Yeni doğan bebekler için ideal yatak olan park yatağı, son zamanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Her ne kadar piyasada genelde beşik ile karıştırılıyor olsa da park yatağı bebeğinizin sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir.
Uyuması ile birlikte daha sonra bebeklerin içerisinde oyun oynayabileceği bir beşik haline getirilir. Bu doğrultuda 1 yaşa kadar minik yavrular park yatakları içerisinde uyutulur. Aynı zamanda 1 ila 3 yaş arasında ise daha çok oyun oynama ve gezinme alanları olarak güvenli şekilde değerlendirilir.
2.Karyola Seçimi
Karyola seçiminde park yatak, beşik, karyola, baza gibi seçenekler var. Yenidoğan bebek için beşikler en doğru seçim. İlk dört aydan sonra park yatak tercih edilebilir. 2 yaşından sonra da kendi karyolasına ya da yatak-bazasına geçebilir. Karyola seçiminde aşağıdaki noktalara dikkat edilmeli.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Yatak Özelliği İle Güvenli Uykular Sağlayan Yatak
Çocuklarınız oyun parkı ve park yatağın içerisinde yüksek yerlerde bile güvenle uyuyabiliyor ve uyandığı zaman oynamaya devam edebiliyor.
İlgili 41 soru bulundu
Anne Yanı Beşiği Olarak Kullanılabilmesi: Park yatakların en büyük özelliklerinden biri, kendi yatağınızın yanına koyarak bebeğinize kolayca ulaşmanızı sağlayabilmesidir.
Sadece süngerden yapılan yataklar bebeğinizin gelişimi için sorunlara yol açabilir. Sadece sünger, visco ya da elyaf kullanılan yataklarda bebeğin teması ile çeşitli alerjik reaksiyonlar ya da sağlık sorunları görülmektedir. Bu bakımdan sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
Bebek yatağı nasıl seçilmeli araştırıldığında yumuşak yatak olmamasına dikkat edilmelidir. Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur.
Yatakta 30 derecelik açıyla uyumaları gerekir. Bu, reflüyü önler ve bebeğin rahat uyumasını sağlar. Bu amaçla yenidoğan bebek yastıklarını kullanabilirsiniz. Yatakta kullanılan nevresimler, tamamen pamuk kumaştan dokunmuş olmalıdır.
Yenidoğan bebeğin anneye olan ihtiyacı düşünüldüğünde ilk dönemde anne ile babanın yatak odasında ayrı bir beşikte uyuması önerilebilir. Anne ve baba ile aynı yatakta yatmamalıdır. Bu, bebeğin minik bedeni için çok tehlikelidir. Ancak ona uygun bir beşikte annenin yatağına yakın bir konumda uyuyabilir.
Tuvalet, yemek ihtiyaçlarının yanı sıra oyun oynarlarken de yatakta kirliliğe neden olurlar. Bu bakımdan, kirlerin bakteri ya da mantar gibi oluşumlara izin vermemesi adına temizliği önemlidir. Sunduğumuz park yataklar kolay temizlenir ve uzun ömürlü kullanıma sahiptirler. Park yataklar çift taraflı kullanılabilirler.
Park yatak, bebekler ve küçük çocuklar için güvenli bir uyku ve oyun alanı sağlamak amacıyla kullanılır. Genellikle 0 ila 3 yaş arası çocuklar için uygundur. Bunun yanı sıra bazı bu ürünler, çocuğun büyüklüğüne ve gelişimine bağlı olarak daha uzun süre kullanılabilecek şekilde tasarlanır.
Park yatak, yalnızca tüm kenarlar kilitlendiğinde, orta göbek aşağı indirildiğinde ve yatak platformu konulduğunda kullanıma hazırdır. Park yatağı kullanmadan önce tüm kenarların tamamen kilitlendiğini dikkatlice kontrol ediniz.
Anne koynunda değil beşikte uyumalı
Bebek hastaneden eve geçtikten sonra annesinin baş ucunda ama kendi beşiğinde uyumalıdır. Yenidoğan bir bebek asla annesinin koynunda uyumamalıdır. Birçok bebek ölümü bu sebeple gerçekleşir. Bebek beşiğinde sırt üstü, sere serpe yatmalıdır.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Sessiz, loş ışıklı bir odada bebeğinizi uyutmanız, uykuya dalmasını kolaylaştıracaktır. Rahat ve huzurlu bir uyku uyuyabilmesi için bebeğinizin karnının tok olduğuna, üşümediğine ya da terlemediğine emin olmalısınız. Uyku pozisyonu , bebeğinizin rahat bir şekilde uyumayı sürdürebileceği şekilde ayarlanmalıdır.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
Yenidoğanlar, ilk haftalarda 3-4 saatlik bloklar halinde yaklaşık 16-20 saat uyuyabilirler. Bebeğinizin şu yöntemlerle güvenli ve huzurlu uyumasını sağlayın: Bebeği sert bir yüzeyde, yüz yukarı gelecek şekilde uyutmak.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Kısacası yatak seçerken bizim önerimiz %100 lateks veya kaliteli bir sünger yatağı tercih etmeniz olacaktır. Yaylı ve visco yataklar bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yatağın kumaşı ve nevresimi pamuklu, yatak ise orta sertlikte ve ortalama bir büyüklükte olmalıdır.
Park yatak ya da diğer adıyla oyun parkı yatağı kısaca; bebeğinizin doğumundan itibaren kullanabileceğiniz, ileride aynı zamanda bebeğiniz için güvenli bir oyun alanına dönüşebilen, odalar arasında kolayca taşıyabileceğiniz açılıp kapanabilen, çoğu zaman tekerlekli olarak üretilen yatak çeşididir.
Bebeklerin belli bir yaşa kadar uyuması belli bir yaştan sonra ise içerisinde oyun oynaması imkânını veren beşik türleridir. Bu yaşlar şu şekilde değişebilir; 1. yaşa kadar uyması, 1-3 yaş arasında ise oyun oynayabilmesi. İçerisinde müzik, titreşim, basit oyuncaklar gibi imkânlar bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri