadan kaynaklı sebepler ile oluşabilir. Hastadan kaynaklı sebepler; ağız bakımına özen göstermemek, kemik yapısının yetersizliği, diş sıkma ve gıcırdatma, fazla alkol ve sigara kullanımı olur.
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.
İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir. Fakat, iyileşme döneminde gelişen enfeksiyonlar ve hastalar tarafindan ağız hijyenine dikkat edilmemesi, fazla alkol ve sigara tüketimi gibi etkenler; implantın kemik ile birleşmesini engelleyebilir.
Başarısız implant uygulaması sonrasında dişe yeniden implant uygulaması yapılabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda implant bölgesi tekrar uyuşturulur ve implant yerinden çıkarılır. Sonrasında iltihabi dokular temizlenir. Bölge tekrar kapatılarak gerekli durumlarda kemik dokusu ilave edilebilir ve diş iyileşmeye bırakılır.
İmplant tedavilerinde implantın tutmaması durumu belli dönemlerde karşımıza çıkabilir. İmplantın uygulanmasının hemen ardından bölgede gelişen bir enfeksiyon, implantın çene kemiği ile kaynaşmasına engel olacaktır. Operasyondan sonra ki ilk bir hafta ağrıların olması normaldir.
İlgili 22 soru bulundu
İmplant diş başarısız olursa tedavinin tekrar yapılması gerekir. Erken teşhis durumunda başarısız implant yeniden takılabilir ancak geç fark edilirse yeniden tedavi için birkaç ay beklenmesi gerekir.
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
İmplant ile kemik kaynaşmaz ise hekimiziniz yapılan implantları yerinden çıkaracaktır. Çıkarılmış olan bölgeye kemik iyileştikten sonra yeniden bir implant uygulaması yapılmalıdır. Bunun dışında klasik tip protezlerden birisi de tercih edilebilmektedir. En doğru seçimlerden bir tanesi olmaktadır.
Protez diş sayısı da implant sayısı gibi hastanın ağız yapısına, kemik durumuna ve tedavi planına bağlı olarak değişebilir. Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Amerika'da İmplant Neden Yasaklandı? İmplant tedavisinin doğru yapılmaması ya da titanyum yerine uygun olmayan malzemelerin kullanılması sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle de Amerika'da kalitesiz ya da sahte implantların kullanılması yasaklanmıştır.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
İmplant vidası çene kemiği içerisine yerleştirilerek diş kökü görevi görür. Çene kemiğine yerleştirildiğinden dolayı düşmesi mümkün değildir ancak bazı hastalarda gevşeme sorunu yaşanabilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
İmplant operasyonu risk teşkil edecek yaşlı ve düşkün durumda olanlar. Sistemik bir hastalık sebebiyle bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle kemik gelişimi bozuk/yetersiz olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle yara yeri iyileşmesi sorunlu olanlar.
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
3 veya Daha Fazla Diş Eksikliği
3 ve daha fazla diş eksikliğinde ise en az iki adet implant yaparak köprü protezler yapılmaktadır. Diş eksikliklerinde bir implant yapılarak, doğal dişten de destek alan köprülerin yapıldığı da görülmektedir. Klasik bilgiye göre bu tür implant uygulamaları önerilmez.
Hayır. İmplantlar diş köklerini taklit eden parçalar olduğu için köprü ayağı olarak da kullanılabilirler. Yani yan yana 3 dişiniz eksik ise bölgeye 2 implant yapılıp bu bölge 3 üyeli bir köprü ile tedavi edilebilir.
2-3 Ay Sonra İmplant Bölgesinin Tekrar Açılıp İyileşme Başlıklarının Takılması; Bekle süresinin sonunda implant üzerindeki diş eti basit bir kesiyle kaldırılır ve iyileşme başlığı dediğimiz diş etini proteze göre şekillendirecek parçalar takılıp 1 hafta kadar beklenir ve protez ölçüleri alınır.
Normalden fazla meydana gelen ağız kokusu. İmplant yapılan bölgede meydana gelen aşırı ağrı ve hassasiyet hissi. Yemek yenirken implantta sallanma belirtisi. İmplant yapılan diş eti ve çevresinde iltihap akıntısı ya da tadı görülmesi gibi durumlar diş implantlarında iltihap oluştuğunu gösterir.
Diş eksikliği olan hastaların çene kemikleri zamanla eriyerek ciddi oranda incelir. Her ne kadar implant tedavisi için çene kemiğinin kalın ve sağlıklı olması önemliyse de çene kemiği erimesinde implant uygulanabilir.
Implance: Türkiye'nin FDA onayı alabilmiş tek implant markası olmayı başarmıştır. Türkiye'nin güvenilir markaları arasında yerini aldığı için diş hekimleri gönül rahatlığı ile tercih etmektedir.
Dünya genelinde en çok satılan implant markaları arasında Straumann, Nobel Biocare, Dentsply Sirona, Zimmer Biomet ve Osstem gibi markalar yer almaktadır. Bu markalar, uzun yıllardır diş hekimliği sektöründe lider konumda olmaları, yüksek kaliteli ürünleri, uzman destekleri ve geniş ürün yelpazeleriyle öne çıkmaktadır.
İmplant yaptırmak isteyenler ithal ve yerli implantın arasında fark var mı diye merak etmekte ve buna göre implant seçimi yapmaktadır. Bu iki tür implant arasındaki tek fark yurtiçinde ve yurtdışında üretilmiş olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri